https://kolorline.hu/Folyamatos a részvétel a közrend és közbiztonság megteremtésében

Folyamatos a részvétel a közrend és közbiztonság megteremtésében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Polgárőrök és rendőrök vettek részt szombaton a kazincbarcikai járásban, Sajószentpéteren és Berentén megtartott bűnmegelőzési szolgálaton.


Fotók: Hladon Sándor

A közös szolgálat célja, hogy növelje a lakosság szubjektív biztonságérzetét, csökkentse a településeken elkövetett bűncselekmények számát, illetve ennek köszönhetően szorosabb kapcsolat alakulhat ki a polgárőrök és a lakosok között. Immáron állandónak nevezhető az a bűnmegelőzési szolgálat, ami pár évvel ezelőtt egy Bűnmegelőzési Konferencia keretén belül indult el Szuhakállóból. A két járásban működő polgárőr egyesületek összefogtak, s közösen, „Együtt, egymásért” látnak el folyamatosan szolgálatokat. Az akciók ideje alatt a rendőrséggel közösen egy-egy rendőrőrs területén, 9-12 polgárőr autó, közel 45-60 fő polgárőrrel több településen egy időben jelennek meg. A közterületi szolgálat során aktívan beszélgetnek a lakossággal, s bizonyos időközönként cserélik a közterületek helyszíneit, illetve településeit. A bűnmegelőzési akció ideje alatt egy helyi lakos akár minden polgárőr egyesület polgárőrével találkozhat az állandó körforgásnak köszönhetően. A külterületeken lévő pincék és nyaralók, a belterületen elhelyezkedő garázssorok ellenőrzése is kulcsfontosságú.

Több településen mondtak már köszönetet a polgárőrök tevékenységéért. Szívesen látják őket, s várják vissza őket minél hamarább. Ahogy egy helyi lakos is elmondta: "Nyugodtabbak vagyunk, ha itt vannak a polgárőrök".

Az akcióban részt vevő állandó polgárőr egyesületek: Bánhorváti Polgárőr Egyesület, Berentei Polgárőr Egyesület, Felsőnyárádi Polgárőr Egyesület, Izsófalvai Polgárőr Egyesület, Jákfalvai Polgárőr Egyesület, Kazincbarcikai Polgárőr Egyesület, Mucsonyi Polgárőr Egyesület, Sajóivánkai Polgárőr Egyesület, Sajókazai Polgárőr Egyesület, Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület, Szuhakállói Polgárőr Egyesület, Tardonai Polgárőr Egyesület, Vadnai Polgárőr Egyesület.

Szerző: Hladon Sándor

További híreink

A második éves RePohár esete a kevesebb szeméttel az idei Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. szept 05. 08:10

A 11. Kolorfesztiválnak — sok más tényező mellett — idén is büszke vívmánya lett az elenyésző mennyiségű szemét. A tavaly indított RePohár rendszer már a második évébe lépett. A mutatós kolorcitys és Kazincbarcika 70-es RePoharakat sokan visszaváltották, de már gyűjtők is szép számmal akadtak, akik hazavitték a kollekcióba az idei új példányokat. A szelektív gyűjtők szintén jól szuperáltak, és zömében újrahasznosítható szeméttel teltek meg. Mindez a fesztiválozók és szakemberek odafigyelésének is köszönhető.

Bányásznapi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. szept 04. 12:11

Magyarországon 1951 óta szeptember első vasárnapja bányásznap, amelyet az 1919. szeptember 6-án eldördült tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére rendeznek. Kazincbarcikán idén szeptember 1-jén az Egressy Béni Művelődési Központ melletti bányászszobornál tartották a koszorúzással egybekötött megemlékezést.

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk