https://kolorline.hu/Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Szerző:

Jóbi Attila

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Egyed Zsolt a Jobbik színeiben, Kovács Mihály pedig az MSZP-DK jelöltjeként, a további négy jelölt hivatalosan függetlenként indult ugyan, a helyi Fidesz az egyik független jelöltre, Fóris Istvánra való szavazásra buzdított.

A választáson végül 343 fő szavazott így több mint 30%-os részvételi arány mellett, Kovács Mihály, az MSZP-DK jelöltje nyert 124 szavazattal (36,47%), mindössze hét szavazattal megelőzve a független Fóris Istvánt, aki 117 szavazatot kapott.

A harmadik a szintén függetlenként induló Bárány László lett 45 szavazattal, míg a jobbikos Egyed Zsolt 22 szavazatot, Koleszár István és Korpai Zoltán független jelöltek 18 illetve 14 szavazattal zártak.

Sajószentpéter polgármestere egyébként Dr. Faragó Péter, aki szintén az MSZP-DK színeiben nyerte meg az előző önkormányzati választást, a 11 tagú képviselő testületben pedig a most mandátumot nyert Kovács Mihály lesz a hatodik, akit e két párt támogat.

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk