https://kolorline.hu/Mesél az objektív

Mesél az objektív

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A fenti címmel nyílt kiállítás Szűcs Mara, a Kazincbarcikán élő fotós felvételeiből Nagybarcán, a Kecskési Tollas Tibor Emlékház és Könyvtárban, május 5-én.


Fotók: Gál Gábor

Az anyák napi megemlékezéssel egybekötött rendezvényt Csíkász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékére Alapítvány elnöke nyitotta meg, a költő édesanyjához szóló versével. Ezt követően szintén az édesanyákat köszöntő szavalatok hangzottak el, majd P. Dányi Gabriella, a kiállító művésztársa mutatta be az alkotót, valamint a fotózáshoz vezető útját. Az ismertető végén pedig az „Alkotók mámora Marával”, című versét adta elő. Ugyancsak a művészhez írt soraival okozott meglepetést Vida Jánosné festő. A lírai előadások után Simon Zsóka dalénekes rövid műsorát láthatták-hallhatták a jelenlévők. A fotóművész kilencvennégy, - természet, portré és eseményfotó témakörben készült – fotóját vitte el a tárlatra.

Önvallomásában ekként határozza meg ars poeticáját: „Szívesen örökítem meg a mozgás örömét, az élővilág ritka megnyilvánulásait. A portréfotózásban pedig az emberek lelki kisugárzására koncentrálok, hiszen némely tekintet olyan, mint egy titkos alagút.” A Nagybarcán bemutatkozó fotós 2012-től mélyült el igazán a fotózásban. Azóta számos alkalommal szerepelt sikeresen fotópályázatokon. Kazincbarcikán és környékén, illetve Miskolcon több alkalommal volt kiállítása. Ez év áprilisában Seregélyesen, megkapta a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének Nívó díját. A most nyílt tárlatot május 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

További híreink

Változnak a házi gyermekorvosi körzetek

Dátum: 2019. máj 22. 14:35

Kazincbarcikán szeptember elsejétől módosulnak a házi gyermekorvosi körzetek.

Megtalálták a tegnap eltűnt gyereket

Dátum: 2019. máj 22. 10:55

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a tegnap este folyamán megtalálták a Kurityáni Fészek Lakásotthonból elszökött fiút.

Utcafórumot tartott Szanyi Tibor

Dátum: 2019. máj 21. 21:04

Kazincbarcikán tett látogatást május 21-én Szanyi Tibor az Európai Parlament képviselője, aki utcafórum keretében beszélgetett a járókelőkkel.

Országos leány röplabda diákolimpia elődöntő Kazincbarcikán

Dátum: 2019. máj 21. 13:00

A színes városban rendezték meg az országos leány röplabda diákolimpia IV. korcsoportjának elődöntőit május 21-én.

Programajánló

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Horgászverseny

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Játszótéri kalandtúra!

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk