https://kolorline.hu/Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Úticél: Kolorcity! - Szeptember 15-ig még be lehet adni a fotó és mozgókép alkotói pályázatot

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő olyan értékek újra értelmezését foglalja magában, amikhez élmények köthetők. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve az azóta eltelt idő a fejlesztéseknek és a közterekhez kapcsolódó kreatív pályázatoknak köszönhetően számos nevezetességgel tette vonzóbbá városunkat a turisták és az idelátogató vendégek számára. Ezt a szemléletet a város tovább szeretné erősíteni egy Kazincbarcikáról készülő kiadvánnyal és más marketing anyagok készítésével, melynek narrációjában fontos szerep hárulna a városban és környékén élő emberek településünkről alkotott látásmódjára. A kiadvány címe: Úticél: Kolorcity!

Olyan Kazincbarcikáról készült, vagy kizárólag Kazincbarcikai értékeket rejtő alkotásokat várunk, mely településünk izgalmas értékeinek és életének, hagyományainak, fejlődésének bemutatására épül pillanatképekben, illetve mozgóképi anyagban olyan igényességgel és látásmóddal, mely alkalmas a fentiek nagyközönség elé tárására, a település bemutatására, népszerűsítésére, valamint a fent említett kiadványban való illusztrálásra. A pályázatok elbírálásánál fontos szempont az egyedi látásmód, a képek által sugárzott hangulatok, érzelmek megjelenése, Kazincbarcikához való kötődése, és a kompozícióban érdekes pl.: fény és árnyék hatások, nézőpontok megjelenítése.

JELENTKEZÉS

A pályázat nyilvános, melyekre amatőr és profi kategóriákban egyaránt küldhetnek be pályamunkát a jelentkezők. Amatőrnek számít az a pályázó, aki hobbi szinten gyakorolja a fotózást, vagy a videózást, Profinak pedig az, aki tanulta a szakmát és végzettséget szerzett belőle, melyet igazolni tud. Mind fotó, mind pedig videó témában a zsűri külön-külön bírálja el az amatőr és a profi alkotók által készített pályamunkákat. 

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával lehet az: uticelkolorcity@gmail.com e-mail-címen.

FOTÓ PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK:

Kizárólag Kazincbarcikára jellemző bel- és külterületén készült képekkel lehet pályázni. A képekről beazonosítható legyen, hogy Kazincbarcikán készült, vagy kizárólag olyan értéket, jellegzetességet tartalmazzon, mely a településhez köthető.
A képeket elektronikus úton kell benyújtani, illetve feltölteni az uticelkolorcity@gmail.com címhez tartozó drive felületre, mappába rendezett formában.
Az eléréshez szükséges belépési adatokat a pályázó a hivatalos jelentkezés után elektronikus levelezési címére kapja meg a pályázat kiírójától.
Egy induló minimum 5, legfeljebb 12 db képpel pályázhat.
Minden kép mellett fel kell tüntetni egy, az alkotó által választott képre jellemző címet vagy fantázianevet. Leadáskor, kérjük az e-mailben tüntesse fel a szerző nevét, lakcímét, telefonos és elektronikus elérhetőségét, melyet egy szöveges file-ban a mappában csatol.
Nevezési díj nincs.
A képek beküldésével egyidejűleg a pályázó elfogadja a részvételi – pályázati és szerzői feltételeket, - a csatolt dokumentumokban található információk alapján - azok megszegése esetén a pályázatból haladéktalanul kizárásra kerül.

A fotók elbírálásának főbb szempontjai:
- különleges, egyedi látásmód
- kreativitás,
- kompozíciós elvek és részletmegoldások
- nyomtatott kiadványhoz illeszkedő minimális minőségi megfelelés
- a képek tartalmához lehetőség szerint élmények, családi események, emocionális pillanatok kötődjenek

Technikai információk:
A fotókat JPG formátumban kérjük, amatőr pályázó esetén minimum 5 megapixel (2592x1944), profi kategóriában minimum 8 megapixel (3264x2448) méretben, RGB színtér használattával és az utómunkázott képek esetében a nyers RAW file-t is elérhetővé kell tenni.
A fájlnév minden esetben legyen a kép címe.
A képeken nem lehet semmilyen vízjel vagy felirat.
A kép utólagos manipulálása megengedett, viszont korrekció, átalakítás, effektelés esetén, kérjük az eredeti file-t is biztosítani!

A VIDEÓ PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA:

Kizárólag Kazincbarcika jellemző bel- és külterületén készült felvételekkel, illetve az ezekből készült vágott mozgóképes tartalommal lehet pályázni. A felvételekből beazonosítható legyen, hogy Kazincbarcikán készültek, vagy kizárólag olyan értéket, jellegzetességet tartalmaznak, mely a településhez köthető.

Nevezni a nevezési lap, a filmes hozzájárulási nyilatkozat és a versenymű megtekintésére alkalmas URL link beküldésével lehet. E-mail: uticelkolorcity@gmail.com

A filmek formátumát tekintve az alábbi az elfogadott: mp4 (H264) 25 vagy 50 fps (filmkocka/másodperc) képfrissítési frekvencia. A felbontási képméret optimálisan Full HD (1920x1080) pixel, de minimum 720p (1280x720) pixel. A megtekintő kópiának 2 GB-nál kisebb verziót kérünk feltölteni.
Az elkészült alkotások optimális hossza 1-3 perc terjedelmű, de maximálisan 5 perc hosszúságú lehet.

A versenyprogramba kerülő filmeket később a szervezőktől kapott drive felületre lehet majd vetítésre alkalmas minőségben feltölteni. A nevezők a filmek jogával rendelkezők lehetnek, akik kifejezetten hozzájárulnak az alkotások térítésmentes, nyilvános vetítéséhez, valamint a filmek képi és hangi anyagainak promóciós célra történő felhasználásához.

A pályázati jelentkezési lap és a pályamunkák beküldési határideje: 2022. szeptember 15.

Szerzői jogi feltételek

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Nonprofit Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely ITT található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

Eredményhirdetés 2022. szeptember 22.
A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu honlapon lesz közzétéve!
A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el mindkét kategóriában.

DÍJAZÁS
A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka kategóriánként fotó/mozgókép:
1. helyezett: nettó 200 000 Ft forint
Közönségdíj: nettó 100 000 forint

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez.

Jelentkezési lapok:
Fotó amatőr

Fotó profi

Mozgókép amatőr

Mozgókép profi

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02026

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk