https://kolorline.hu/Mesél az objektív

Mesél az objektív

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A fenti címmel nyílt kiállítás Szűcs Mara, a Kazincbarcikán élő fotós felvételeiből Nagybarcán, a Kecskési Tollas Tibor Emlékház és Könyvtárban, május 5-én.


Fotók: Gál Gábor

Az anyák napi megemlékezéssel egybekötött rendezvényt Csíkász Gáborné, a Tollas Tibor Emlékére Alapítvány elnöke nyitotta meg, a költő édesanyjához szóló versével. Ezt követően szintén az édesanyákat köszöntő szavalatok hangzottak el, majd P. Dányi Gabriella, a kiállító művésztársa mutatta be az alkotót, valamint a fotózáshoz vezető útját. Az ismertető végén pedig az „Alkotók mámora Marával”, című versét adta elő. Ugyancsak a művészhez írt soraival okozott meglepetést Vida Jánosné festő. A lírai előadások után Simon Zsóka dalénekes rövid műsorát láthatták-hallhatták a jelenlévők. A fotóművész kilencvennégy, - természet, portré és eseményfotó témakörben készült – fotóját vitte el a tárlatra.

Önvallomásában ekként határozza meg ars poeticáját: „Szívesen örökítem meg a mozgás örömét, az élővilág ritka megnyilvánulásait. A portréfotózásban pedig az emberek lelki kisugárzására koncentrálok, hiszen némely tekintet olyan, mint egy titkos alagút.” A Nagybarcán bemutatkozó fotós 2012-től mélyült el igazán a fotózásban. Azóta számos alkalommal szerepelt sikeresen fotópályázatokon. Kazincbarcikán és környékén, illetve Miskolcon több alkalommal volt kiállítása. Ez év áprilisában Seregélyesen, megkapta a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének Nívó díját. A most nyílt tárlatot május 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk