https://kolorline.hu/Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Egyed Zsolt a Jobbik színeiben, Kovács Mihály pedig az MSZP-DK jelöltjeként, a további négy jelölt hivatalosan függetlenként indult ugyan, a helyi Fidesz az egyik független jelöltre, Fóris Istvánra való szavazásra buzdított.

A választáson végül 343 fő szavazott így több mint 30%-os részvételi arány mellett, Kovács Mihály, az MSZP-DK jelöltje nyert 124 szavazattal (36,47%), mindössze hét szavazattal megelőzve a független Fóris Istvánt, aki 117 szavazatot kapott.

A harmadik a szintén függetlenként induló Bárány László lett 45 szavazattal, míg a jobbikos Egyed Zsolt 22 szavazatot, Koleszár István és Korpai Zoltán független jelöltek 18 illetve 14 szavazattal zártak.

Sajószentpéter polgármestere egyébként Dr. Faragó Péter, aki szintén az MSZP-DK színeiben nyerte meg az előző önkormányzati választást, a 11 tagú képviselő testületben pedig a most mandátumot nyert Kovács Mihály lesz a hatodik, akit e két párt támogat.

További híreink

Elmélet és gyakorlat, Fizikaverseny a Szaléziban

Dátum: 2019. febr 22. 17:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium harmincnegyedik alkalommal rendezte meg a Nagy László Fizikaversenyt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gimnazisták részére.

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell”

Dátum: 2019. febr 22. 16:30

III. Senior Sportkavalkád a Don Bosco Sportcsarnokban

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Dátum: 2019. febr 22. 15:11

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

A kicsik és az idősek is farsangoltak

Dátum: 2019. febr 22. 15:04

A héten tovább folytatódtak a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ intézményeiben a farsangi mulatságok. A jeles alkalom kapcsán ezúttal az I.sz. Bölcsibe és az Időskorúak Gondozóházába is jelmezbe bújtak a kicsik és az idősek is.

Programajánló

Amerre még nem jártunk

Tardona

Szezon első motorozása

Dédestapolcsány

Szécsi Pál emlékkoncert Nőnap alkalmából!

Sajószentpéter

Állásbörze az Északkal - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk