https://kolorline.hu/Kézigránátok repültek a levegőben a Lobogók küzdelmén

Kézigránátok repültek a levegőben a Lobogók küzdelmén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Három kazincbarcikai és hat miskolci iskola diákjai mérettettek meg a MATASZ által szervezett katonai akadályversenyen, de a hagyományőrzők által bemutatott fegyvereknek köszönhetően a civil nézők sem unatkoztak…

Lobogók küzdelme elnevezéssel került sor Kazincbarcikán arra a katonai akadályversenyre, aminek kihívásai elé legalább akkora lelkesedéssel álltak a megjelent tartalékosok, katonák és hagyományőrzők, mint a győzelemre vágyó iskolák tanulói. 

A csapatok fellobogózva várták a próbatételeket, hogy aztán teljes elszántsággal célba lőjenek, kézigránátot dobjanak, vagy épp katonai témájú tesztekkel birkózzanak meg felkészültségük bizonyítékaként. A szervezők – azaz a Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezredhez tartozó 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj és a Magyar Tartalékosok Szövetsége Kazincbarcikai Alapszervezete  – pedig immár másodjára győződhettek meg róla, hogy a katonai sportok iránti érdeklődés töretlen. A honvédelmi tudat erősítését és a civil-katonai együttműködés elmélyítését célzó rendezvény most is legalább olyan sikerrel zajlott, mint tavaly. A diákok egyetlen feladatot sem untak: a sebesültek hordozását legalább akkora felelősségteljességgel imitálták, mint amilyen kitartással sprinteltek a páncéltörő rakétával zajló váltófutás közben.  

Amint azt Tóth Tamás tartalékos főhadnagy, a MATASZ Kazincbarcikai Alapszervezetének elnöke elmondta, igyekeztek minél színesebb haditechnikát felvonultatni, ezért öt korszak katonai hagyományőrzői is képviseltették magukat a verseny során. A honfoglaláskori eszközök éppúgy az érdeklődők rendelkezésére álltak, mint a középkor, a ’48-as szabadságharc vagy épp a jelenkor fegyvernemei. 

A régmúlt érdekességei mellett a fiatalok különösen imádták például a hagyományőrző ejtőernyősöket, akiket a köznyelv kommandósoknak, a szakma viszont mélységi felderítőknek nevez. Legnehezebbnek az akadálypálya teljesítését találták, ám ez sem vette el a kedvüket. Sőt, akadt olyan diák, aki kifejezetten azért érkezett, mert a későbbiek során katonai pályára szeretne menni. 

A nap során természetesen a civil nézők sem kárhoztattak tétlenségre, sokan íjat ragadtak, hogy kipróbálják magukat Tell Vilmosként. A verseny végén pedig több díj is kiosztásra került az akadályverseny résztvevői között: külön értékelték a kezdők és a haladók teljesítményét, de nem tértek haza elismerés nélkül a „legösszetartóbb csapat” címét elnyerő diákok és a kutyás csoport sem.

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk