https://kolorline.hu/Mesél az objektív

Mesél az objektív

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A fenti címmel nyílt kiállítás Szűcs Mara, a Kazincbarcikán élő fotós felvételeiből Nagybarcán, a Kecskési Tollas Tibor Emlékház és Könyvtárban, május 5-én.


Fotók: Gál Gábor

Az anyák napi megemlékezéssel egybekötött rendezvényt Csíkász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékére Alapítvány elnöke nyitotta meg, a költő édesanyjához szóló versével. Ezt követően szintén az édesanyákat köszöntő szavalatok hangzottak el, majd P. Dányi Gabriella, a kiállító művésztársa mutatta be az alkotót, valamint a fotózáshoz vezető útját. Az ismertető végén pedig az „Alkotók mámora Marával”, című versét adta elő. Ugyancsak a művészhez írt soraival okozott meglepetést Vida Jánosné festő. A lírai előadások után Simon Zsóka dalénekes rövid műsorát láthatták-hallhatták a jelenlévők. A fotóművész kilencvennégy, - természet, portré és eseményfotó témakörben készült – fotóját vitte el a tárlatra.

Önvallomásában ekként határozza meg ars poeticáját: „Szívesen örökítem meg a mozgás örömét, az élővilág ritka megnyilvánulásait. A portréfotózásban pedig az emberek lelki kisugárzására koncentrálok, hiszen némely tekintet olyan, mint egy titkos alagút.” A Nagybarcán bemutatkozó fotós 2012-től mélyült el igazán a fotózásban. Azóta számos alkalommal szerepelt sikeresen fotópályázatokon. Kazincbarcikán és környékén, illetve Miskolcon több alkalommal volt kiállítása. Ez év áprilisában Seregélyesen, megkapta a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének Nívó díját. A most nyílt tárlatot május 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

További híreink

„Kibontakozás" - Demes Ferenc László kiállítása

Dátum: 2020. febr 19. 13:00

„Kibontakozás” címmel nyílt kiállítás a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban február 19-én. A Gimi Galériában Demes Ferenc László alkotásit tekintheti meg a közönség, akinek tárlatát barátja, Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke nyitotta meg.

Lakossági felhívás építésügyi igazgatási feladatok ellátásáról

Dátum: 2020. febr 19. 10:23

Lakossági felhívás – 2020. március 1. napjától megszűnik az építésügyi igazgatási feladatok ellátása a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban

Karate sikerek Szirmabesenyőn

Dátum: 2020. febr 18. 11:27

Jól szerepeltek a karatés fiatalok

Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Dátum: 2020. febr 18. 11:05

Szilasi László versenyigazgató szerint van esély arra, hogy a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen részt vegyen a sportág egyik nagy csillaga, Mathieu van der Poel is.

Programajánló

Senior Sportkavalkád

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk