https://kolorline.hu/Dalra fakadtak Kondón

Dalra fakadtak Kondón

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nagy sikerű és jó hangulatú dalostalálkozót tartottak Kondón, április 13-án.

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”- írja Kodály Zoltán. A Kondói Dalostalálkozó jó példa volt arra, hogyan lehet nagyszüleink, dédszüleink nótakincsét megőrizni, s továbbadni a következő nemzedék számára.  A találkozó ötletét a helyi Harica Dalkör fennállásának 15. évfordulója adta.  A Bánhorváti Levendula Népdalkör, a Múcsonyi Hagyományőrző Pávakör, a Tardonai Kulturális Egyesület és a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet Parasznyai Alapszervezetének Hagyományőrző Férfikara, valamint a kondói Harica Dalkör műsora felejthetetlen délutánt szerzett minden érdeklődőnek. Soltész Kálmánné a helyi dalkör vezetője, s a rendezvény ötletgazdája közös daltanulásra is invitálta az előadókat és a hallgatóságot, mindenki nagy örömére. A találkozón résztvevő csoportok emléklapot és emlékplakettet vehettek át Fajder Gábor polgármestertől. A programot vacsora és közös nótázás zárta.

 

További híreink

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

Bányásznapi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 04. 12:11

Magyarországon 1951 óta szeptember első vasárnapja bányásznap, amelyet az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére rendeznek. Kazincbarcikán idén szeptember 1-jén az Egressy Béni Művelődési Központ melletti bányászszobornál tartották a koszorúzással egybekötött megemlékezést.

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk