https://kolorline.hu/Mindennap értéket adunk

Mindennap értéket adunk

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A fenti szlogen volt a mottója az idei „Kultúrházak éjjel-nappal” rendezvénysorozatának, február 15. és 17. között. A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek.


Fotók: Kovács Árpád Ferenc

Edelényben a Művelődési Központban Móricz Zsigmond ifjúsági regényéből készült, Kocsák Tibor és Miklós Tibor „Légy jó mindhalálig” című musicaljét mutatták be a Mezőcsáti Színtársulat elő­adásában. Az összekötő jeleneteket írta és a darabot rendezte Pinczés István, Mezőcsát díszpolgára.

A műkedvelő színjátszókból álló amatőr színtársulat alapvetően ennek a darabnak az előadására alakult. A megható, torokszorító jelenetekkel tűzdelt produkció sikere a szereplők hitelességét dicséri.

Pinczés István a szereposztásnál figyelembe vette a szereplők alkati sajátosságait, ahogy ő fogalmazott: az volt a fontos, hogy ne kelljen „játszaniuk”, saját maguk alakítása volt a lényeg.

A „Felkelő Nap Arany-Ezüst Sugárpárjának Rendje” japán császári kitüntetéssel is bíró rendező az amatőr társulat mellett szerte Európában megrendezte a darabot, Finnországban például finnül adták elő, de a „Felkelő Nap Országában” sem ismeretlen Nyilas Misi neve, ott a Budapesti Rockszínház társulatával jártak.

Móricz mély emberi érzelmeket, a jó és a rossz attitűdök ellentétének bemutatását felvonultató történetét hálája jeléül vitte színre a Pinczés István. Ez az elő­adás Mezőcsát városának szólt.


További híreink

A háromszoros kupagyőztes Németh Szabolcs edzőként folytatja tovább

Dátum: 2019. máj 19. 13:50

A hatvankilencszeres magyar válogatott röplabdázó a Fatum-Nyíregyháza kispadján

Fiatal sakkosok a Mezeyben

Dátum: 2019. máj 18. 11:58

III. Kolorcity Open címmel egyéni és csapat utánpótlás sakkversenyt szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sakkszövetség és Kazincbarcika Város Önkormányzata május 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Figyelem! Csalók járják a várost - pénzt kérnek, radiátorcserét ígérnek

Dátum: 2019. máj 16. 13:58

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy Kazincbarcikán zöld munkaruhában csalók járják a várost, akik szolgáltatónak adják ki magukat.

Elmaradt a pontszerzés

Dátum: 2019. máj 15. 15:29

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában az ETO FC Győr együttesét látta vendégül a Kazincbarcika.

Programajánló

Kassai Thália Színház: A Montmartre-i ibolya

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Somodi-Hornyák Szilárd: "Porfogó" kiállítás

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk