https://kolorline.hu/Te melyiket választanád?

Te melyiket választanád?

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Tizenhét sportegyesület mutatkozott be több, mint kétezer diák előtt május 7-én a I. Nagy Sportágválasztó Show-n. Cikksorozatunkban bemutatjuk őket, és elmondjuk többek között azt is, hogy mikor és hol tartanak edzéseket.


 (Az eseményről ITT írtunk bővebben)


KVSE BIRKÓZÓ SZAKOSZTÁLY 


A KVSE birkózó szakosztálya 1957-ben alakult, ekkor volt a szakosztály meghatározó alakja Munkácsy Dezső is. Munkája elismeréséül az ő nevét viseli a városunkban évek óta megrendezett nagysikerű nemzetközi birkózó emlékverseny. A szakosztály büszke arra, hogy a 70-es, 80-as években Kazincbarcikának ők adták az első olyan sportcsapatot, amelyik első osztályban szerepelhetett. Büszkék továbbá arra, hogy az évek során sikerült több korosztályos magyar bajnokot és válogatott versenyzőt kinevelni. A szakosztály munkájának nagy érdeme van abban, hogy a Pollack Mihály Általános Iskola grundbirkózói évek óta az ország legjobb diáksportolói között vannak. Cél, hogy utánpótlás bázist szélesítsék, és már az óvodásokat is megismertessék a birkózás alapjaival.


Fotók: Zele Tímea

A szakosztály három helyszínen tart rendszeresen edzéseket: a Kazincbarcikai Sportközpont birkózó csarnokában hétfőtől-péntekig 16 és 18 óra között, a Kertvárosi Százszorszép óvodában csütörtökön 15:30 és 16:30 között, míg a múcsonyi általános iskolában kedden és csütörtökön 14:30 és 15:30 között.

A szakosztály edzéseit Kónya Lajos vezetőedző, Csepregi György edző és Szőgyör Mihály vezetőedző tartja.


 

KVSE SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLY 


A KVSE súlyemelő szakosztálya 1947-ben alakult. A szakosztály - és a magyar súlyemelés talán egyik - legismertebb alakja Pátrovics Géza, aki maga is többszörös Masters Világbajnok súlyemelő és korábban a magyar súlyemelő válogatott szövetségi kapitánya is volt. Géza bácsi 1990 óta a szakosztály vezetőedzője, nevéhez rengeteg tehetséges súlyemelő felnevelése köthető.

A szakosztály büszke sportolói kiváló eredményeire. Ráki Henrietta 2002-ben Európa Bajnok lett, de említhetjük a jelenkor egyik legnagyobb tehetségét Holló Szilárdot is, aki serdülő európa bajnoki II. helyezett, többszörös magyar bajnok és számtalan országos csúcs tartója.

A szakosztály munkájának elismerését jelzi az is, hogy városunk helyt adhatott Masters Súlyemelő Világ- és Európa bajnokságoknak is. Céljuk az, hogy továbbra is meghatározó szerepet töltsenek be a Nemzetközi és a hazai súlyemelésben.

Edzéseinek a Kazincbarcika Sportközpont súlyemelő csarnoka ad otthont minden hétköznap 14 és 16 óra között.


 

KVSE RITMIKUS GIMNASZTIKA SZAKOSZTÁLY


Kazincbarcikán 1973-ban az egykori Újvárosi Általános Iskola tornatermében kezdtek foglalkozni a ritmikus sportgimnasztikával és egy év múlva már létre is jött a KVSE azonos sportági szakosztálya. A folyamatos névváltoztatásokat követően a sportágat ma már ritmikus gimnasztikaként ismerik és így is került be 1984 az olimpiai játékok programjába. A szakosztály büszke arra, hogy versenyzőik közül számos országos bajnok és válogatott sportoló került ki. Többen képviselték a szakosztály színeiben városunkat világ-és európa bajnokságon, nemzetközi kupákon.

Fontos kiemelni, hogy a szakosztály versenyzőiből sokan később országosan elismert szakemberek lettek sportágukban. A szakosztály létszáma jelenleg 25-30 fő, amelyet nem csak barcikai hanem vidéki versenyzők is alkotnak. A népszerűséget a szakmai munka színvonala és a sport által megszerezhető tulajdonságok adják.  A különböző korosztályú csapatai évek óta gyűjtik az országos diákolimpiai bajnoki címeket és a sportág országos versenyeinek első helyeit. Tagjai a Kazincbarcikai Ifjúsági Mazsorett együttes tagjai is egyben, így szintén minden nagyobb városi rendezvényen találkozhatunk velük.

A edzéseik több helyszínen zajlanak: hétfőn 14:30-tól az Árpád Fejedelem Tagiskolában, szerdán 14 órától a Kazincbarcikai Sportközpont Munkcsarnokában, míg kedden, csütörtökön és pénteken 14 órától a Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokában várják az érdeklődőket. 


KVSE KARATE SZAKOSZTÁLY


A KVSE Karate szakosztálya 1981-ben alakult városunkban. Kezdetekben - közel 20 éven át - Siklós László vezetőedző tartotta az edzéseket, helyét szószerint családon belül 2005-ben Siklós Máté vette át, aki a mai napig az egyesület edzéseit vezeti Gálik Patrik segítségével.

A szakosztály tudatos felépítéssel működik, a kezdők és a haladók számára is szintjüknek megfelelő edzésterv érhető el. A kezdő gyerekek számára felépített edzésterv már óvodáskortól a fizikai és szellemi fejlődést szolgálja. A kezdők játékos jelleggel sajátítják el a karate alapját és emellett jó fizikumot is szereznek, valamint olyan értékeket kapnak (egyéni teljesítmény, csapatmunka, önszorgalom, kitartás), amelyek szükségesek a mindennapokhoz. A haladó versenyzők a nemzetközi szövetség szabályrendszerén alapuló megmérettetéseken is részt vehetnek. Mind a kezdő, mind a haladó csoport tagjai megfelelő felkészítést kapnak önvédelemből is, hogy a hétköznapi életben sem essen bántódásuk.

A szakosztály a felnőttek részére is lehetőséget biztosít a koruknak megfelelő edzésprogramban való részvételre. A karatésok büszkék az eddig elért eredményeikre, és arra, hogy az évek során Kazincbarcikán több ezren ismerkedtek meg a sportággal. Mivel a karate a 2020-as tokiói olimpia programján is szerepel, ezért nem is lehet más célja a szakosztálynak, mint hogy olyan versenyzőket neveljenek, akik idővel nemzetközileg is megmérettethessék magukat.

A szakosztály edzései kezdők részére szerdán és pénteken 17:15 és 18:15 között érhetőek el a Kazincbarcika Sportközpont Tornacsarnokában.


DELFIN VÍZISPORT KLUB 


A „Delfin” Vízisport Klub 1999. novemberében alakult az új Városi Fedett Uszoda megnyitásával egy időben, két sport szakosztállyal: vízilabda és úszás. A fentieknek megfelelően sportolóik 2000-től folyamatosan vettek részt: megyei, területi, országos versenyeken, bajnokságokban, és az ezeken elért kiváló eredményeikkel bizonyították tehetségüket.

A klub büszke az eddigi elért eredményeire, és reméli a jövőben sportolói tovább öregbítik városunk és az egyesület vízisportok területén szerzett hírnevét. A fő célja, hogy a városban, és annak vonzáskörzetében élő gyermekek számára heti több alkalommal sportolási és versenyzési lehetőséget biztosítsunk, mind amatőr mind profi szinten.

A klubban jelenleg 40 igazolt játékos van. Egy korosztállyal indultak az Észak-keleti Liga Kupában, ahol második helyezést értek el. A csapatban zömmel 2003 – 2004-es születésű játékosok vannak, de van fiatalabb játékosuk is.

A Delfinek heti három edzésen várják az érdeklődőket a Kazincbarcikai Fedett Uszodában: hétfőn és szerdán 18:30-tól, csütörtökön 19 órától. A felkészítést Brassó Istvánné és Onozó Viktor végzik. Az edzések változatosak, a kemény munkára és a játékra is nagy hangsúlyt fektetnek.


 

Fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várják, sőt az úszni nem tudóknak is van lehetőségük vízilabdás előkészítő oktatásra járni kedden és csütörtökön 17:30-tól.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.