Kazincbarcika

A 70 éves Kazincbarcikához járó Kolorfesztivál 2024

Dátum: 2024. júl 10. 11:35

Különösen izgalmas kérdés, hogy milyen Kolorfesztivál dukál idén augusztusban Kazincbarcika 70. városi évéhez. Most egy helyen megmutatjuk: tételesen listázzuk a különféle programtípusokat, leplet rántunk a nagy fellépőkről, és a hasznos gyakorlati tudnivalókra is kitérünk. FIGYELEM: az early bird jegyek július 15-ig (hétfőig) válthatóak meg! (Cikkünkben a link!)

Tovább bővült a telepített köztéri kamerarendszer Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 09. 19:09

A kivitelező folyamatosan halad a köztéri kamerák telepítésével Kazincbarcikán. Július végére már legalább 7-8 helyen vigyázzák majd az utcákat és a tereket figyelő eszközök, amelyek minőségüknek és a technika rohamos fejlődésének köszönhetően meglepően pontos képet szolgáltatnak akár sötétben is a hatóságok felé.

III. fokú hőségriasztás lépett életbe péntekig

Dátum: 2024. júl 08. 18:12

Kazincbarcika több pontján is vízosztás zajlik a rendkívüli meleg miatt. A folyadékpótlás nagyon fontos a kánikulában, ezt segíti a város önkormányzata mobil vízosztópontok működtetésével a legforróbb napokon. Az országos tisztifőorvos július 12-ig (péntekig) III. fokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére.

Néhány napig nem üzemelnek a Szent Flórián téri pályaudvar parkolói

Dátum: 2024. júl 08. 11:28

FRISSÍTVE! Karbantartás és kátyúzás miatt előreláthatólag július 16-ig (keddig) tart a parkolók lezárása a Szent Flórián téri autóbusz-pályaudvarnál. Az autósok a munkálatok idején a közelben található kijelölt parkolókat vehetik igénybe.

A múlt értékeiből merítkezik, de a jövőbe tekint — portré Hódosné Tatár Ildikó Eszterrel

Dátum: 2024. júl 07. 10:04

A Csillagfürt EGYMI tagintézmény-igazgatója az idei pedagógusnapon négy elismerésben is részesült. Hódosné Tatár Ildikó Eszter a tankerületben miniszteri elismerést és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, a városi ünnepségen a Pedagógus Szakszervezet Eötvös József emlékérem ezüst fokozatát, valamint Kazincbarcika Város Közneveléséért kitüntető díját vette át.

Beindult a ‘24-es diákmunkaszezon Kazincbarcikán: pénzkereset és munkatapasztalat

Dátum: 2024. júl 06. 21:40

Idén nyáron sem maradnak munkalehetőségek nélkül a dolgozókedvű diákok Kazincbarcikán. A 16 és 25 év közötti nappali tagozatos fiatalok a Polgármesteri Hivatalban, illetve az önkormányzat intézményeiben és cégeiben dolgozhatnak egy-egy hónapot, ahol napi négy órában foglalkoztatják őket. Az összesen 120 tanuló munkáját mentorok segítik.

Városi Semmelweis-napi ünnepség és díjátadó Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 04. 22:10

A magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot követően, július 2-án gyűltek össze a kazincbarcikai egészségügyi dolgozók a Mezey István Művelődési Központban. A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Kazincbarcikai Kórház rendezvényén köszöntötték a jelenlévőket és kitüntető díjakat adtak át, majd Vastag Csaba műsorával és desszertbárral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Helyszíni bejárás és geodéziai mérés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 03. 09:25

A LIFE19 CCA/HU/001320 LIFE-CLIMCOOP azonosítószámú, VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretében hőhullám cselekvési terv, valamint öntözési, talajvédelmi és zöld infrastruktúra terv készül Kazincbarcika város számára.

Dupla dinamit a szúnyogok ellen Kazincbarcikán

Dátum: 2024. júl 01. 16:45

FRISSÍTVE! Hasonlóan a tavalyi módszerhez, idén is duplázza Kazincbarcika Város Önkormányzata a szúnyogok elleni erőket. A szúnyoggyérítés alapvetően összetett program, de Kazincbarcika városa saját büdzséjéből külön is áldoz ennek kapacitásnövelésére.

Esővízgyűjtő-tartályokat kaptak a sikeresen pályázó kazincbarcikaiak

Dátum: 2024. júl 01. 11:44

Újabb IBC-tartályokhoz juthattak pályázat útján kazincbarcikai lakosok. A lehetőség a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként valósulhatott meg.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk