https://kolorline.hu/A mentők napját ünnepelték Kazincbarcikán

A mentők napját ünnepelték Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

1887. május 10-én kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. Ezt a napot később a mentők születésnapjává nyilvánították. Az életmentésben élenjáró orvosoknak, mentősöknek, egészségügyi dolgozóknak ekkor kitüntetéseket adnak át, ahogyan tette ezt idén is Kazincbarcika városvezetése.

Az elmúlt 1 évben a kazincbarcikai mentők 93,6 százalékban tudták tartani azt, hogy 15 percen belül kiértek a helyszínre egy-egy riasztást követően. Munkájuk és eredményességük kiemelendő — hangzott el a mentők napja alkalmából rendezett helyi ünnepségen. Csala András, a Kazincbarcikai Mentőállomás vezetője emlékeztetett: 60 éve működik mentőállomás Kazincbarcikán. 

„Szeretném tiszteletemet kifejezni az elődeink előtt, akik szakmai odaadásukkal, áldozatos munkájukkal kövezték ki az utat, amin most járunk — fogalmazott Csile András.”

A Kazincbarcikai Mentőállomáson szolgálatot teljesítő bajtársakat idén is egy meghitt, barátságos és kötetlen találkozóra hívta a városvezetés. 2023-ban polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Szitka Pétertől Balázs István mentőápoló.

Balázs István 2007-ben állt szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál először Esztergomban, majd 2012-től Kazincbarcikán. Méltatása szerint alázatos, rátermett szakember, aki az esetkocsik oszlopos tagja.

„A mentőknél nincsenek egyforma napok, nincsenek egyforma feladatok. Minden napunk más, talán ezért is szeretem ezt a munkát, ami változatos. Bár mindig megtalálnak a nehéz esetek, de vannak sikerélmények is — mondta Balázs István.”

Klimon István alpolgármester ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki a kazincbarcikai mentőknek, hiszen — ahogyan fogalmazott — éppen azt a fiatalosságot testesítik meg innovációval ötvözve, amelyet maga a színes város, Kazincbarcika is.

„A mentőkre folyamatosan és mindig szükség van, újabb és újabb szituációkban kell helytállniuk. Közben a környezet és az esetek változnak, ettől új számukra mindig a feladat — közölte Klimon István alpolgármester.”

Mentősnek lenni egy életreszóló hivatás. A szolgálat a bajbajutott embertársak megsegítését tűzte zászlajára, amely rengeteg odaadást és önfeláldozást kíván a feladatot gyakorlók számára.

 

További híreink

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

Útlezárás a Csónakázó-tónál

Dátum: 2024. aug 07. 13:20

A Kolorfesztivál Csónakázó-tavi programjai miatt útlezárásra számítsanak a kiskertekbe közlekedők. A szervezők a kerttulajdonosok türelmét és megértését kérik.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk