Kazincbarcika

Boldog születésnapot, Kazincbarcika! Minden, amit a pénteki koncerttel kapcsolatban tudni érdemes

Dátum: 2024. febr 19. 10:07

Február 23-án, pénteken nagyszabású koncerttel indul a város 70. születésnapját ünneplő egész éves programsorozat. A Fő téren 17:00 órakor kezdődik az esemény, amelyen fellép Lil Frakk, 18:00 órától Dzsúdló, majd az estét a 19:45-kor kezdődő tűzijáték zárja. Mutatjuk a lezárásokkal és egyéb tudnivalókkal kapcsolatos részleteket.

Elmék harca Kazincbarcikán — lezajlott a VII. rejtvényfejtő verseny

Dátum: 2024. febr 18. 21:29

Hat feladat, 120 perc, 13 egyéni- és 18 párosversenyző. Idén hetedik alkalommal rendezték meg a rejtvényfejtők megmérettetését Kazincbarcikán. Az elme párbaja annyira népszerű volt, hogy ezúttal Budapestről, Szerencsről és a környező településekről: többek között Kurityánból és Berentéről is érkeztek résztvevők. A programnak a Mezey István Művészeti Központ adott otthont.

Szobrok Kazincbarcikán –  Diana, „aki” vasmanciként is lenyűgöző

Dátum: 2024. febr 16. 21:18

Kolorcity utcáin szebbnél szebb köztéri alkotásokkal találkozhatunk. Sorozatunkban ezek történetével ismerkedhet meg az olvasó. Elsőként a vadászat istennője került sorra.

Folytatódik a tél végi fakivágás és -ültetés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. febr 16. 18:45

Tovább zajlik a leromlott egészségi állapotú, balesetveszélyes fák eltávolítása, és helyettük még több új egyed ültetése a városban.  A jövő héten megkezdődik a Mosolysziget Bölcsőde és a Pollack Mihály Általános Iskola közötti területen a kritikus státuszú tuják és fák kivágása. Következő körben hasonló nagyságú fajtákra cserélik őket. Az ültetésre váró díszfák egységes és szép városképet adnak majd. A faültetés más városrészekben is halad, például az Egressy úton, a Május 1. úton és az Építők útján.

Itt a farsang, áll a bál! Jelmezbe bújtak a kazincbarcikai ovisok

Dátum: 2024. febr 15. 19:21

Kolorcity óvodáiban fontos, hogy a néphagyomány eredetével és szokásaival is megismertessék a kicsiket, ezért a farsang előtt már 2-3 héttel zajlanak az előkészületek.

Kezdődik a belterületi utak felújítása Kazincbarcikán

Dátum: 2024. febr 15. 06:17

Korábban már beharangoztuk a hírt, miszerint Kazincbarcikán 2,5 km út újul meg 4 városrészben. Ezek a szakaszok meglehetősen rossz állapotban vannak, ezért a városvezetés úgy döntött, teljesen új aszfaltot kapnak az érintett utak.

Tanszerosztás — pénztárcabarát a szülőknek, tanulást segítő eszköz a gyerekeknek

Dátum: 2024. febr 14. 20:09

Több mint 2 ezer gyerek kapott ebben a tanévben már másodszor minőségi tanszer-kiegészítést Kazincbarcika önkormányzata jóvoltából. A gyerekek tanulását segíti, egyúttal a szülők költségeit is csökkenti az a tanszercsomag, amelyet a pedagógusok ajánlása alapján állított össze a város vezetése.

Hosszabb nyitvatartás a Szociális Osztályon

Dátum: 2024. febr 14. 14:42

Alkalmazkodva az ügyfelek igényeihez, változik a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának nyitvatartási rendje. Szerdánként hosszabb ideig várják a lakosokat a Fő tér 36. szám alatt.

Nem tűnt el, csak biztonságos helyen volt — Játszó mackók a Hámán Kató utcán

Dátum: 2024. febr 13. 21:53

Eredeti helyére és eredeti állapotában került vissza Nagy István 1966-os ikonikus kőszobra, a „Játszó mackók”. Bár sokan ördögöt festettek a falra, és mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártottak a mackók hollétéről, de a története csak annyi, hogy az Eszterlánc Óvoda felújítása és parkolójának kialakítása miatt biztonságos helyre deponálták városunk műalkotás-rajongóinak egyik kedvencét.

Milliónyi tűszúrás a lokálpatriotizmus jegyében – Egyre sikeresebb a barcikai Gobelin Öltögetők Köre

Dátum: 2024. febr 12. 17:00

A kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének a napokban nyílt meg Tájak, borok, várak című országjáró kiállítása a tokaji Világörökségi Múzeumban, utána pedig Makláron debütálnak majd boros képeik. A helyi lakosok bármikor felkereshetik állandó kiállításukat a Mezeyben.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk