https://kolorline.hu/Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. június 8.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. június 8.

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért júniustól hetente egy alkalommal, többnyire kedden a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Helyzetjelentés

Kazincbarcika város illetékességi területén igazolt, COVID-19 koronavírussal fertőzött személyek száma: 5 fő
a meggyógyult személyek száma: 1631 fő
elhunytak száma: 53 fő
oltásban részt vett lakosok száma: 13648 fő


Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Jelenleg lecsengőben van a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A világjárvány milliók életét követelte, hazánkban már 29 883 fő az elhunytak száma. Bár a korlátozások enyhültek, a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget. A védőoltások beadása fokozatos ütemben halad, így továbbra is feltétlenül szükség van a türelemre és a higiéniai szabályok szigorú betartására.
A járványügyi szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy a védettség csak a második vakcina után két héttel alakul ki, és ez az oltás típusától függően változó! Figyeljünk, mert a védettségi igazolványt olyanok is megkapják, akik még nem estek át a fertőzésen, illetve nem kaptak védőoltást!
A beoltott emberek is lehetnek vírushordozók, ezért a nyitás után fontos lenne, hogy mindenki ugyanolyan komolyan vegye a megelőzést elősegítő előírásokat, mint eddig.
Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért júniustól hetente egy alkalommal, többnyire kedden a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán.
Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!


Folyamatosan nyitva van az online oltási időpontfoglaló

Továbbra is folyamatosan nyitva az időpontfoglaló. Minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni és ehhez nem kell semmilyen külön SMS-értesítésre várni. Országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható! Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető; AstraZenecát már nem lehet foglalni. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.
Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu
Az orosz vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon, ezért aki az orosz oltóanyagot szeretné kapni, foglaljon időpontot mielőbb! AstraZenecából sem lesz egy ideig első oltás hirdetve, mert a beérkező csökkentett szállítmányokat a második körös oltásokhoz fogják felhasználni. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen. A WHO pedig már hivatalosan is ajánlja a Sinopharm vakcinát. Az időpontfoglalót, csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.
Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/
Ha még nem regisztrált, akkor megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.
Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalás már nem módosítható! A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni mindenki, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető e-mailt is kap! A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható! Az illetékesek kérik, hogy a lefoglalt időpontban a regisztráló pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye magával a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a foglalási visszaigazolást. A 16-18 éveseknek szülői hozzájárulási nyilatkozatot is be kell mutatni!
Lásd: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/hetfotol-mar-regisztralt-16-18-evesek-tudnak-online-idopontot-foglalni
Ha a regisztráltak már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék az orvosuknak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra!

(koronavirus.gov.hu)


Tizenkét országban ismerik el a magyar védettségi igazolványokat

Május 21-éig a következő tíz országgal született megállapodás az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről - a Magyarországon felhasználásra kerülő valamennyi vakcinával történt oltás esetében -, valamint egymás állampolgárainak beengedéséről:

  • Bahreini Királyság

  • Ciprusi Köztársaság

  • Cseh Köztársaság

  • Észak-macedón Köztársaság

  • Georgia

  • Horvát Köztársaság

  • Moldovai Köztársaság

  • Mongólia

  • Montenegrói Köztársaság

  • Szerb Köztársaság

  • Szlovén Köztársaság

  • Török Köztársaság

A magyar állampolgárok a fenti országokba - védettségi igazolvány birtokában - szabadon utazhatnak. Az utazási feltételek pontos részletezése a Konzuli Szolgálat honlapján (www.konzuliszolgalat.kormany.hu) olvasható.
Szlovákia is el fogja ismerni a magyar oltási igazolványokat, illetve elfogadja a koronavírus elleni orosz és kínai oltóanyaggal végzett oltásokat is - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség május 7-én, Martin Klus szlovák külügyi államtitkár bejelentésére hivatkozva. (KKM, MTI)


Kazincbarcika Város Önkormányzata idén is hatmillió forinttal támogatja a helyi sportegyesületeket

A kormány a vírushelyzetre hivatkozva elvonta a településektől a gépjárműadót, a reklámhordozók utáni építményadó fizetési kötelezettségből származó bevételt, adóemelési stopot vezetett be, valamint felére csökkentette a kis és középvállalkozások iparűzési adóját. Mindemellett a szolidaritási hozzájárulás és a vírus elleni védekezés költségei is tovább terhelik a város költségvetését. Kazincbarcika esetében ez az összeg 1.7 milliárd forint, amit a városnak önállóan kell kigazdálkodnia! A Kormány a forráselvonások bejelentésekor ígéretet tett arra, hogy az önkormányzatok veszteségét valamilyen formában kárpótolja, ám ennek ellenére a 824 millió forintnyi elvonást eddig nem kompenzálta.
Az önkormányzat kiemelt fontosságúnak tarja a kazincbarcikai sportegyesületek működésének támogatását, ezért a nehézségek ellenére összesen hatmillió forint pályázati forrást különített el idén erre a célra.
Az elnyert pályázati összegből az egyesületek rendezhetik a sportlétesítmények bérleti díjait, kiegészíthetik a működési költségeiket, valamint a sportrendezvények szervezésével kapcsolatos kiadásokat is fedezhetik.
A pályázati kiírás: https://kolorline.hu/hirek/kazincbarcika/2021-06-07/palyazati-felhivas-a-kazincbarcikai-szekhellyel-nyilvantartasba-vett-sportegyesuletek-penzugyi-tamogatasara


Ismét nyári diákmunka Kazincbarcikán

Az önkormányzat által szervezett diákmunkára leginkább a 16-25 év közötti tanulók jelentkezését várják. Jelentkezni e-mailben és személyesen lehet, az első körben július 1-től július 31-ig, illetve második körben az augusztus 1-jétől augusztus 31-ig tartó munkára. Nemcsak a Polgármesteri Hivatalban van lehetőség dolgozni, hanem a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ és a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményeiben, valamint az Egressy Béni Városi Könyvtárban is.
A diákoknak heti 30 órát, átlag napi 6 órát kell dolgozniuk. A munkaközi szünet naponta 30 perc, továbbá a hónapra 2 nap szabadság jár nekik.
A fiatalok adminisztrációs tevékenységet láthatnak el, valamint a városüzemeltetési feladatokhoz kapcsolódó munkálatok során végezhetnek zöldfelület-karbantartási, köztisztasági, közrendi könnyű fizikai munkát, illetve részt vehetnek vízosztásban és segédkezhetnek dajkai és könyvtárosi teendőkben.
Az önkormányzat által szervezett nyári diákmunka alatt, minden helyszínen igyekeznek olyan feladatokat adni a tanulók számára, amelyeket esetleg később a felnőttkori életben és a munkájuk során is hasznosítani tudnak majd. Megismerik a munkafolyamatokat, képet kapnak az önkormányzati munkáról, a közigazgatás működéséről, és átérezhetik a munkával járó kötöttségeket, ami mindenképpen hasznos tapasztalat lehet számukra.
Jelentkezni a szitka.peter@kazincbarcika.hu e-mail-címen, vagy a Polgármesteri Hivatal 106-os irodájában név, lakcím, születési hely és idő, valamint a telefonszám megadásával lehet június 21-én 12 óráig.

Feltételek:
- kazincbarcikai lakhely
- 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszony
- regisztráció június 15-től a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Munkaügyi Központ)


Köszönjük, hogy vigyáznak egymásra!

Szitka Péter polgármester
Klimon István alpolgármester

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk