https://kolorline.hu/Folyamatos a részvétel a közrend és közbiztonság megteremtésében

Folyamatos a részvétel a közrend és közbiztonság megteremtésében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Polgárőrök és rendőrök vettek részt szombaton a kazincbarcikai járásban, Sajószentpéteren és Berentén megtartott bűnmegelőzési szolgálaton.


Fotók: Hladon Sándor

A közös szolgálat célja, hogy növelje a lakosság szubjektív biztonságérzetét, csökkentse a településeken elkövetett bűncselekmények számát, illetve ennek köszönhetően szorosabb kapcsolat alakulhat ki a polgárőrök és a lakosok között. Immáron állandónak nevezhető az a bűnmegelőzési szolgálat, ami pár évvel ezelőtt egy Bűnmegelőzési Konferencia keretén belül indult el Szuhakállóból. A két járásban működő polgárőr egyesületek összefogtak, s közösen, „Együtt, egymásért” látnak el folyamatosan szolgálatokat. Az akciók ideje alatt a rendőrséggel közösen egy-egy rendőrőrs területén, 9-12 polgárőr autó, közel 45-60 fő polgárőrrel több településen egy időben jelennek meg. A közterületi szolgálat során aktívan beszélgetnek a lakossággal, s bizonyos időközönként cserélik a közterületek helyszíneit, illetve településeit. A bűnmegelőzési akció ideje alatt egy helyi lakos akár minden polgárőr egyesület polgárőrével találkozhat az állandó körforgásnak köszönhetően. A külterületeken lévő pincék és nyaralók, a belterületen elhelyezkedő garázssorok ellenőrzése is kulcsfontosságú.

Több településen mondtak már köszönetet a polgárőrök tevékenységéért. Szívesen látják őket, s várják vissza őket minél hamarább. Ahogy egy helyi lakos is elmondta: "Nyugodtabbak vagyunk, ha itt vannak a polgárőrök".

Az akcióban részt vevő állandó polgárőr egyesületek: Bánhorváti Polgárőr Egyesület, Berentei Polgárőr Egyesület, Felsőnyárádi Polgárőr Egyesület, Izsófalvai Polgárőr Egyesület, Jákfalvai Polgárőr Egyesület, Kazincbarcikai Polgárőr Egyesület, Mucsonyi Polgárőr Egyesület, Sajóivánkai Polgárőr Egyesület, Sajókazai Polgárőr Egyesület, Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület, Szuhakállói Polgárőr Egyesület, Tardonai Polgárőr Egyesület, Vadnai Polgárőr Egyesület.

Szerző: Hladon Sándor

További híreink

Az élet harmóniája

Dátum: 2020. jún 07. 10:26

Sikerorientált, túlhajszolt világunkban folyamatosan keresünk valami fogódzót, amelybe kapaszkodva rálelhetünk a békére. Arra a harmóniára, ami elvezet belső nyugalmunk megtalálásához és összhangot teremt a külvilággal. Ám mindenki másként jut el a kiegyensúlyozottság idilli állapotához. Kiváltképp az utóbbi hónapok megszokottól eltérő történései tettek szükségessé különleges megoldásokat, az egyén és a közösségek számára is. A koronavírus okozta kihívásokra válaszként született meg a kazincbarcikai Szalézi Plébánia online oratóriumának ötlete. Az egyik adásban Kukuczka Robert, szalézi szerzetes atya a zene az élet harmóniáját elősegítő, meghatározó erejéről mesélt. Ennek kapcsán beszélgettünk Robert atyával a lélek rezgéseiről.

Köszönetet mondanak a városvezetők a pedagógusoknak – Pedagógusnap nap

Dátum: 2020. jún 07. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata Pedagógusnap alkalmából szeretettel köszönti a városban tevékenykedő szakembereket. A magyar kormány döntése alapján, a járványügyi helyzetre való tekintettel, a hagyományos ünnepi gálaműsor megtartására nincs lehetőség, így ebben a formában köszöntik a városvezetők a pedagógusokat. A városi díjak, így a Polgármesteri Elismerő Oklevelek és a „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díj, amint lehetőség van rá, átadásra kerülnek.

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk