https://kolorline.hu/Dalra fakadtak Kondón

Dalra fakadtak Kondón

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nagy sikerű és jó hangulatú dalostalálkozót tartottak Kondón, április 13-án.

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”- írja Kodály Zoltán. A Kondói Dalostalálkozó jó példa volt arra, hogyan lehet nagyszüleink, dédszüleink nótakincsét megőrizni, s továbbadni a következő nemzedék számára.  A találkozó ötletét a helyi Harica Dalkör fennállásának 15. évfordulója adta.  A Bánhorváti Levendula Népdalkör, a Múcsonyi Hagyományőrző Pávakör, a Tardonai Kulturális Egyesület és a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet Parasznyai Alapszervezetének Hagyományőrző Férfikara, valamint a kondói Harica Dalkör műsora felejthetetlen délutánt szerzett minden érdeklődőnek. Soltész Kálmánné a helyi dalkör vezetője, s a rendezvény ötletgazdája közös daltanulásra is invitálta az előadókat és a hallgatóságot, mindenki nagy örömére. A találkozón résztvevő csoportok emléklapot és emlékplakettet vehettek át Fajder Gábor polgármestertől. A programot vacsora és közös nótázás zárta.

 

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk