Kazincbarcika

Tanszerosztás — pénztárcabarát a szülőknek, tanulást segítő eszköz a gyerekeknek

Dátum: 2024. febr 14. 20:09

Több mint 2 ezer gyerek kapott ebben a tanévben már másodszor minőségi tanszer-kiegészítést Kazincbarcika önkormányzata jóvoltából. A gyerekek tanulását segíti, egyúttal a szülők költségeit is csökkenti az a tanszercsomag, amelyet a pedagógusok ajánlása alapján állított össze a város vezetése.

Hosszabb nyitvatartás a Szociális Osztályon

Dátum: 2024. febr 14. 14:42

Alkalmazkodva az ügyfelek igényeihez, változik a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának nyitvatartási rendje. Szerdánként hosszabb ideig várják a lakosokat a Fő tér 36. szám alatt.

Nem tűnt el, csak biztonságos helyen volt — Játszó mackók a Hámán Kató utcán

Dátum: 2024. febr 13. 21:53

Eredeti helyére és eredeti állapotában került vissza Nagy István 1966-os ikonikus kőszobra, a „Játszó mackók”. Bár sokan ördögöt festettek a falra, és mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártottak a mackók hollétéről, de a története csak annyi, hogy az Eszterlánc Óvoda felújítása és parkolójának kialakítása miatt biztonságos helyre deponálták városunk műalkotás-rajongóinak egyik kedvencét.

Milliónyi tűszúrás a lokálpatriotizmus jegyében – Egyre sikeresebb a barcikai Gobelin Öltögetők Köre

Dátum: 2024. febr 12. 17:00

A kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének a napokban nyílt meg Tájak, borok, várak című országjáró kiállítása a tokaji Világörökségi Múzeumban, utána pedig Makláron debütálnak majd boros képeik. A helyi lakosok bármikor felkereshetik állandó kiállításukat a Mezeyben.

Nincs kutyahelyzet Kazincbarcikán — a Borsod Állatvédő Alapítványhoz kerülnek a kóbor ebek

Dátum: 2024. febr 12. 07:00

Ma már nem okoznak problémát a kóbor ebek Kazincbarcikán. Kóbor kutyák ugyan időnként megjelennek bizonyos városrészekben, azonban a Barcika Park Nonprofit Kft. és a rendészet, illetve a Borsod Állatvédő Alapítvány szakemberei igyekeznek minél gyorsabban befogni az otthontalanná vált állatokat.

Ismét diákolimpiai bajnokok a kazincbarcikai floorballos lányok

Dátum: 2024. febr 11. 16:00

Pakson, a Floorball Diákolimpia Országos Döntőn, február elején nagyszerű játékukkal újra megvédték tavalyi és tavalyelőtti első helyüket városunk III. korcsoportos floorballos lányai.

Klimatizálással kezdődött meg az Egressy felújítása

Dátum: 2024. febr 11. 09:53

Az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása a csúcstechnológiás klímarendszer beszerelése után energetikai korszerűsítéssel folytatódik. A tervek szerint egy modern és megszépült épület adhat hamarosan otthont a város kiemelt és kulturális eseményeinek.

Kazincbarcikai támogatások az idősek és a rászorulók napi terheinek enyhítésére

Dátum: 2024. febr 10. 19:58

A nyugdíjasok és a nehéz anyagi helyzetben élők is többféle támogatási formát vehetnek igénybe Kazincbarcika Város Önkormányzatának hála. Ezek célja a lakhatási, a gyógyszeres és az egyéb kiadások csökkentése. A támogatások igénylésének feltételei és összegei többek között a jövedelemhatártól, a háztartás létszámától, valamint a rendkívüli élethelyzettől is függnek.

Tripla díjat aratott Kazincbarcika a vármegyei diáksport díjátadón

Dátum: 2024. febr 10. 11:04

Boldog nap lett február 2-a a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola számára. A Miskolcon tartott Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei diáksport díjátadó ünnepségen ugyanis háromszoros kitüntetést söpörtek be. Egyet az iskola, egyet egy pedagógusa, egyet pedig egy diákja.

Álmodd meg Kolorcity Kazincbarcika legújabb szabadtéri installációját!

Dátum: 2024. febr 09. 14:35

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából kreatív alkotópályázatot hirdet a város a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon, és illeszkedjen a több mint tízéves Kolorcity Kazincbarcika brand városmarketing koncepcióba.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk