https://kolorline.hu/Folyamatos a részvétel a közrend és közbiztonság megteremtésében

Folyamatos a részvétel a közrend és közbiztonság megteremtésében

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Polgárőrök és rendőrök vettek részt szombaton a kazincbarcikai járásban, Sajószentpéteren és Berentén megtartott bűnmegelőzési szolgálaton.


Fotók: Hladon Sándor

A közös szolgálat célja, hogy növelje a lakosság szubjektív biztonságérzetét, csökkentse a településeken elkövetett bűncselekmények számát, illetve ennek köszönhetően szorosabb kapcsolat alakulhat ki a polgárőrök és a lakosok között. Immáron állandónak nevezhető az a bűnmegelőzési szolgálat, ami pár évvel ezelőtt egy Bűnmegelőzési Konferencia keretén belül indult el Szuhakállóból. A két járásban működő polgárőr egyesületek összefogtak, s közösen, „Együtt, egymásért” látnak el folyamatosan szolgálatokat. Az akciók ideje alatt a rendőrséggel közösen egy-egy rendőrőrs területén, 9-12 polgárőr autó, közel 45-60 fő polgárőrrel több településen egy időben jelennek meg. A közterületi szolgálat során aktívan beszélgetnek a lakossággal, s bizonyos időközönként cserélik a közterületek helyszíneit, illetve településeit. A bűnmegelőzési akció ideje alatt egy helyi lakos akár minden polgárőr egyesület polgárőrével találkozhat az állandó körforgásnak köszönhetően. A külterületeken lévő pincék és nyaralók, a belterületen elhelyezkedő garázssorok ellenőrzése is kulcsfontosságú.

Több településen mondtak már köszönetet a polgárőrök tevékenységéért. Szívesen látják őket, s várják vissza őket minél hamarább. Ahogy egy helyi lakos is elmondta: "Nyugodtabbak vagyunk, ha itt vannak a polgárőrök".

Az akcióban részt vevő állandó polgárőr egyesületek: Bánhorváti Polgárőr Egyesület, Berentei Polgárőr Egyesület, Felsőnyárádi Polgárőr Egyesület, Izsófalvai Polgárőr Egyesület, Jákfalvai Polgárőr Egyesület, Kazincbarcikai Polgárőr Egyesület, Mucsonyi Polgárőr Egyesület, Sajóivánkai Polgárőr Egyesület, Sajókazai Polgárőr Egyesület, Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület, Szuhakállói Polgárőr Egyesület, Tardonai Polgárőr Egyesület, Vadnai Polgárőr Egyesület.

Szerző: Hladon Sándor

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk