https://kolorline.hu/Mesél az objektív

Mesél az objektív

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A fenti címmel nyílt kiállítás Szűcs Mara, a Kazincbarcikán élő fotós felvételeiből Nagybarcán, a Kecskési Tollas Tibor Emlékház és Könyvtárban, május 5-én.


Fotók: Gál Gábor

Az anyák napi megemlékezéssel egybekötött rendezvényt Csíkász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékére Alapítvány elnöke nyitotta meg, a költő édesanyjához szóló versével. Ezt követően szintén az édesanyákat köszöntő szavalatok hangzottak el, majd P. Dányi Gabriella, a kiállító művésztársa mutatta be az alkotót, valamint a fotózáshoz vezető útját. Az ismertető végén pedig az „Alkotók mámora Marával”, című versét adta elő. Ugyancsak a művészhez írt soraival okozott meglepetést Vida Jánosné festő. A lírai előadások után Simon Zsóka dalénekes rövid műsorát láthatták-hallhatták a jelenlévők. A fotóművész kilencvennégy, - természet, portré és eseményfotó témakörben készült – fotóját vitte el a tárlatra.

Önvallomásában ekként határozza meg ars poeticáját: „Szívesen örökítem meg a mozgás örömét, az élővilág ritka megnyilvánulásait. A portréfotózásban pedig az emberek lelki kisugárzására koncentrálok, hiszen némely tekintet olyan, mint egy titkos alagút.” A Nagybarcán bemutatkozó fotós 2012-től mélyült el igazán a fotózásban. Azóta számos alkalommal szerepelt sikeresen fotópályázatokon. Kazincbarcikán és környékén, illetve Miskolcon több alkalommal volt kiállítása. Ez év áprilisában Seregélyesen, megkapta a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének Nívó díját. A most nyílt tárlatot május 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

További híreink

Kezdődjön otthon a környezetvédelem!

Dátum: 2020. jan 16. 10:26

Éves hulladékszállítási naptár

Kazincbarcikán rendezték meg a Futsal Diákolimpia országos elődöntőjét

Dátum: 2020. jan 16. 10:15

A Futsal Diákolimpia országos elődöntőjét rendezték meg január 15-én, szerdán a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban. A megmérettetésre Nógrád-, Borsod-, Heves- és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkeztek csapatok.

„Évek – pillanatok” - Gimi Galéria

Dátum: 2020. jan 15. 12:16

„Évek – pillanatok” címmel nyílt meg az év első kiállítása a Gimi Galériában. A január 15-én nyílt tárlaton, Dudás László alkotásait tekintheti meg a közönség.

Újévi koncert az Egressyben

Dátum: 2020. jan 14. 10:22

Újévi koncerttel köszöntötte a város a 2020-as évet január 10-én és 11-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen Vágó Bernadett és partnere, Miller Zoltán mellett fellépett a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola „MELÓDIA” kamarazenekara.

Programajánló

Magyar Kultúra Napja Für Anikóval

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk