Kazincbarcika

Új aszfaltburkolatot kap 2,5 km út Kazincbarcikán

Dátum: 2023. máj 03. 08:00

Belekerült 4 városrész is abba a fejlesztési programba, amelyben a régi, elöregedett, kátyús utak teljesen megújulhatnak Kazincbarcikán. A szakaszok kiválasztásáról a városvezetés a lakossággal való egyeztetés után döntött, így a buszvégállomás melletti lakótelep, az Alsóvárosi rész, az Újkazinci terek és a Móricz-Radnóti terek melletti útszakaszok is új burkolatot kapnak.

Országos bajnok Demeter Lotti

Dátum: 2023. máj 02. 23:43

Kazincbarcika legújabb büszkesége Demeter Lotti diák országos birkózó bajnok. Gratulálunk neki!

Változtak Kazincbarcikán a szociális és gyermekjóléti ellátások térítési díjai

Dátum: 2023. máj 02. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete március végén döntött a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások, valamint a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ellátások térítési díjairól. Miután az elmúlt időszakban drasztikusan emelkedtek az energiaárak, az infláció az egekbe szökött, az alapanyagok költségei pedig elszálltak, így meg kellett hoznia ezt a kényszerű döntést a testület tagjainak. A megemelt díjak még így sem fedezik a valós költségeket, vagyis az önkormányzatnak jelentős összeggel kell azt kiegészítenie. Azonban Klimon István alpolgármester bejelentette, hogy amennyiben a város helyzete a jövőben lehetővé teszi, akkor ezeken a díjakon — a helyi adókhoz hasonlóan — csökkenteni fognak.

Intézményi bezárások nélkül mintegy 250 millió Ft-tal kellett volna többet fizetni a fűtésért Kazincbarcikán

Dátum: 2023. máj 01. 08:00

Innovatív megoldással, azonnal alkalmazkodott a kialakult helyzethez tavaly ősszel Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Holding. A 18-szorosára nőtt intézményi hődíjak miatt többszáz önkormányzati és tagvállalati dolgozó költözött ki az irodaépületekből, és egészen áprilisig voltak kénytelenek olyan ingatlanokban végezni munkájukat, amelyeknek távhőköltségei nem változtak tavalyhoz képest. A lemondás eredménye, hogy a kormány által hozott döntések következményeként nem kellett 250 millió Ft-ot pluszban kifizetni a város költségvetéséből az érintett épületek fűtésére.

Játékos vetélkedővel emlékeztek a Föld napjára az ovisok

Dátum: 2023. ápr 30. 18:00

Idén is közös programra hívta a város óvodásait a Föld Napja alkalmából a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Környezeti Munkaközössége a Völgy parkba. A játékos vetélkedőn a gyerekek különböző feladatokat oldottak meg a szelektív hulladékgyűjtés témakörében. A szemléletformáló rendezvényre 8 tagóvodából mintegy 100-120 gyermek látogatott el.

Kolorfesztivál 2023

Dátum: 2023. ápr 30. 12:00

Debütál a Kolorfesztivál 2023-as programja. Idén augusztus 1. és 20. között a felhőtlen szórakozásé lesz a főszerep Kolorcityben. Íme az élménykategóriák, naptárba töltve.

Fogadóóra

Dátum: 2023. ápr 29. 18:00

Fogadóórára várják Kazincbarcika Város Önkormányzatának önkormányzati képviselői: Bukó Géza, Lövey Zoltán és Pásztor László a választókerületükben élő lakosokat.

Ebösszeírás Kazincbarcikán

Dátum: 2023. ápr 29. 14:25

Kazincbarcika város közigazgatási területén a 4 hónaposnál idősebb ebek tulajdonosai vagy tartói ebösszeíró adatlapot kötelesek kitölteni, és május 31-ig eljuttatni azt a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészethez.

Változatlan a hulladékszállítás rendje május 1-jén

Dátum: 2023. ápr 28. 09:32

Kazincbarcikán nem változik a hulladékszállítás rendje május 1-jén.

Védjegy igazolja, hogy a kazincbarcikai óvodák családbarátok

Dátum: 2023. ápr 27. 21:13

Első alkalommal kaptak Családbarát Szolgáltató Hely tanúsító védjegyminősítést a kazincbarcikai óvodák. A címet a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. által végzett vizsgálat alapján nyerték el az intézmények, két évre.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk