https://kolorline.hu/Nyitott kapuk — a Pedagógiai Szakszolgálat mindennapjaiba kaphattak bepillantást az érdeklődők Kazincbarcikán

Nyitott kapuk — a Pedagógiai Szakszolgálat mindennapjaiba kaphattak bepillantást az érdeklődők Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye idén is csatlakozott a Pedagógiai Szakszolgálatok Hete országos rendezvénysorozathoz. Április 17. és 24. között sokszínű, változatos programokkal várták az érdeklődőket, akik betekintést nyerhettek a szakszolgálatnál folyó sokrétű pszichológiai és pedagógiai munkába.

A matematika is egy szerethető tantárgy — ezt hivatott bizonyítani a Bűvös matematika elnevezésű tehetséggondozó program, ahol a nagycsoportos óvodások logikai gondolkodását és figyelmét fejlesztik játékosan, mozgás segítségével.  

Kállainé Matisz Otília fejlesztőpedagógus szerint a gyerekek figyelmét elveszik a mostani divatos okos eszközök (telefonok, tabletek). A szakember azt javasolja a szülőknek, hogy használjanak fel minden olyan, néha már szemetesbe szánt otthoni dolgot (kupakot, különböző apró tárgyakat) arra, hogy a gyermek matematikai készségét fejleszteni tudják.

Országos jelleggel idén április 17. és 24. között rendezték meg a Pedagógiai Szakszolgálatok Hetét, melyhez a kazincbarcikai tagintézmény is csatlakozott. A rendezvénysorozat ötlete 2018-ban indult útjára, Fejér megyéből. Smolniczki Beáta, a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményének igazgatóhelyettese szerint az a tapasztalat, hogy sokan még ma is tanácstalanok és bizonytalanok az intézményt illetően.

„Az volt az egésznek a célja, hogy hozzuk kicsit közelebb a lakossághoz, az érdeklődőkhöz a szakszolgálatokat, és mutassuk meg magunkat, hogy mely szakterületekkel foglalkozunk, milyen feladatokat látunk el, kik vagyunk, hol vagyunk, és hogy milyen esetekben fordulhatnak hozzánk az érdeklődők.”

A pedagógiai szakszolgálatok különböző feladatokat látnak el, a logopédiától kezdve a gyógytestnevelésen át, a nevelési tanácsadáson és a korai fejlesztésen keresztül a tehetséggondozásig. 

A szakemberek komplex pedagógiai szűrővizsgálatokat végeznek az óvodákban, kiegészítve tehetségszűrésre is alkalmas feladatokkal, amely a matematikán kívül az anyanyelvi és a vizuális területekre fókuszál. Az Építők úti intézményben egy héten egyszer, közösen alkotnak a gyerekek gyógypedagógus irányításával, így fejlesztve kézügyességüket és kreativitásukat.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk