https://kolorline.hu/Megújult az imolai református templom

Megújult az imolai református templom

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Imolai Református Egyházközség sikeres pályázatának köszönhetően, a VP6-7.2.1-7.4.1.1-16-1774509702 azonosító számú projekt keretein belül új külsőt kapott a település református temploma.


Fotók: tirek.hu

A 39.348.061 Ft támogatásból megvalósult beruházás során kicserélték a nyílászárókat, lefestették a külső falakat, cserélték a tető héjazatát, felújították az épület villámhárítóját, valamint járdát alakítottak ki a templom udvarában. A projekt célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, a vidéki települések vonzóbbá tétele, a társadalmi felzárkóztatás előtérbe helyezése, illetve a település idegenforgalmi vonzerejének növelése, helyi kulturális értékek szélesebb körben történő megismertetése volt.

Mivel a református templom Imola fő utcáján, a község központjában található, a fejlesztés eredményeképpen szebbé vált a településkép, a lakosok számára élhetőbbé a falu környezete, emellett a turizmus számára is vonzóbbá vált. Ezenkívül a főbb egyházi ünnepnapokon a környező települések lakosai is szívesebben látogatnak majd el Imolára, hogy részt vehessenek a helyi Istentiszteleten, amely növeli a társadalmi kohéziót, a közösségtudatot, ezáltal közvetlenül hozzájárulva a település hosszú távú népességmegtartó képességének pozitív irányú változásához. A projekt az EMVA hozzájárulásával valósult meg.

 

 

További híreink

Megvalósult a barcikai kosarasok álma

Dátum: 2019. márc 21. 20:40

Ünnepélyes keretek között adták át március 21-én a mára belülről is felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokát.

Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Dátum: 2019. márc 21. 13:05

Ünnepséget rendezett a Down-szindróma világnapjának alkalmából a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai iskolája a Kincsem Napköziben.

Új csizmákban táncolhatnak a Kodályosok

Dátum: 2019. márc 21. 12:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata, 400 ezer forinttal támogatta a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát, amiből az intézmény tíz pár néptáncos csizmát vásárolt.

„Azt tehettem, amit szerettem”

Dátum: 2019. márc 21. 12:10

Interjú Neszádeliné Kállai Máriával

Programajánló

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

Jótékonysági tavaszi zsírégető kocogás és biciklizés

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk