https://kolorline.hu/Kinevezték Nagy Gábor rendőr alezredest a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének

Kinevezték Nagy Gábor rendőr alezredest a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Czinege László rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrfőkapitány 2023. január 1-jei hatállyal nevezte ki Nagy Gábor rendőr alezredest a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének.

A kinevezett kapitányságvezető számára nem ismeretlen Kazincbarcika. Korábbi munkája során többször kapott már feladatokat és megoldandó ügyeket városunkban, október óta pedig megbízott kapitányságvezetőként látta el teendőit.

Szépen ívelő életút

Nagy Gábor 1996 szeptembere óta dolgozik rendőrként: a Miskolci Rendőrkapitányságon őrmesterként kezdte pályafutását. Először egyenruhásként, majd 1997 októberétől nyomozóként, később főnyomozóként folytatta munkáját a Bűnügyi Osztályon. 2005 és 2011 között a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán dolgozott főnyomozóként, majd kiemelt főnyomozóként. Ekkor a Nemzeti Védelmi Szolgálatra vezényelték, ahol 2017-ig a rendőrség belső bűnmegelőzési szervénél dolgozott. 2017 és 2018 között a Terrorelhárítási Központ felderítője volt, majd 2018-ban visszakerült a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz mint regionális osztályvezető. Itt kereste meg Czinege László dandártábornok, és kérte fel a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátására. 

Ismerős közeg Kazincbarcika

Nagy Gábor ismerős terepre érkezett 2022 októberében. A Nemzeti Védelmi Szolgálatnál a rendőr alezredes egyik területe volt Kazincbarcika, így ismerte a várost és a kapitányság vezetőit. Sőt, korábban nyomozóként is voltak ide köthető ügyei. Néhány hónapos közvetlen munka után úgy véli: kiemelkedő a város közbiztonsági helyzete.


"Kazincbarcikán semmiképp sem rosszabb a helyzet, mint máshol, sőt, itt a rendőrség, a városőrség és a polgárőrség együttműködése eredményeként kiemelkedő a közbiztonsági helyzet. Ez tükröződik a bűncselekmények számában vagy a felderítési eredményesség vonatkozásában is. Az eredményes bűnügyi felderítő munkát például decemberben Töreki Sándor bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes oklevéllel köszönte meg a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságnak."


A munka folytatódik

A kinevezett rendőrkapitány több mint 26 éve szolgál a rendőrség kötelékében. Tapasztalata, gyakorlatiassága és kezdeményezőkészsége pedig mindenképpen stabilitást jelent a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság számára. Nagy Gábor a Kolorline-nak nyilatkozva azt mondta: az eddig elért eredményeket mindenképpen meg kell tartani.


"Természetesen nem elégedhetünk meg sosem az aznapi eredményekkel. Egy korábbi vezető gondolatát tudom osztani, miszerint ami tegnap csoda volt, az mára már elvárás. Úgy vélem, nincs olyan munka vagy eredmény, amin ne lehetne javítani. Főleg igaz ez annak tükrében, hogy a közelmúltban begyűrűzött nehézségek miatt már országosan is tapasztalható növekedésnek indult néhány területen a bűncselekmények száma, és bár ez egyelőre kismértékű, de például a falopásokra emiatt különösen odafigyelünk. Új együttműködési formákat vezettünk be például a NÉBIH-hel, és novemberben, valamint decemberben is közös akciókat tartottunk."


A kapitányságvezető szintén kiemelt feladatnak tartja új módszerek bevezetését a közlekedési akciók terén is. Ezt a 26-os főút rendkívül erős forgalma és leterheltsége is szükségessé teszi. Az ott tapasztalható dugók, valamint a közlekedési balesetek során tapasztalható lezárások szinte lehetetlenné teszik a közlekedést a nap bármely szakában, kiemelten a reggeli és a délutáni órákban. Ennek javítására a 26-oson már az év végén is voltak újszerű rendőri akciók, amelyek a jövőben is folytatódnak majd, hogy ne csak biztonságos, hanem élhető is legyen a közlekedés a főúton addig, amíg el nem készül az elkerülőút.

Nagy Gábor a jövőben azon fog dolgozni, hogy a különböző társszervekkel való együttműködés mellett még közvetlenebb legyen a rendőrség kapcsolattartása az állampolgárokkal. Ezáltal a problémák hamarabb felszínre kerülnek, így gyorsabban születhet megoldás a felmerülő kérdésekre. A jövőben tehát a hatékonyság és a gyorsaság elsődleges szempont lesz Kazincbarcikán a bűnmegelőzés szempontjából.

Nagy Gábornak, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének ezúton kívánunk sok sikert és eredményes munkát!

Fotó: police.hu

 

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk