https://kolorline.hu/Advent a kastélyban

Advent a kastélyban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Edelényben, a L’Huillier – Coburg – kastélyban hagyomány, hogy ünnepek alkalmával megidézik a barokk hangulatát.


Pillanatkép a tavalyi rendezvényről  Kép forrása: Edelényi Kastélysziget

A tárlatvezetők korabeli öltözékbe bújva vezetik körbe a látogatókat, miközben játékos, ismeretterjesztő feladatok segítségével hozzák közelebb a vendégekhez a rég letűnt kor szokásait. Az adventi hétvégeken fény derül a barokk tánc sajátos mozdulataira, a legyező mondanivalót tartalmazó trükkös használatára, de azt is kipróbálhatják, hogy miként sajátították el a nemes kisasszonyok a helyes testtartást egy könyvvel a fejükön.  A források szerint Magyarországon az első karácsonyfát a barokk kor után, 1825-ben állította Brunszvik Teréz grófnő. Tehát a kastély fénykorának lakói nem hódolhattak e szokásnak, ám karácsonyról lévén szó, a tárlatvezetésen az adventi időszakhoz és a karácsonyhoz kapcsolódó plusz információk is elhangzanak. A gyermekekre gondolva, a kastély játszószobájában, karácsonyi mesefilmeket vetítenek. Látható lesz többek között a Csendes éj - Az első karácsony története, Mikulás mentőakció, Rudolf a rénszarvas, Jégkorszak - Állati nagy karácsony, illetve Andersentől A fenyőfa című animációs film. A rendhagyó programra december 9-én és 15-16-án 11.30-tól várják az érdeklődőket.

 

További híreink

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk