https://kolorline.hu/Ismét az NN Ultrabalaton egyéni teljesítése előtt áll a kazincbarcikai ultrafutó

Ismét az NN Ultrabalaton egyéni teljesítése előtt áll a kazincbarcikai ultrafutó

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Gyöngyösi Róbert február 26-án újra elindul, hogy a Privát Ultrabalaton keretén belül újra teljesítse a Balatont megkerülő 221 km-es távot, a megadott 32 órás szintidőn belül. Róbert az Ultrabalaton történetében a leghidegebb időjárási viszonyok között teljesítette utoljára ezt a hatalmas kihívást. A távot egyedül, kísérő és segítő nélkül szeretné megtenni, tehát teljesen önmagára lesz utalva az útja során.

– Miben lesz más a mostani teljesítés a tavalyihoz képest?
– Ezzel a futással a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványt szeretném majd támogatni, melyet nagy örömmel fogadtak, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a napokban. Az éven csatlakoztam a Balatonfüredi Atlétikai Club-hoz, ahol már sok barátom van, előző balatoni futásaimnak köszönhetően.

 

– Róbert, honnan jött az ötlet és hogy esett az alapítványra a választásod?
– Jótékony futásban már korábban is többször részt vettem, ez sohasem volt kérdéses, ha jó ügyért kellett kiállni! Az alapítvány munkáját már régóta ismerem, tudom, hogy rengeteg emberi életen tudnak segíteni azzal, hogy érvényesülni tudjanak a mindennapokban. A segítség nem csak az adományokról és a pénzről szólhat, többféle úton hozzájárulhatunk munkájuk megkönnyítéséhez, én személy szerint a megismertetésben tudok sokat segíteni, de idő közben rengeteg új terv és ötlet merült fel. Az alapítvány 16 éve foglalkozik vakvezető kutyák képzésével, ingyen ad vakvezető kutyát a látássérülteknek, adó 1% felajánlásából, valamint az önkéntes adományozói közösségből tartja fenn magát. Az egyéni kezdeményezés egyre nagyobb összefogássá kezd válni, amelynek nagyon örülök!

– A napokban kipróbáltad, milyen Miskolc utcáin bekötött szemmel egy vakvezető kutyával sétálni, milyen tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban?
– Az utóbbi időszakban részletesen megismerhettem az alapítvány munkáját. Ennek elengedhetetlen része volt megtapasztalni, hogyan viselkedik a kutya munkája közben, és mit érezhet egy ember, aki teljesen rá van utalva. Az első pár lépés még bizonytalan volt, de hamar összeszoktunk a kutyával, és egyre jobban ment. Közben a szemem is becsuktam és próbáltam elképzelni a körülöttem lévő világot, figyelve a környezetem jeleire. Az úttesten való többszöri átkelés számomra félelmetes volt, de az egyenes szakaszokban egész magabiztosan éreztem magam. A kutya pontosan jelezte a lépcsőket, a zebrát, az akadályokat, és az útirányt. Ahogy akkor is fogalmaztam, az ember mintha visszakapná az életét. Egy örök emlék marad számomra!

– Hogyan készülsz a mostani távra?
– Heti szinten 80-100 km-t futok jelenleg, nem akarom túlterhelni magam az esemény előtt, de úgy gondolom, itt már fejben és lélekben dől el minden, ott kell erősnek maradni! A rengeteg bíztatás elég erőt ad ahhoz, hogy végig tudjak menni az elkezdett úton!

Gyöngyösi Róbert

Kövessék figyelemmel Gyöngyösi Róbert 221 km-es futását a Balaton körül február 26-án és 27-én:
https://ultrabalaton.hu/nnultrabalaton/ubkor
és ha van rá lehetőségük, támogassák a vakvezető kutyák képzését:
https://barathegyisegitokutya.hu/adomanya-erteket-teremt

Forrás: Gyöngyösi Róbert

 

További híreink

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

Új játszóeszközök Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 16. 22:13

A kazincbarcikai játszóterek látványos újításon estek át. Szerdán délután három téren is kis ünnepség keretében adták át az új elemeket. A Derkovits téri játszótéren grandiózus játszóvár és hinta, az Árpád fejedelem téren új hinta, a Radnóti Miklós téren pedig új játszóvár várja mostantól a gyerekeket. Az átadáson kézműves foglalkozás várta a kicsiket, akik szuperhősökkel is találkozhattak.

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

KolorTV élőben

Programajánló

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk