https://kolorline.hu/A művész sosem állandó

A művész sosem állandó

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Vida Jánosné Jenei Gizella festményeiből nyílt kiállítás Nagybarcán, a Kecskési Tollas Tibor Emlékházban március 31-én.


Fotók: Szűcs Mara

Az amatőr festő tavaly szeptemberben már járt a Bán-patak völgyében fekvő településen, ahol csendéleteit és modern képeit tárta a közönség elé. Azonban a hely szűkössége nem tette lehetővé, hogy egyéb témájú alkotásait is megismerjék a látogatók, ezért a minapi megnyitóra tájképeiből és préselt virágokból álló kompozícióiból válogatott a művész.

Vida Jánosné 2018 júniusától hatodik alkalommal mutatkozik be a nagyközönség előtt. Vallja, hogy a művész sosem állandó, folyamatosan csiszolódik, változik. Alkotásai az éppen aktuális lelkivilágát tükrözik. Természetesen ezt a megállapítást saját magára ugyancsak érvényesnek tartja. Mintegy 35 festmény és 10 egyedi technikával készült kép várja az érdeklődőket. Az alkotó szívesen tölti szabadidejét a vadnai horgásztónál, így többek között az itt készült tájfestményeit is megcsodálhatják a képzőművészet szerelmesei, ha április 15-éig ellátogatnak Nagybarcára. A tárlatot Csíkász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékére Alapítvány elnökének a kiállítóról szóló szavai nyitották meg. A helyi Borostyán kórus tagjai pedig egy rövid, tavaszi verses-dalos összeállítással köszöntötték a festőt.

Ezt követően P. Dányi Gabriella festő, költő szavalatával tette emlékezetesebbé az eseményt. A rendezvény kis vendéglátással és közös beszélgetéssel zárult. 


 

További híreink

Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Dátum: 2019. ápr 19. 11:42

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban.

Életterünk, a Föld

Dátum: 2019. ápr 19. 10:00

Mennyire óvjuk Földünket?

Mit hozott a feltámadott?

Dátum: 2019. ápr 19. 08:26

Az egyházi év húsvéti ünnepköre hamvazószerdától áldozócsütörtökig tart. Ezen belül hamvazószerdától nagyszombatig a böjt időszaka van, mintegy felkészülés a feltámadás ünnepére.

Tovább szépült az Irinyi úti pihenőpark

Dátum: 2019. ápr 18. 14:36

Új fákat ültettek Kazincbarcikán

Programajánló

II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök

Edelény

Húsvét az Edelényi kastélyszigeten

Edelényi kastélysziget

József Attila Színház: Boldogság

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

III. Barcikai Emelkedők terepfutó verseny

Kazincbarcika

Véradás

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk