https://kolorline.hu/Díjazták a kiemelkedő munkájukat

Díjazták a kiemelkedő munkájukat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A koronavírus-járvány miatt, a megelőzés érdekében idén a képviselő-testület által odaítélt elismerő kitüntetések átadása rendhagyó módon nem az ünnepi közösségi eseményeken történik, ezért Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester a grémium október 22-ei ülését megelőzően nyújtotta át a Kazincbarcika Város Civil Életéért és a Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város közéletében; tudományos, gazdasági, művészeti, közigazgatási, közbiztonsági, nevelési, oktatási, közművelődési és kommunikációs tevékenységében; testnevelési és sportéletében; egészségügyi, szociális és karitatív ellátásban; civil szervezeti életében részt vevők kimagasló érdemeinek elismerésére kitüntető díjakat és elismerő címet alapított.

Tomkóné

2020-ban Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díjban részesült a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete.

Az egyesület 1995-ben alakult, 25 éve a mozgáskorlátozottak, mozgásszervi fogyatékkal élő személyek helyi érdekképviseleti szerveként dolgozik a városban. Mint civil szervezet legfontosabb feladatának az általa képviselt személyek érdekeinek érvényesítést tekinti, de mindezek mellett törekszik olyan feladatok ellátására, mint: társadalmi tudatformálás, munkahelyteremtés, speciális programok szervezése, oktatás, egyenlő esélyű hozzáférés, információ megosztás és példamutatás.
A helyi irodában fogadja nem csak a város lakóit, hanem a környező településről érkezőket tanácsadással, ügyintézés támogatásával, segédeszköz kölcsönzéssel.
Olyan közösség kialakítására törekedet, mely segíti, támogatja a fogyatékkal élőket abban, hogy önálló önrendelkező életet tudjanak élni. Tagjai számára olyan színvonalas programokat biztosít, mely a szórakozás mellett információt is átad, közelebb hozza az épeket és a fogyatékkal élőeket.
Üde színfoltja a városi programoknak a minden évben megrendezett Esély Nap. A tavalyi egész napos rendezvény látogatói száma elérte a 300 főt.
Mindig is törekedett az érhető és ember közeli kommunikáció megteremtésére. Mindez magában foglalja azon speciális tapasztalatok és információk megosztását, mely az általa képviselt személyek mindennapi éltének megkönnyítését teszi lehetővé. Ezen javaslatai, olykor jobbító szándékú kritikái segítik a városvezetést az akadálymentesítés megvalósítása során, hogy mindaz használtható és élhető legyen mindenki számára.
Akkreditált foglalkoztatóként első volt a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásában. Széles körű tapasztalatait ezzel kapcsolatban szívesen osztja meg a helyi vállalkozásokkal és szervezetekkel. Együttműködik és kapcsolatot tart a többi városban működő civil szervezettel. Segíti őket pályázati lehetőségek megtalálásában, hatékony és hosszú távú működés alapjainak megteremtésében. Általa kialakított „Esély óra” program keretében sora látogatta és látogatja a helyi iskolák tanulóit, hogy megismerjék és átéljék a mozgáskorlátozottak, fogyatékkal élők helyzetét.
Az Egyesület a város egy olyan civil szervezet mely taglétszámát tekintve 800 fővel dicsekedhet, hosszú távú működése mutatja a közösség erősségét és összetartását.

Pásztor Józsefné

Idén a Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért díjat kapta Pásztor Józsefné, a KSzSzK Étkeztetés, Házi Segítségnyújtás intézményegység-vezetője.

Pásztor Józsefné 1958. július 6-án született Budapesten. Gyermekkorát a Budapest melletti Tökölön töltötte, itt végezte általános iskolai tanulmányait is. A középiskolát Budapesten végezte, a Móra Ferenc Egészségügyi Szakközépiskolában. 1976-os érettségijét követően abban az évben kezdett el dolgozni a Semmelweis Egyetem I. Számú Sebészeti Klinikáján. 1977-ben okleveles betegápolói képesítést szerzett. Férje foglakozása miatt elköltöztek Keszthelyre, ahol üzemi asszisztensként, később pedig bölcsődében dolgozott.
1984-ben került Sajókazára, akkor már nagycsaládosként. 1993-ban egy átképző tanfolyamon szociális gondozó és ápoló szakképesítést szerzett. 1993. november 1-jén kezdett dolgozni az akkori Szociális Szolgáltató Központ egyik intézményegységében, a 3. Számú Idősek Klubjában. 2002-ben jelentkezett a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi karára, ahol 2006-ban szociális munkás diplomát, majd 2011-ben szociális szakvizsgát szerzett az Idősek szociális ellátása témacsoportból.
2011-től az Étkeztetés, Házi Segítségnyújtás intézményegység vezetője. Vezetése alatt folyamatosan bővült a házi segítségnyújtás szolgáltatás, amely mára eléri a 140 fős ellátotti létszámot. Ágnes megbízhatósága, feladatorientáltsága, széleskörű szakmai felkészültsége kimagasló. Nyugalmával, higgadtságával, megbízhatóságával példát mutat munkatársai előtt. Munkájában precíz, gondos, kollégáival nagyon jó kapcsolatot ápol.
Precizitásának, szakmaiságának, rugalmasságának, lényegre törő szemléletének köszönhetően a 2020. évi járványhelyzet idején folyamatosan biztosított volt nem csupán a házi segítségnyújtást rendszeresen igénybe vevő idős emberek otthoni biztonságos ellátása, hanem a további jelentős számú otthonában védelmet találó idős jelentkezőről történő gondoskodás is megoldottá vált.

További híreink

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Dátum: 2024. ápr 30. 13:00

Újabb állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata április 25-én. Az élethosszig tartó tanulást megcélzó érdeklődők ezúttal az elöregedő társadalom demográfiai kihívásairól hallgattak előadást.

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 30. 07:11

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk