KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Megújult az imolai református templom

Megújult az imolai református templom

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Imolai Református Egyházközség sikeres pályázatának köszönhetően, a VP6-7.2.1-7.4.1.1-16-1774509702 azonosító számú projekt keretein belül új külsőt kapott a település református temploma.


Fotók: tirek.hu

A 39.348.061 Ft támogatásból megvalósult beruházás során kicserélték a nyílászárókat, lefestették a külső falakat, cserélték a tető héjazatát, felújították az épület villámhárítóját, valamint járdát alakítottak ki a templom udvarában. A projekt célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, a vidéki települések vonzóbbá tétele, a társadalmi felzárkóztatás előtérbe helyezése, illetve a település idegenforgalmi vonzerejének növelése, helyi kulturális értékek szélesebb körben történő megismertetése volt.

Mivel a református templom Imola fő utcáján, a község központjában található, a fejlesztés eredményeképpen szebbé vált a településkép, a lakosok számára élhetőbbé a falu környezete, emellett a turizmus számára is vonzóbbá vált. Ezenkívül a főbb egyházi ünnepnapokon a környező települések lakosai is szívesebben látogatnak majd el Imolára, hogy részt vehessenek a helyi Istentiszteleten, amely növeli a társadalmi kohéziót, a közösségtudatot, ezáltal közvetlenül hozzájárulva a település hosszú távú népességmegtartó képességének pozitív irányú változásához. A projekt az EMVA hozzájárulásával valósult meg.

 

 

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk