https://kolorline.hu/Megújult az imolai református templom

Megújult az imolai református templom

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Imolai Református Egyházközség sikeres pályázatának köszönhetően, a VP6-7.2.1-7.4.1.1-16-1774509702 azonosító számú projekt keretein belül új külsőt kapott a település református temploma.


Fotók: tirek.hu

A 39.348.061 Ft támogatásból megvalósult beruházás során kicserélték a nyílászárókat, lefestették a külső falakat, cserélték a tető héjazatát, felújították az épület villámhárítóját, valamint járdát alakítottak ki a templom udvarában. A projekt célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, a vidéki települések vonzóbbá tétele, a társadalmi felzárkóztatás előtérbe helyezése, illetve a település idegenforgalmi vonzerejének növelése, helyi kulturális értékek szélesebb körben történő megismertetése volt.

Mivel a református templom Imola fő utcáján, a község központjában található, a fejlesztés eredményeképpen szebbé vált a településkép, a lakosok számára élhetőbbé a falu környezete, emellett a turizmus számára is vonzóbbá vált. Ezenkívül a főbb egyházi ünnepnapokon a környező települések lakosai is szívesebben látogatnak majd el Imolára, hogy részt vehessenek a helyi Istentiszteleten, amely növeli a társadalmi kohéziót, a közösségtudatot, ezáltal közvetlenül hozzájárulva a település hosszú távú népességmegtartó képességének pozitív irányú változásához. A projekt az EMVA hozzájárulásával valósult meg.

 

 

További híreink

Játékos programozás a Tompa Mihály Általános Iskolában

Dátum: 2019. jún 18. 14:10

A tanév során a tanulók heti rendszerességgel végeztek olyan kódolási és programozási tevékenységet, amely fejleszti a problémamegoldó képességet, az algoritmikus gondolkodást, a kreativitást.

Dübörög a VRCK Volleyball Talent 2019

Dátum: 2019. jún 18. 13:40

Teltházzal indult hétfőn a Vegyész RC Kazincbarcika tehetséggondozó tábora, a VRCK Volleyball Talent 2019, amely a második sporttábor a klub életében.

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk