https://kolorline.hu/Folyamatos a részvétel a közrend és közbiztonság megteremtésében

Folyamatos a részvétel a közrend és közbiztonság megteremtésében

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Polgárőrök és rendőrök vettek részt szombaton a kazincbarcikai járásban, Sajószentpéteren és Berentén megtartott bűnmegelőzési szolgálaton.


Fotók: Hladon Sándor

A közös szolgálat célja, hogy növelje a lakosság szubjektív biztonságérzetét, csökkentse a településeken elkövetett bűncselekmények számát, illetve ennek köszönhetően szorosabb kapcsolat alakulhat ki a polgárőrök és a lakosok között. Immáron állandónak nevezhető az a bűnmegelőzési szolgálat, ami pár évvel ezelőtt egy Bűnmegelőzési Konferencia keretén belül indult el Szuhakállóból. A két járásban működő polgárőr egyesületek összefogtak, s közösen, „Együtt, egymásért” látnak el folyamatosan szolgálatokat. Az akciók ideje alatt a rendőrséggel közösen egy-egy rendőrőrs területén, 9-12 polgárőr autó, közel 45-60 fő polgárőrrel több településen egy időben jelennek meg. A közterületi szolgálat során aktívan beszélgetnek a lakossággal, s bizonyos időközönként cserélik a közterületek helyszíneit, illetve településeit. A bűnmegelőzési akció ideje alatt egy helyi lakos akár minden polgárőr egyesület polgárőrével találkozhat az állandó körforgásnak köszönhetően. A külterületeken lévő pincék és nyaralók, a belterületen elhelyezkedő garázssorok ellenőrzése is kulcsfontosságú.

Több településen mondtak már köszönetet a polgárőrök tevékenységéért. Szívesen látják őket, s várják vissza őket minél hamarább. Ahogy egy helyi lakos is elmondta: "Nyugodtabbak vagyunk, ha itt vannak a polgárőrök".

Az akcióban részt vevő állandó polgárőr egyesületek: Bánhorváti Polgárőr Egyesület, Berentei Polgárőr Egyesület, Felsőnyárádi Polgárőr Egyesület, Izsófalvai Polgárőr Egyesület, Jákfalvai Polgárőr Egyesület, Kazincbarcikai Polgárőr Egyesület, Mucsonyi Polgárőr Egyesület, Sajóivánkai Polgárőr Egyesület, Sajókazai Polgárőr Egyesület, Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület, Szuhakállói Polgárőr Egyesület, Tardonai Polgárőr Egyesület, Vadnai Polgárőr Egyesület.

Szerző: Hladon Sándor

További híreink

Változnak a házi gyermekorvosi körzetek

Dátum: 2019. máj 22. 14:35

Kazincbarcikán szeptember elsejétől módosulnak a házi gyermekorvosi körzetek.

Megtalálták a tegnap eltűnt gyereket

Dátum: 2019. máj 22. 10:55

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a tegnap este folyamán megtalálták a Kurityáni Fészek Lakásotthonból elszökött fiút.

Utcafórumot tartott Szanyi Tibor

Dátum: 2019. máj 21. 21:04

Kazincbarcikán tett látogatást május 21-én Szanyi Tibor az Európai Parlament képviselője, aki utcafórum keretében beszélgetett a járókelőkkel.

Országos leány röplabda diákolimpia elődöntő Kazincbarcikán

Dátum: 2019. máj 21. 13:00

A színes városban rendezték meg az országos leány röplabda diákolimpia IV. korcsoportjának elődöntőit május 21-én.

Programajánló

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Horgászverseny

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Játszótéri kalandtúra!

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk