Kazincbarcika

Nincs kutyahelyzet Kazincbarcikán — a Borsod Állatvédő Alapítványhoz kerülnek a kóbor ebek

Dátum: 2024. febr 12. 07:00

Ma már nem okoznak problémát a kóbor ebek Kazincbarcikán. Kóbor kutyák ugyan időnként megjelennek bizonyos városrészekben, azonban a Barcika Park Nonprofit Kft. és a rendészet, illetve a Borsod Állatvédő Alapítvány szakemberei igyekeznek minél gyorsabban befogni az otthontalanná vált állatokat.

Ismét diákolimpiai bajnokok a kazincbarcikai floorballos lányok

Dátum: 2024. febr 11. 16:00

Pakson, a Floorball Diákolimpia Országos Döntőn, február elején nagyszerű játékukkal újra megvédték tavalyi és tavalyelőtti első helyüket városunk III. korcsoportos floorballos lányai.

Klimatizálással kezdődött meg az Egressy felújítása

Dátum: 2024. febr 11. 09:53

Az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása a csúcstechnológiás klímarendszer beszerelése után energetikai korszerűsítéssel folytatódik. A tervek szerint egy modern és megszépült épület adhat hamarosan otthont a város kiemelt és kulturális eseményeinek.

Kazincbarcikai támogatások az idősek és a rászorulók napi terheinek enyhítésére

Dátum: 2024. febr 10. 19:58

A nyugdíjasok és a nehéz anyagi helyzetben élők is többféle támogatási formát vehetnek igénybe Kazincbarcika Város Önkormányzatának hála. Ezek célja a lakhatási, a gyógyszeres és az egyéb kiadások csökkentése. A támogatások igénylésének feltételei és összegei többek között a jövedelemhatártól, a háztartás létszámától, valamint a rendkívüli élethelyzettől is függnek.

Tripla díjat aratott Kazincbarcika a vármegyei diáksport díjátadón

Dátum: 2024. febr 10. 11:04

Boldog nap lett február 2-a a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola számára. A Miskolcon tartott Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei diáksport díjátadó ünnepségen ugyanis háromszoros kitüntetést söpörtek be. Egyet az iskola, egyet egy pedagógusa, egyet pedig egy diákja.

Álmodd meg Kolorcity Kazincbarcika legújabb szabadtéri installációját!

Dátum: 2024. febr 09. 14:35

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából kreatív alkotópályázatot hirdet a város a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon, és illeszkedjen a több mint tízéves Kolorcity Kazincbarcika brand városmarketing koncepcióba.

„A helyi szervezetek a közösség mozgatórugói” – MEGJELENTEK az idei civil- és sportszervezeteknek szóló pályázatok

Dátum: 2024. febr 08. 07:00

Kazincbarcikán már több mint egy évtizedes hagyománya van annak, hogy a helyben működő civil- és sportszervezeteket jelentős, összesen 10-10 millió forintos forrással támogatja Kazincbarcika Város Önkormányzata. A pályázat idei tudnivalóiról dr. Makkai Orsolya alpolgármestert kérdeztük. A feltételek és a pályázati nyomtatványok cikkünkből letölthetőek!

Tavaszra elkészülhet az utolsó előtti megújuló háziorvosi rendelő Kazincbarcikán

Dátum: 2024. febr 07. 09:20

Közelít a 100%-hoz a városi rendelőállomány-felújítottság. A befejezése felé tartó Gépész utcai és a hamarosan induló Rózsa úti rendelőfelújítások végével Kazincbarcika eléri majd azt az eszményi állapotot, amikor a város minden háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi rendelője korszerűsítésen esett át.

A második félévben is tanszercsomaggal segíti az önkormányzat az általános iskolásokat

Dátum: 2024. febr 05. 18:44

Ismét tanszercsomaggal támogatja Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi általános iskolák diákjait mind a 8 évfolyamon. A program a folyó tanév elején nagy sikert aratott, így a pedagógusok bevonásával összeállított taneszköz-támogatás elindult a hagyománnyá válás útján. Az évfolyamokra szabott csomagok hamarosan érkeznek minden kazincbarcikai általános iskolába.

Vegyészmérnökképzés Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. febr 04. 14:00

Már a harmadik évfolyam rajtol a 2024/2025-ös tanévben a Miskolci Egyetem Kazincbarcikán újraindított vegyészképzésén. Az intézmény egyaránt várja a frissen érettségizőket és a magukat át- vagy továbbképzőket a hétféléves, levelezős, támogatott szakra.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk