https://kolorline.hu/A művész sosem állandó

A művész sosem állandó

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Vida Jánosné Jenei Gizella festményeiből nyílt kiállítás Nagybarcán, a Kecskési Tollas Tibor Emlékházban március 31-én.


Fotók: Szűcs Mara

Az amatőr festő tavaly szeptemberben már járt a Bán-patak völgyében fekvő településen, ahol csendéleteit és modern képeit tárta a közönség elé. Azonban a hely szűkössége nem tette lehetővé, hogy egyéb témájú alkotásait is megismerjék a látogatók, ezért a minapi megnyitóra tájképeiből és préselt virágokból álló kompozícióiból válogatott a művész.

Vida Jánosné 2018 júniusától hatodik alkalommal mutatkozik be a nagyközönség előtt. Vallja, hogy a művész sosem állandó, folyamatosan csiszolódik, változik. Alkotásai az éppen aktuális lelkivilágát tükrözik. Természetesen ezt a megállapítást saját magára ugyancsak érvényesnek tartja. Mintegy 35 festmény és 10 egyedi technikával készült kép várja az érdeklődőket. Az alkotó szívesen tölti szabadidejét a vadnai horgásztónál, így többek között az itt készült tájfestményeit is megcsodálhatják a képzőművészet szerelmesei, ha április 15-éig ellátogatnak Nagybarcára. A tárlatot Csíkász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékére Alapítvány elnökének a kiállítóról szóló szavai nyitották meg. A helyi Borostyán kórus tagjai pedig egy rövid, tavaszi verses-dalos összeállítással köszöntötték a festőt.

Ezt követően P. Dányi Gabriella festő, költő szavalatával tette emlékezetesebbé az eseményt. A rendezvény kis vendéglátással és közös beszélgetéssel zárult. 


 

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk