https://kolorline.hu/Mindennap értéket adunk

Mindennap értéket adunk

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A fenti szlogen volt a mottója az idei „Kultúrházak éjjel-nappal” rendezvénysorozatának, február 15. és 17. között. A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek.


Fotók: Kovács Árpád Ferenc

Edelényben a Művelődési Központban Móricz Zsigmond ifjúsági regényéből készült, Kocsák Tibor és Miklós Tibor „Légy jó mindhalálig” című musicaljét mutatták be a Mezőcsáti Színtársulat elő­adásában. Az összekötő jeleneteket írta és a darabot rendezte Pinczés István, Mezőcsát díszpolgára.

A műkedvelő színjátszókból álló amatőr színtársulat alapvetően ennek a darabnak az előadására alakult. A megható, torokszorító jelenetekkel tűzdelt produkció sikere a szereplők hitelességét dicséri.

Pinczés István a szereposztásnál figyelembe vette a szereplők alkati sajátosságait, ahogy ő fogalmazott: az volt a fontos, hogy ne kelljen „játszaniuk”, saját maguk alakítása volt a lényeg.

A „Felkelő Nap Arany-Ezüst Sugárpárjának Rendje” japán császári kitüntetéssel is bíró rendező az amatőr társulat mellett szerte Európában megrendezte a darabot, Finnországban például finnül adták elő, de a „Felkelő Nap Országában” sem ismeretlen Nyilas Misi neve, ott a Budapesti Rockszínház társulatával jártak.

Móricz mély emberi érzelmeket, a jó és a rossz attitűdök ellentétének bemutatását felvonultató történetét hálája jeléül vitte színre a Pinczés István. Ez az elő­adás Mezőcsát városának szólt.


További híreink

Megvalósult a barcikai kosarasok álma

Dátum: 2019. márc 21. 20:40

Ünnepélyes keretek között adták át március 21-én a mára belülről is felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokát.

Mosoly az arcokra – Down-szindróma világnapja

Dátum: 2019. márc 21. 13:05

Ünnepséget rendezett a Down-szindróma világnapjának alkalmából a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai iskolája a Kincsem Napköziben.

Új csizmákban táncolhatnak a Kodályosok

Dátum: 2019. márc 21. 12:38

Kazincbarcika Város Önkormányzata, 400 ezer forinttal támogatta a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát, amiből az intézmény tíz pár néptáncos csizmát vásárolt.

„Azt tehettem, amit szerettem”

Dátum: 2019. márc 21. 12:10

Interjú Neszádeliné Kállai Máriával

Programajánló

Bódi Ilona Emlékverseny - IX. Shotokan Karate Kupa

Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Tornacsarnoka - Kazincbarcika, Lini István tér 4.

Simon Balázs festő kiállítása a Mezey Művészeti Központban

Kazincbarcika

Hangszert a kézbe

Kazincbarcika

14. Vitézlő teljesítménytúra

Kazincbarcika

Jótékonysági tavaszi zsírégető kocogás és biciklizés

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk