Kazincbarcika

Videóinterjú - A digitális oktatás elmúlt három hete

Dátum: 2020. ápr 10. 15:18

A távoktatásban szerzett tapasztalataikról kérdeztünk kazincbarcikai pedagógusokat és diákokat. Hogyan értékelik az elmúlt három hetet? Van-e homokszem a gépezetben? Mennyire sikerül átadni, illetve elsajátítani a tananyagot? Hogyan néz ki egy átlagos nap? Hiányzik-e a szaktanári jelenlét?

Otthon készülnek az érettségire

Dátum: 2020. ápr 10. 13:33

Az érettségire felkészülni alap esetben is hatalmas feladat, ám a digitális oktatás bevezetése még inkább bonyolította a diákok helyzetét, hiszen éppen „hajrában” vannak. Ráadásul bizonytalan az is, mikor és hogyan fogják megtartani az érettségiket.

RENDKÍVÜLI HÍR – Tilos a közterületek látogatása Kazincbarcikán

Dátum: 2020. ápr 10. 10:37

A koronavírus-járvány elleni leghatékonyabb védekezés, ha kerüljük a fizikai kontaktusokat, amikor csak tehetjük, otthon maradunk, kizárólag szükséges esetekben hagyjuk el otthonunkat. A kazincbarcikaiak védelme érdekében a katasztrófavédelemről szóló törvény és a 95/2020.(IV. 9.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján Kazincbarcika közigazgatási területén az alábbi közterületek látogatásának tilalmát rendelem el.

Az önkormányzat minden kazincbarcikai háztartásba 2 db maszkot juttat el

Dátum: 2020. ápr 09. 19:39

Kazincbarcika Város Önkormányzata minden kazincbarcikai háztartásba 2 db mosható, fertőtleníthető, minősítő tanúsítvánnyal rendelkező szájmaszkot juttat el. Szitka Péter polgármester videóüzenete.

Még egy hétig akár SMS-ben is kérhető a postázás

Dátum: 2020. ápr 09. 15:32

Akinek még nincs ügyfélkapuja, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmét SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz április 15-éig.

Ebből a „csatából” is győztesen kell kikerülni

Dátum: 2020. ápr 09. 10:00

A kazincbarcikai Yellow Angels szurkolói csoport szintén csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amit a rajongók tábora országszerte indított az egészségügyben dolgozók megsegítésére.

Jegyzet – Nem csak hétköznapi hősök – Kazincbarcikán is szól a taps

Dátum: 2020. ápr 08. 18:50

„Az igazi hős nem Superman vagy Batman a csoda ott él benned és bennem” – ismerős dallamok szűrődnek be az autóm résnyire lehúzott ablakán, miközben a heti egy bevásárlásom helyszínére igyekszem. Kedd este pontban 20:00 óra van, a Kazinczy tér irányába kanyarodom, sokfelé cikáznak a gondolataim.

Kazincbarcika Város Önkormányzata arra buzdít: Maradj otthon! – 2020. április 8.

Dátum: 2020. ápr 08. 15:30

Nyomatékosan felhívjuk a figyelmüket, hogy a kellemes, tavaszi időjárás ellenére kerüljék a csoportosulásokat, zárt és nyílt légtérben is szigorúan tartsák a 1,5-2 méteres távolságot!

Maradjon otthon! – Segítse rendelésével a helyi vállalkozókat!

Dátum: 2020. ápr 08. 15:05

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy leghatékonyabb védekezés a koronavírus-fertőzés ellen, ha otthon maradunk. Természetesen, akinek dolgozni kell járni, az nem teheti meg, hogy minden percét a saját környezetében töltse, de mindannyiunk felelőssége, hogy minimálisra csökkentsük a fizikai kontaktust azzal, hogy csupán az elengedhetetlen ügyintézések miatt megyünk ki a lakásunkból.

Taxisok a védekezésért

Dátum: 2020. ápr 07. 19:03

Páratlan kezdeményezést indítottak a magyar taxisok mindazoknak az egészségügyi dolgozóknak – elsősorban orvosoknak ás ápolóknak – akik oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-fertőzés elleni harcban. A fővárosi taxisok hozták létre a „Taxisok a védekezésért” nevű csoportot, amelyhez számosan csatlakoztak az ország különböző részeiből. A felhívásra a Kazincbarcikán működő taxisok közül is jelentkeztek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk