https://kolorline.hu/Karácsony reménysége

Karácsony reménysége

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Mert megjelent Isten üdvözítő kegyelme minden embernek…” (Pál levele Tituszhoz 2:11)

Talán mindannyian ismerjük a karácsonyi történetet, Jézus Krisztus születéséről, az istállóról, Betlehemről, a pásztorokról és a bölcsekről. Láttuk már számtalan feldolgozásban, legyen az film, gyerekműsor, vagy bármi más. Közben pedig a karácsonyaink másik oldalán ott áll a mi történetünk. Hiszen az ünnepektől mindannyian várunk valamit. Reménykedünk egy kis pihenésben, hogy lesz időnk utolérni magunkat ami év közben összegyűlt. Reménykedünk néhány boldog pillanatban, amit a családunk, vagy szeretteink között tölthetünk el. Reménykedünk abban, hogy ezúttal tényleg nem lesz balhé, stressz, hanem egyszerűen csak lehetőségünk lesz megélni valamit az ünnepi hangulatból, kikapcsolódásból. Tele vagyunk reményekkel. Reménykedünk, hogy karácsony után talán még az élet is másképp folytatódik majd. Ismerjük ezt a történetet is, hiszen átéltük már nem egyszer. Az elmúlt néhány évben talán kicsit máshogy, mint eddig – össze és bezártabban, de mégis csak volt egy története a karácsonyunknak. Gyakran hullámzó, szomorú, vidám, eseménydús, vagy unalmas, de mégis a mi történetünk, egyen-egyenként.

Ez a két történet pedig valahol találkozik. A mindenkori ember, a Te és az Én történetem is találkozik karácsonykor a Mindenható történetével, akár szembenézünk vele, akár nem. Mert amiről a Biblia úgy fogalmaz, hogy „megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek”, az nem egyszerűen csak a nagy egésznek szól, hanem személyesen Neked. A karácsonyi történet, ami Jézus születését mutatja be, ugyanúgy személyesen Neked szól – Jézus nem oktalanul született ebbe a világba, hanem azért, hogy beteljesíthesse azt a munkát, ami érted történt meg!

Karácsonyi reménységünk lehet, egyen-egyenként mindannyiunk számára ez. Isten, az Ő Fiának születése ünnepén, reményt ajándékozott a világnak. Annak a reményét, hogy az emberi élet nem pusztán a semmiből halad a semmibe. Annak a reményét, hogy van élet. Igazi, nagybetűs. Nem mókuskerék. Nem a szenvedés csökkentésére tett próbálkozások. Nem egy lezárult és eldöntött játszma. Hanem egy olyan élet, aminek a központi, meghatározó mozgatórugója, az Istentől kapott reménység.

A karácsony reménységet akar adni az életedbe. Nem csak azokat, amik már most is ott vannak az ünnep kapcsán, hanem olyan reménységet, ami az egész életed során veled lehet. Akkor is, amikor az omikron, vagy bármelyik újabb vírus-variánstól féltjük az életünket. Akkor is, amikor az infláció miatt az egzisztenciánk felől aggódunk. Akkor is, amikor a kapcsolati problémáink látszanak megoldhatatlannak. Minden egyes hétköznap és ünnepnap.

Mert az a megjelent kegyelem, amiről a fenti Ige szól, Isten szeretetéről tesz tanúbizonyságot. Erről a szeretetről számol be a karácsonyi történet, Jézus születésével a középpontban. Erről a reménységről szól, ami egyen-egyenként megérkezhet mindannyiunk életébe – ez alatt az ünnep alatt is! Ünnepeljük hát most így: észrevéve a saját történetünk mellett Isten történetét is a karácsonyban.

Rózsa Dávid
Beosztott lelkész

A Felső-Barcikai Református Egyházközség lelkészeinek, előljáróinak és minden gyülekezeti tagjának a nevében kívánunk áldott és boldog karácsonyi ünnepeket a város összes lakójának!

További híreink

Kolorcountry a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 06. 15:00

Négy agglomerációs település is csatlakozott az idei Kolorfesztiválhoz. Sajóivánkán színházi előadás, az aggteleki Baradla-barlangban életműkoncert, Bánhorvátiban kamarazenei koncert, Szuhakállóban pedig könnyűzenei koncert várja az érdeklődőket.

Muzsikáló templomok a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 05. 15:00

Öt napon át szól muzsikaszó Kazincbarcika öt templomában. Fellépnek a Magyar Állami Operaház és a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola művészei, valamint koncertet ad Csézy is.

Visszatér a Kolorfesztivál RePohár!

Dátum: 2024. aug 05. 07:45

Kétféle 5 dl-es RePohár várja a feketeöves fesztiválozókat augusztus 8. és 20. között. A zölden is a legszínesebb darab mellé megérkezett a jubileumi, Kazincbarcika 70 éves születésnapjára készült RePohár, méltó emléket állítva az évfordulónak és a 2024-es esztendőnek. És ha színében nem is, szívében mindkettő zöld. Ezeket használva tudjuk minél szemétmentesebben tartani a fesztivált.

FesztiRoll a Kolorfesztiválon

Dátum: 2024. aug 04. 15:00

Segway- és e-rollertúrák indulnak az idei Kolorfesztiválon. Három alkalommal rollerezni, három másik alkalommal pedig segwayezni lehet majd egy-egy túra keretében. Augusztus 17-én a KolorPlatz várja extrémsport-bemutatókkal az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk