Kazincbarcika

Még több diák élhet a támogatásokkal – döntött a képviselő-testület

Dátum: 2024. febr 02. 12:30

Még kedvezőbbé váltak a tanulást ösztönző és a balatoni táboroztatásra vonatkozó feltételek, miután Kazincbarcika Város Önkormányzatának januári rendes ülésén elfogadták a képviselők az erről szóló rendeletet.

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2024. febr 01. 00:00

Kazincbarcika 1954. február 1-jén kapott városi rangot, éppen 70 esztendővel ezelőtt. Az akkor 11 ezer főt számláló település főként a Borsodi Vegyi Kombináttal együtt nőtt. Lakosai a ’80-as években voltak a legtöbben, akkor 35 ezren éltek itt. Azóta ez a szám körülbelül 25 ezer főre csökkent, de a barcikaiak számára kiváló infrastruktúrát, könnyű elérhetőségeket, jó megközelíthetőségeket, gyönyörű parkokat, tereket, rendezett utcákat és sok-sok zöldet kínáló településsé vált.

Települési értéktárba választották Kazincbarcika játszótereit

Dátum: 2024. jan 31. 08:57

Kazincbarcika játszóterei bekerültek a települési értéktárba. A város változatos tematikájú, széles eszközparkkal rendelkező játszóterei a gyerekek boldogításán túl a település identitását is erősítik.

Újabb családtámogatási intézkedések Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 30. 19:23

FRISSÍTVE! Idén újabb támogatásokkal segíti Kazincbarcika Város Önkormányzata a családokat. Ilyen a tanulást ösztönző támogatás, a jeles érettségi, a gyermek születésének támogatása és a nyári balatoni táboroztatás támogatása is. Cikkünk folyamatosan frissül az intézkedések bemutatásával és a kérelmekhez szükséges nyomtatványok elérési linkjével is.

A Szalézi Gála Puskás Arénát varázsolt a Don Bosco Sportközpontból

Dátum: 2024. jan 30. 18:00

Az iskola tanárai és diákjai szentmisével emlékeztek meg névadójukról, majd a gála során olyan fergeteges előadásokkal rukkoltak elő, amelyek szinte minden művészeti ágat lefedtek.

Nyílt nap a Flash Táncstúdióban

Dátum: 2024. jan 30. 08:00

Tánctanoncaik családtagjainak, a műkedvelőknek, a tánctanulással kacérkodóknak és a pusztán kíváncsiaknak tartott nyílt napot január 26-án a kazincbarcikai Flash Táncstúdió a Mezey István Művészeti Központban. A több korosztályt megmozgató alkalomra 3-400 fős közönség gyűlt össze. A publikum hódolata csak mélyült a modern táncok iránt.

Igéző női tekintetek a Szaléziban – Új kiállítással debütált a Gimi Galéria

Dátum: 2024. jan 29. 23:40

A látogatók ezúttal Vincze Andrea Victória festményeit csodálhatják meg, aki a NovArt Kulturális és Művészeti Magazin főszerkesztőjeként hétköznapjait is a képzőművészet népszerűsítésének szenteli. Női portréival pedig igencsak elgondolkodtatásra késztet.

Vasárnapra és hétfőre sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet  

Dátum: 2024. jan 26. 17:19

Január 28-án és 29-én a VOLÁNBUSZ biztosítani fogja az elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően, a helyi autóbusz-közlekedésnek pedig legfeljebb 20-30%-át érintheti a sztrájk a társaság tájékoztatása szerint.

Szülőkímélő „üzemmódban” éli napjait az év első babája

Dátum: 2024. jan 25. 08:00

Budai Panna ritkán sír, és háromóránként eszik, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Szülei pedig nemcsak maximálisan boldogok, de a várostól kapott baba-mama csomaggal és születési támogatással is elégedettek.

Álmodd meg Kolorcity legújabb installációját a Lidl-körforgalomba!

Dátum: 2024. jan 24. 16:00

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából bárki előállhat egy kreatív látványtervvel a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk