https://kolorline.hu/Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő olyan értékek újra értelmezését foglalja magában, amikhez élmények köthetők. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve az azóta eltelt idő a fejlesztéseknek és a közterekhez kapcsolódó kreatív pályázatoknak köszönhetően számos nevezetességgel tette vonzóbbá városunkat a turisták és az idelátogató vendégek számára. Ezt a szemléletet a város tovább szeretné erősíteni egy Kazincbarcikáról készülő kiadvánnyal és más marketing anyagok készítésével, melynek narrációjában fontos szerep hárulna a városban és környékén élő emberek településünkről alkotott látásmódjára. A kiadvány címe: Úticél: Kolorcity!

Olyan Kazincbarcikáról készült, vagy kizárólag Kazincbarcikai értékeket rejtő alkotásokat várunk, mely településünk izgalmas értékeinek és életének, hagyományainak, fejlődésének bemutatására épül pillanatképekben, illetve mozgóképi anyagban olyan igényességgel és látásmóddal, mely alkalmas a fentiek nagyközönség elé tárására, a település bemutatására, népszerűsítésére, valamint a fent említett kiadványban való illusztrálásra. A pályázatok elbírálásánál fontos szempont az egyedi látásmód, a képek által sugárzott hangulatok, érzelmek megjelenése, Kazincbarcikához való kötődése, és a kompozícióban érdekes pl.: fény és árnyék hatások, nézőpontok megjelenítése.

JELENTKEZÉS

A pályázat nyilvános, melyekre amatőr és profi kategóriákban egyaránt küldhetnek be pályamunkát a jelentkezők. Amatőrnek számít az a pályázó, aki hobbi szinten gyakorolja a fotózást, vagy a videózást, Profinak pedig az, aki tanulta a szakmát és végzettséget szerzett belőle, melyet igazolni tud. Mind fotó, mind pedig videó témában a zsűri külön-külön bírálja el az amatőr és a profi alkotók által készített pályamunkákat. 

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával lehet az: uticelkolorcity@gmail.com e-mail-címen.

FOTÓ PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK:

Kizárólag Kazincbarcikára jellemző bel- és külterületén készült képekkel lehet pályázni. A képekről beazonosítható legyen, hogy Kazincbarcikán készült, vagy kizárólag olyan értéket, jellegzetességet tartalmazzon, mely a településhez köthető.
A képeket elektronikus úton kell benyújtani, illetve feltölteni az uticelkolorcity@gmail.com címhez tartozó drive felületre, mappába rendezett formában.
Az eléréshez szükséges belépési adatokat a pályázó a hivatalos jelentkezés után elektronikus levelezési címére kapja meg a pályázat kiírójától.
Egy induló minimum 5, legfeljebb 12 db képpel pályázhat.
Minden kép mellett fel kell tüntetni egy, az alkotó által választott képre jellemző címet vagy fantázianevet. Leadáskor, kérjük az e-mailben tüntesse fel a szerző nevét, lakcímét, telefonos és elektronikus elérhetőségét, melyet egy szöveges file-ban a mappában csatol.
Nevezési díj nincs.
A képek beküldésével egyidejűleg a pályázó elfogadja a részvételi – pályázati és szerzői feltételeket, - a csatolt dokumentumokban található információk alapján - azok megszegése esetén a pályázatból haladéktalanul kizárásra kerül.

A fotók elbírálásának főbb szempontjai:
- különleges, egyedi látásmód
- kreativitás,
- kompozíciós elvek és részletmegoldások
- nyomtatott kiadványhoz illeszkedő minimális minőségi megfelelés
- a képek tartalmához lehetőség szerint élmények, családi események, emocionális pillanatok kötődjenek

Technikai információk:
A fotókat JPG formátumban kérjük, amatőr pályázó esetén minimum 5 megapixel (2592x1944), profi kategóriában minimum 8 megapixel (3264x2448) méretben, RGB színtér használattával és az utómunkázott képek esetében a nyers RAW file-t is elérhetővé kell tenni.
A fájlnév minden esetben legyen a kép címe.
A képeken nem lehet semmilyen vízjel vagy felirat.
A kép utólagos manipulálása megengedett, viszont korrekció, átalakítás, effektelés esetén, kérjük az eredeti file-t is biztosítani!

A VIDEÓ PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA:

Kizárólag Kazincbarcika jellemző bel- és külterületén készült felvételekkel, illetve az ezekből készült vágott mozgóképes tartalommal lehet pályázni. A felvételekből beazonosítható legyen, hogy Kazincbarcikán készültek, vagy kizárólag olyan értéket, jellegzetességet tartalmaznak, mely a településhez köthető.

Nevezni a nevezési lap, a filmes hozzájárulási nyilatkozat és a versenymű megtekintésére alkalmas URL link beküldésével lehet. E-mail: uticelkolorcity@gmail.com

A filmek formátumát tekintve az alábbi az elfogadott: mp4 (H264) 25 vagy 50 fps (filmkocka/másodperc) képfrissítési frekvencia. A felbontási képméret optimálisan Full HD (1920x1080) pixel, de minimum 720p (1280x720) pixel. A megtekintő kópiának 2 GB-nál kisebb verziót kérünk feltölteni.
Az elkészült alkotások optimális hossza 1-3 perc terjedelmű, de maximálisan 5 perc hosszúságú lehet.

A versenyprogramba kerülő filmeket később a szervezőktől kapott drive felületre lehet majd vetítésre alkalmas minőségben feltölteni. A nevezők a filmek jogával rendelkezők lehetnek, akik kifejezetten hozzájárulnak az alkotások térítésmentes, nyilvános vetítéséhez, valamint a filmek képi és hangi anyagainak promóciós célra történő felhasználásához.

A pályázati jelentkezési lap és a pályamunkák beküldési határideje: 2022. szeptember 15.

Szerzői jogi feltételek

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Nonprofit Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely ITT található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

Eredményhirdetés 2022. szeptember 22.
A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu honlapon lesz közzétéve!
A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el mindkét kategóriában.

DÍJAZÁS
A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka kategóriánként fotó/mozgókép:
1. helyezett: nettó 200 000 Ft forint
Közönségdíj: nettó 100 000 forint

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez.

Jelentkezési lapok:
Fotó amatőr

Fotó profi

Mozgókép amatőr

Mozgókép profi

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02026

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk