https://kolorline.hu/Kütyük helyett irány a víz!

Kütyük helyett irány a víz!

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Naponta elhangzik különböző fórumokon, hogy gyermekeink többet ülnek a számítógép előtt, minthogy sportolnának.

Ez bizony igaz, ami számos egyéb problémát is felvet. A mozgásszegény életmód nem csupán fiziológiai szempontból ártalmas, a zömmel négy fal között eltöltött szabadidő szintúgy károsító hatással lehet a lélekre. Akaratlanul csorbulhatnak a társas kapcsolatok, a személyes kommunikáció. A sport a testedzésen kívül a barátságok születését is elősegítheti. Az úszás különösen jó hatással van az élettani folyamatokra. Tudták például, hogy az úszás az edzőteremben végzett testmozgásnál tizenkétszer hatásosabb, hiszen megmozgatja a test összes belső izmát, emellett növeli a mozgékonyságot? A szakemberek szerint minél hamarabb kezdi a gyermek az úszástanulást, annál könnyebben sikerül elsajátítania és megszeretnie, hiszen idősebb korban a már berögzült mozgásokat nehezebb korrigálni.

- A kisebb gyerekek vízhez való szoktatása problémamentesebb, ugyanis sokkal bátrabbak, kisebb a félelem érzetük és gyorsabban alkalmazkodnak a körülményekhez. Az egészségmegőrzésben óriási szerepe van, mert a rendszeres úszásnak köszönhetően kiküszöbölhető a rossz testtartás, vagy a gerincferdülés kialakulása. Az immunerősítő hatását szintén kiemelném, hiszen a gyermek az edzések alkalmával folyamatosan szokik hozzá olyan tényezőkhöz, melyek javítják a fizikai állóképességét. Asztmás fiataloknak kifejezetten ajánlott ez a sport, mert az úszás kényszerít a legprecízebb légzésszabályozásra. A meghatározott időnkénti lélegzetvétel erősíti a légző izmokat, mely a légzőszervi betegségben szenvedőknél bír nagy jelentőséggel. Március első napjaiban az óvodás, illetve az alsós korosztály megtapasztalhatja mindezt, mert indítunk egy kezdő csoportot, 5-10 éves gyerekek számára. Hála Istennek kedvező a fogadtatása, azt kell mondjam, hogy a 10 órás tanfolyamra beteltek a helyek. Nagyon bízom benne, hogy ez a húsz gyermek később eljut a haladó szintig. Célunk, hogy már ennek a tanfolyamnak a végén önállóan ússzanak a kis tanítványaink! – tudtuk meg Orosz Alexandrától, a Kazincbarcikai Fedett Uszoda oktatójától.

 

 

Indexfotó: archív (Zele Tímea)

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk