https://kolorline.hu/„A művészet erejével” — Óvodapedagógiai Konferencia Kazincbarcikán

„A művészet erejével” — Óvodapedagógiai Konferencia Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Covid-idők kényszerszünete után harmadik alkalommal rendeztek óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője visszaidézte, hogy első alkalommal Kazincbarcika 65. születésnapjára szerveztek óvodapedagógiai konferenciát, tavaly másodszor, idén pedig harmadik alkalommal. A 2024-es program célja a kollégák szakmai fejlődésének támogatása, innovatív módszerekkel való megismertetése. Kiemelt előadónak hívták meg a Boldoságóra megálmodóját és elindítóját, Bagdi Bella pszichológust. 

„Ebben az évben a nyolc tagóvodánk közül öt Boldog Óvoda lett, és ennek apropóján hívtuk el Bagdi Bellát – foglalta össze az esemény programját Liptákné Gergely Valéria. – Mellette a KONELI Képzési Központtól érkezett kolléganőket, Németh Ritát és a Kolozsváriné Tátrai Henriettát köszönthettük, akik új, innovatív mozgásfejlesztő programjukat mutatták be az érdeklődő vendégeknek. Köszönettel tartozunk Kazincbarcika Város Önkormányzatának is a támogatásért, illetve a pedagógus-énekkarunknak, hogy megalapozták a nap hangulatát.”

A szervezők azért hívták színpadra a pedagógus-énekkart és a Morzsa Színházat is, hogy az előadások mellett bemutathassák óvodáik sokszínűségét, a művészeti nevelés iránti elkötelezettségüket.



Polgármesteri büszkeség és köszönet a kazincbarcikai óvodapedagógusoknak

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere üdvözlőbeszédében elmondta, hogy rendkívül büszke a város óvodapedagógusaira, hiszen az elmúlt 10-20 évben Magyarország településein járva azt tapasztalta, hogy szuperlatívuszokban beszélnek róluk.

„Minden újdonság és újító gondolat, amely még jobbá reformálja az óvodapedagógiát városunkban, büszkeséggel tölt el bennünket, és ezt köszönöm Önöknek – fejezte ki háláját Szitka Péter. – A másik fontos gondolat pedig az, hogyha egy városnak nívós célt ad az ember, abba a kultúrát és a művészetet mindig meghatározóan bele kell fonnia. Ez hosszú távon kifizetődő. A kultúra és a művészet beágyazása az óvodapedagógusok munkájába is sok hasznos lehetőséget és újdonságot tartogat.”



Bagdi Bella pszichológus mindent felforgató mentális útravalója

A Boldogságóra megálmodója, Bagdi Bella a programot bravúrosan felütő előadásában kifejtette, hogy szellemi termékének küldetése nem más, mint a pozitív pszichológia eredményeinek élesítése az óvodások számára. A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológiai kutatások eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, és mind a pedagógusok, mind a gyerekek lelki jólétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt. Segítségével a hagyományos pedagógiai tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba tudják hozni. Ezzel lehetőséget nyújtanak a testi és lelki egészség megtartásához szükséges tényezők tudatosításához is.   

„A Boldogságórán pozitív pszichológia alapú stratégiákat tanulnak a gyerekek a boldogsághoz vezető utakról – mutatott rá Bagdi Bella. – Az óvodások eszközöket kapnak a pozitív érzelmek saját erőből teremtéséhez és ahhoz, hogy ezeket ne csak teremteni tudják, hanem megtartani vagy előhívni is. Másrészről pedig annak a készségét erősítjük, fejlesztjük, hogy hogyan lehet egészségesen megküzdeni az élet elkerülhetetlen mindennapi kihívásaival. A Boldogságóráknak ezek az alapjai.”




A KONELI Képzési Központ részéről két innovatív módszert ismerhettek meg az esemény résztvevői. A Ritu-Art egy mozgásra épülő, komplex művészeti tehetségfejlesztő program, amely egyedülálló, speciális eszközrendszerrel, örömteli megoldásokat kínál a gyermekek mozgásfejlesztéséhez. A My-Galaxi pedig egy ritmusokra épülő komplex, tehetségfejlesztő program, melynek játékos feladatai komplexen fejlesztik a gyermekek képességeit olyan lehetőségek kiaknázásával, mint a testhangszerek. A foglalkozások egyik jellemzője az élményközpontúság.

További híreink

Durván drágult a szabálytalan parkolás: tessék még jobban vigyázni!

Dátum: 2024. aug 12. 07:10

Egy augusztus 1-jétől érvényes új kormányrendelet sokkal nagyobb bírságokkal sújtja a szabálytalanul parkolókat. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet figyelmezteti a lakosságot, hogy még körültekintőbbek legyenek, nehogy véletlenül tilosban parkoljanak. A tudatosan szabálytalankodók pedig nagyobbat kockáztató hazárdjátékosokká válnak mostantól.

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk