https://kolorline.hu/Központi konyha fejlesztése Kazincbarcikán

Központi konyha fejlesztése Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A TOP-1.1.3-15-BO1-2018-00027 azonosító számú, „KÖZPONTI KONYHA FEJLESZTÉSE KAZINCBARCIKÁN” című projekt megvalósítása Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Príma Kft. közös beruházásaként jön létre.

A projekt céljai:
► A közétkeztetést szolgáló konyhai, főző funkciók bővítése az ételkínálat szélesítése a sajátos igények kiszolgálása érdekében
► Meglévő konyhai eszközök korszerűsítése, tároló bővítése a hatékonyabb főzés szervezésének érdekében
► A főzésnek helyet biztosító központi konyha épület energiahatékonyságának javítása, a megújuló energiaforrás részarányának növelése

A központi főzőkonyha épületének energetikai célú korszerűsítése, melynek keretében megvalósul a kültéri nyílászárók cseréje, illetve a homlokzati felületek és tetőszerkezet szigetelése, a nagy belmagasságú, kihasználatlan terek belső álmennyezetekkel történő ellátása. Az energetikai korszerűsítés részeként 113,85 kWp névleges teljesítményű napelem kerül felhelyezésre a tetőre. A hőszigetelésétől, illetve a napelemektől az épület energia fogyasztása a jövőben 30-35%-kal csökkenhet.

A központi konyha épületen belül a fenti fejlesztési elemeken túl kialakításra kerül egy jelenleg üresen álló, fejlesztési célokra fenntartott - egykor varrodai funkciónak helyet biztosító - helyiségből egy készétel előállítására szolgáló konyhai rész, illetve az édességipari termékek előállítását magasabb színvonalon biztosító cukrászüzem. Mindkét konyha helyiségbe szükséges a konyhai eszközök, így a készétel sokkolásához, csomagolásához, valamint a cukrászati tevékenységekhez szükséges eszközök beszerzése. A készétel előállító egység létrehozását indokolja, hogy sokan veszik igénybe a közétkeztetést, de nem feltétlenül az épületek közös étkezőhelyiségeiben fogyasztják el az ételt, hanem máshol és a konyha nyitvatartási idején kívül, pl. az adott intézmény teakonyhájában. A készétel előállító üzem lehetőséget teremt arra, hogy az ételeket becsomagolva a főzés, így első melegítés után később, az ételek minőségét megőrizve is el lehessen fogyasztani. Így a társaság rugalmasan tudja biztosítani a jövőben ellátási kötelezettségét, különösen azon esetekben, amikor pl. a gyermekek iskolai, vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudják a megadott ebédidőben elfogyasztani a megrendelt ételt. A tervezett megoldással az étel minősége megőrizhető. Továbbá a készétel előállítással, csomagolással lehetőség van a vállalkozói alapú megrendelésekre, az ételek kiszállítására, mely eredményeként a bevételek is nőhetnek, ellensúlyozva a közétkeztetés veszteségeit, és az önkormányzat által nyújtott működési kiadásokat. A cukrász üzemben a korábbiakhoz képest többféle és jobb minőségű cukrászati és pékárú termékek készülhetnek el, mely növeli a társaság szolgáltatási minőségét, a szolgáltatás iránti bizalmat és elégedettséget. Továbbá a cukrászüzem a jövőben helyet tud biztosítani cukrász tanműhelynek, így a társaság az Ózdi Szakképzési Centrum helyi szakiskolájával közösen tudja biztosítani Kazincbarcikán a cukrászati középfokú képzést. A központi konyha épületen belül kialakítandó új főző helyiségkehez közvetlenül kapcsolódó konyhai eszközök, így a készétel sokkolásához, csomagolásához, valamint a cukrászati tevékenységekhez szükséges eszközök beszerzése is a projekt részét képezi.

A fejlesztés az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg, szerződött támogatás összege: 171.000.000 Ft, a támogatás mértéke: 100 %.

A projekt teljeskörű zárására 2023. december 31-én kerül sor.

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk