https://kolorline.hu/Megújult az imolai református templom

Megújult az imolai református templom

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az Imolai Református Egyházközség sikeres pályázatának köszönhetően, a VP6-7.2.1-7.4.1.1-16-1774509702 azonosító számú projekt keretein belül új külsőt kapott a település református temploma.


Fotók: tirek.hu

A 39.348.061 Ft támogatásból megvalósult beruházás során kicserélték a nyílászárókat, lefestették a külső falakat, cserélték a tető héjazatát, felújították az épület villámhárítóját, valamint járdát alakítottak ki a templom udvarában. A projekt célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, a vidéki települések vonzóbbá tétele, a társadalmi felzárkóztatás előtérbe helyezése, illetve a település idegenforgalmi vonzerejének növelése, helyi kulturális értékek szélesebb körben történő megismertetése volt.

Mivel a református templom Imola fő utcáján, a község központjában található, a fejlesztés eredményeképpen szebbé vált a településkép, a lakosok számára élhetőbbé a falu környezete, emellett a turizmus számára is vonzóbbá vált. Ezenkívül a főbb egyházi ünnepnapokon a környező települések lakosai is szívesebben látogatnak majd el Imolára, hogy részt vehessenek a helyi Istentiszteleten, amely növeli a társadalmi kohéziót, a közösségtudatot, ezáltal közvetlenül hozzájárulva a település hosszú távú népességmegtartó képességének pozitív irányú változásához. A projekt az EMVA hozzájárulásával valósult meg.

 

 

További híreink

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk