https://kolorline.hu/Nekem a zene terápia

Nekem a zene terápia

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A kiszámíthatatlan időjárás sem tántorította el a rajongókat, hogy kilátogassanak Nekézsenybe, ahol a Kolorfesztivál 7.0 harmadik napján Szekeres Adrien kápráztatta el közönségét.


Fotók: Kovács Loretta

A gyönyörű hangú énekesnőt a Konkordi teraszon adott koncertje előtt kapta mikrofonvégre stábunk. A művésznő a fellépés izgalmának pillanataiban is kedvesen válaszolt riporterünk kérdéseire. 

Saját bevallása szerint Önnek a zene mindig egyfajta terápiát jelentett. Mi hallgatók hogyan értelmezzük ezt a kijelentést, a szakmabeli, vagy a magánember szemszögéből?

Tulajdonképpen mindkét perspektíva igaz, hiszen mi emberek rendkívül különböző fajták vagyunk, akik nagyon sokféle élethelyzetben találjuk magunkat. Aztán mit csinál az ember, amikor ki akar kapcsolni? Azonnal zenét hallgat! Nyilván a zenei ízlés a korral is változik, a nemek közötti különbség szintén észrevehető- a férfiak általában jobban szeretik a keményebb rockzenét –, de én például a hangulatomtól függően mindig másfajta zenét találok megfelelőnek. Azt gondolom, a zene nemcsak azoknak terápia, akik hallgatják, hanem azoknak is, akik ezt művelik. Ez amolyan adok-kapok játék, és igyekszem a műsoraimat úgy összeállítani, hogy adott esetben a jó és a rossz kedvükre is találjanak benne maguknak dalokat az emberek.

Sok helyen lehet olvasni a visszajelzéseket, hogy az emberek feltöltődnek a koncertjei alatt. Hogyan tudja az előadás alatt ezt az érzést táplálni a közönség felé?

Őszintén szólva, nem tudom. Szerintem van egy olyan előadói tulajdonság, vagy képesség bennem, ami egyébként megadatott néhányunknak, hogy érzelmeket tudunk kiváltani a színpadon. Ehhez társul a zenei műveltség, a tudás, az ízlés, és így jön létre egy kerek egész. Úgy vélem, az én zenei adottságaim, muzikalitásom mellett az a nagy erőm, hogy eme attitűdöket képes vagyok közvetíteni, bár kétségkívül igaz, hogy ezek elsősorban a lírai dalokban jönnek jobban elő.

Férje, Kiss Gábor egyben az alkotótársa is. Miként élik meg a mindannapokat?

A magán - és a szakmai életben ugyanolyan összhang és harmónia működik közöttünk. Ez elsősorban a privát életünkből jön, ami a színpadi előadásainkban tükröződik. Meglepő, de úgy is tudok énekelni, hogy közben nem látom Gábort. Akad olyan televíziós felvétel, amikor a színpad két végén állunk, s hiába nem látjuk egymást, a férjem pontosan érzi, hogy mennyi az a szünet, amit én tartok, mint ahogy én szintén tudom, ő milyen tempót követ.

Októberben harmadik alkalommal tér vissza a MÚPA színpadára. A rajongókat furdalja a kíváncsiság, hogy ezúttal sztárvendégként ki áll majd Szekeres Adrien mellett a színpadon. Tudható az előadó neve, vagy körülírjuk és mehet őszig a találgatás?

Igen, mehet a találgatás. Egy vidéki zenekarról, illetve annak énekeséről van szó, akik egy icipicit talán fiatalabbak, mint én, de nagyjából együtt indultunk a pályán.

Közvetlenül a fellépés előtt beszélgetünk. Van olyan kedvenc dala, amit bármelyik műsorában szívesen előad?

Az mindig a műsortípustól függ, hogy mit énekelek. Nem kérdés, hogy egy rövidebb koncerten az a fő szempont, hogy minden sláger elhangozzon. Nyáron, hasonlóan gyönyörű környezetben és fényes nappal jobban szeretem, ha egy picit több dinamika van a műsorban és kevesebb líra. Amikor jön az ősz és a tél, más jellege van a koncerteknek, jobban bekúszik a líra.

További híreink

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. június 4.

Dátum: 2020. jún 04. 21:12

Helyzetjelentés: Kazincbarcika város illetékességi területén járványügyi megfigyelés alatt álló személyek száma: 47 fő. Járványügyi elkülönítés alatt álló személyek száma: 0 fő.

Kolor kölyök táborok

Dátum: 2020. jún 04. 17:16

A Barcika Art Kft. idén nyárra öt héten keresztül kínál napközis jelleggel különböző tematikájú táborokat a gyermekek számára. A rendezvények ideje alatt, a szervezők fokozott figyelmet szentelnek a járványügyi szabályok betartására.

Újabb lehetőségek a KolorAPP-al

Dátum: 2020. jún 04. 13:42

Minden városban előfordulnak törött padok, a helyükről elmozdított szemetesek, kátyúk, közvilágítási hibák. Bosszantó, amikor ilyen dolgot lát az ember és rögtön az fogalmazódik meg a fejében, hogyan és mennyire gyorsan lehetne ezeket a problémákat orvosolni, kinek kellene szólni. Három évvel ezelőtt született az ötlet, hogy egy olyan intelligens városüzemeltetési problémabejelentő mobilapplikációt fejlesszenek ki Kazincbarcikán, melynek segítségével a felhasználók okos eszközeikkel könnyedén jelezni tudják, ha a városban valamilyen problémát fedeznek fel. Kazincbarcika Város Önkormányzata a városi tulajdonban lévő Barcika Centrum Kft.-t bízta meg a projekt kidolgozásával és megvalósításával. Kétezer-tizennyolc januárjában el is indult a modern, rendkívül könnyen kezelhető KolorAPP, amely mára újabb, hasznos funkcióval bővült.

Helyreállt a melegvíz szolgáltatás a városban

Dátum: 2020. jún 03. 15:45

Minden távfűtéses lakásban és a Napsugár Tagóvodában is van melegvíz. Az elmúlt napokban több csőtörés is érintette a távfűtéses lakások jelentős részét Kazincbarcikán, ezáltal nem tudott eljutni a melegvízhez szükséges hőenergia az érintett épületekbe.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk