https://kolorline.hu/Mesél az objektív

Mesél az objektív

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A fenti címmel nyílt kiállítás Szűcs Mara, a Kazincbarcikán élő fotós felvételeiből Nagybarcán, a Kecskési Tollas Tibor Emlékház és Könyvtárban, május 5-én.


Fotók: Gál Gábor

Az anyák napi megemlékezéssel egybekötött rendezvényt Csíkász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékére Alapítvány elnöke nyitotta meg, a költő édesanyjához szóló versével. Ezt követően szintén az édesanyákat köszöntő szavalatok hangzottak el, majd P. Dányi Gabriella, a kiállító művésztársa mutatta be az alkotót, valamint a fotózáshoz vezető útját. Az ismertető végén pedig az „Alkotók mámora Marával”, című versét adta elő. Ugyancsak a művészhez írt soraival okozott meglepetést Vida Jánosné festő. A lírai előadások után Simon Zsóka dalénekes rövid műsorát láthatták-hallhatták a jelenlévők. A fotóművész kilencvennégy, - természet, portré és eseményfotó témakörben készült – fotóját vitte el a tárlatra.

Önvallomásában ekként határozza meg ars poeticáját: „Szívesen örökítem meg a mozgás örömét, az élővilág ritka megnyilvánulásait. A portréfotózásban pedig az emberek lelki kisugárzására koncentrálok, hiszen némely tekintet olyan, mint egy titkos alagút.” A Nagybarcán bemutatkozó fotós 2012-től mélyült el igazán a fotózásban. Azóta számos alkalommal szerepelt sikeresen fotópályázatokon. Kazincbarcikán és környékén, illetve Miskolcon több alkalommal volt kiállítása. Ez év áprilisában Seregélyesen, megkapta a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének Nívó díját. A most nyílt tárlatot május 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk