https://kolorline.hu/Elítélték a rendőrökre támadó edelényi garázdákat

Elítélték a rendőrökre támadó edelényi garázdákat

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Rendőrökre támadó férfiakat ítélt börtönbüntetésre a Kazincbarcikai Járásbíróság.

Az erőszakoskodók az elmúlt év májusában Edelényben, családi házuk udvarán támadtak rá a velük szemben intézkedő rendőrökre, akiket csendháborítás miatt hívtak rájuk.

A kiérkező rendőröket hangos zene és több ittas ember fogadta, az intézkedés során pedig kisebb zúgolódás alakult ki, majd a társaság egyik férfi tagja szidalmazni kezdte a rendőröket. A férfi a felszólítás ellenére is folytatta az agresszív viselkedést, tovább kiabált, ezért végül a rendőrök megbilincselték és a szolgálati autójukhoz kísérték.

Ezt látva a többiek utánuk mentek, és megpróbálták kiszabadítani a társukat, miközben rángatni és lökdösni kezdték a rendőröket. A vádlottak csak akkor fejezték be a férfi kimentésére tett agresszív akciójukat, miután könnygázspray-t vetettek be ellenük.

A vádlottak felelősségét csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt állapította meg a bíróság, az első és másodrendű vádlottakat egyenként 3 év 7 hónap börtönbüntetésre, míg a harmadrendű vádlottat – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – 2 év börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság döntése ellen a vádlottak és a védőik fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért, ezért az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

További híreink

Játékos programozás a Tompa Mihály Általános Iskolában

Dátum: 2019. jún 18. 14:10

A tanév során a tanulók heti rendszerességgel végeztek olyan kódolási és programozási tevékenységet, amely fejleszti a problémamegoldó képességet, az algoritmikus gondolkodást, a kreativitást.

Dübörög a VRCK Volleyball Talent 2019

Dátum: 2019. jún 18. 13:40

Teltházzal indult hétfőn a Vegyész RC Kazincbarcika tehetséggondozó tábora, a VRCK Volleyball Talent 2019, amely a második sporttábor a klub életében.

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk