https://kolorline.hu/Kinevezték Nagy Gábor rendőr alezredest a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének

Kinevezték Nagy Gábor rendőr alezredest a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Czinege László rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrfőkapitány 2023. január 1-jei hatállyal nevezte ki Nagy Gábor rendőr alezredest a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének.

A kinevezett kapitányságvezető számára nem ismeretlen Kazincbarcika. Korábbi munkája során többször kapott már feladatokat és megoldandó ügyeket városunkban, október óta pedig megbízott kapitányságvezetőként látta el teendőit.

Szépen ívelő életút

Nagy Gábor 1996 szeptembere óta dolgozik rendőrként: a Miskolci Rendőrkapitányságon őrmesterként kezdte pályafutását. Először egyenruhásként, majd 1997 októberétől nyomozóként, később főnyomozóként folytatta munkáját a Bűnügyi Osztályon. 2005 és 2011 között a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán dolgozott főnyomozóként, majd kiemelt főnyomozóként. Ekkor a Nemzeti Védelmi Szolgálatra vezényelték, ahol 2017-ig a rendőrség belső bűnmegelőzési szervénél dolgozott. 2017 és 2018 között a Terrorelhárítási Központ felderítője volt, majd 2018-ban visszakerült a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz mint regionális osztályvezető. Itt kereste meg Czinege László dandártábornok, és kérte fel a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátására. 

Ismerős közeg Kazincbarcika

Nagy Gábor ismerős terepre érkezett 2022 októberében. A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál a rendőr alezredes egyik területe volt Kazincbarcika, így ismerte a várost és a kapitányság vezetőit. Sőt, korábban nyomozóként is voltak ide köthető ügyei. Néhány hónapos közvetlen munka után úgy véli: kiemelkedő a város közbiztonsági helyzete.


"Kazincbarcikán semmiképp sem rosszabb a helyzet, mint máshol, sőt, itt a rendőrség, a városőrség és a polgárőrség együttműködése eredményeként kiemelkedő a közbiztonsági helyzet. Ez tükröződik a bűncselekmények számában vagy a felderítési eredményesség vonatkozásában is. Az eredményes bűnügyi felderítő munkát például decemberben Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes oklevéllel köszönte meg a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak."


A munka folytatódik

A kinevezett rendőrkapitány több mint 26 éve szolgál a rendőrség kötelékében. Tapasztalata, gyakorlatiassága és kezdeményezőkészsége pedig mindenképpen stabilitást jelent a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság számára. Nagy Gábor a Kolorline-nak nyilatkozva azt mondta: az eddig elért eredményeket mindenképpen meg kell tartani.


"Természetesen nem elégedhetünk meg sosem az aznapi eredményekkel. Egy korábbi vezető gondolatát tudom osztani, miszerint ami tegnap csoda volt, az mára már elvárás. Úgy vélem, nincs olyan munka vagy eredmény, amin ne lehetne javítani. Főleg igaz ez annak tükrében, hogy a közelmúltban begyűrűzött nehézségek miatt már országosan is tapasztalható növekedésnek indult néhány területen a bűncselekmények száma, és bár ez egyelőre kismértékű, de például a falopásokra emiatt különösen odafigyelünk. Új együttműködési formákat vezettünk be például a NÉBIH-hel, és novemberben, valamint decemberben is közös akciókat tartottunk."


A kapitányságvezető szintén kiemelt feladatnak tartja új módszerek bevezetését a közlekedési akciók terén is. Ezt a 26-os főút rendkívül erős forgalma és leterheltsége is szükségessé teszi. Az ott tapasztalható dugók, valamint a közlekedési balesetek során tapasztalható lezárások szinte lehetetlenné teszik a közlekedést a nap bármely szakában, kiemelten a reggeli és a délutáni órákban. Ennek javítására a 26-oson már az év végén is voltak újszerű rendőri akciók, amelyek a jövőben is folytatódnak majd, hogy ne csak biztonságos, hanem élhető is legyen a közlekedés a főúton addig, amíg el nem készül az elkerülőút.

Nagy Gábor a jövőben azon fog dolgozni, hogy a különböző társszervekkel való együttműködés mellett még közvetlenebb legyen a rendőrség kapcsolattartása az állampolgárokkal. Ezáltal a problémák hamarabb felszínre kerülnek, így gyorsabban születhet megoldás a felmerülő kérdésekre. A jövőben tehát a hatékonyság és a gyorsaság elsődleges szempont lesz Kazincbarcikán a bűnmegelőzés szempontjából.

Nagy Gábornak, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének ezúton kívánunk sok sikert és eredményes munkát!

Fotó: police.hu

 

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk