https://kolorline.hu/Kézigránátok repültek a levegőben a Lobogók küzdelmén

Kézigránátok repültek a levegőben a Lobogók küzdelmén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Három kazincbarcikai és hat miskolci iskola diákjai mérettettek meg a MATASZ által szervezett katonai akadályversenyen, de a hagyományőrzők által bemutatott fegyvereknek köszönhetően a civil nézők sem unatkoztak…

Lobogók küzdelme elnevezéssel került sor Kazincbarcikán arra a katonai akadályversenyre, aminek kihívásai elé legalább akkora lelkesedéssel álltak a megjelent tartalékosok, katonák és hagyományőrzők, mint a győzelemre vágyó iskolák tanulói. 

A csapatok fellobogózva várták a próbatételeket, hogy aztán teljes elszántsággal célba lőjenek, kézigránátot dobjanak, vagy épp katonai témájú tesztekkel birkózzanak meg felkészültségük bizonyítékaként. A szervezők – azaz a Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredhez tartozó 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj és a Magyar Tartalékosok Szövetsége Kazincbarcikai Alapszervezete  – pedig immár másodjára győződhettek meg róla, hogy a katonai sportok iránti érdeklődés töretlen. A honvédelmi tudat erősítését és a civil-katonai együttműködés elmélyítését célzó rendezvény most is legalább olyan sikerrel zajlott, mint tavaly. A diákok egyetlen feladatot sem untak: a sebesültek hordozását legalább akkora felelősségteljességgel imitálták, mint amilyen kitartással sprinteltek a páncéltörő rakétával zajló váltófutás közben.  

Amint azt Tóth Tamás tartalékos főhadnagy, a MATASZ Kazincbarcikai Alapszervezetének elnöke elmondta, igyekeztek minél színesebb haditechnikát felvonultatni, ezért öt korszak katonai hagyományőrzői is képviseltették magukat a verseny során. A honfoglaláskori eszközök éppúgy az érdeklődők rendelkezésére álltak, mint a középkor, a ’48-as szabadságharc vagy épp a jelenkor fegyvernemei. 

A régmúlt érdekességei mellett a fiatalok különösen imádták például a hagyományőrző ejtőernyősöket, akiket a köznyelv kommandósoknak, a szakma viszont mélységi felderítőknek nevez. Legnehezebbnek az akadálypálya teljesítését találták, ám ez sem vette el a kedvüket. Sőt, akadt olyan diák, aki kifejezetten azért érkezett, mert a későbbiek során katonai pályára szeretne menni. 

A nap során természetesen a civil nézők sem kárhoztattak tétlenségre, sokan íjat ragadtak, hogy kipróbálják magukat Tell Vilmosként. A verseny végén pedig több díj is kiosztásra került az akadályverseny résztvevői között: külön értékelték a kezdők és a haladók teljesítményét, de nem tértek haza elismerés nélkül a „legösszetartóbb csapat” címét elnyerő diákok és a kutyás csoport sem.

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk