Kazincbarcika

Tavasz: foltvarró kiállítás nyílt a Mezeyben  

Dátum: 2023. máj 17. 08:00

A Gyermekek Háza – Kézművesház Színes Folt Klubjának munkáiból nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központban. A Tavasz című tárlaton látható alkotások nemcsak szemet gyönyörködtetnek, de praktikusak is.

Kazincbarcika az országos döntőben

Dátum: 2023. máj 16. 19:00

Idén Kazincbarcika adott otthont a Röplabda Diákolimpia III. korcsoport országos elődöntőjének. A verseny számunkra a lehető legjobban alakult, ugyanis városunk fiataljai nyerték meg a megmérettetést, így Kazincbarcika képviseli régiónkat a júniusi országos döntőn, Békéscsabán.

Forgalomtechnikai felülvizsgálat indul Kazincbarcikán

Dátum: 2023. máj 16. 15:00

A jogszabályi előírásoknak megfelelően forgalomtechnikai felülvizsgálat kezdődik a városban, amely a teljes belterületi úthálózatra kiterjed Kazincbarcikán. A lakosság is megteheti észrevételeit, a cikk végén megjelölt e-mail-címen.

LIFE-CLIMCOOP — esővízgyűjtő tartályokat kaptak a sikeres pályázók

Dátum: 2023. máj 16. 08:00

Egy különleges szennyvíztisztító berendezés prototípusát helyezte üzembe a BorsodChem Zrt. A rendszer a szennyező anyagot tartalmazó vizet tisztítja, újrafelhasználási céllal. Többek között ezt is bemutatták a Life-CLIMCOOP projekt keretében, ahol a korábban pályázó kazincbarcikai lakosok átvehették azokat az IBC-tartályokat, amelyekkel esővizet fognak gyűjteni otthonaikban.

Zeneművészeti gála a Kodályban

Dátum: 2023. máj 15. 17:00

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megtartotta hagyományos tanév végi zeneművészeti gálaműsorát a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola. A családias hangulatú rendezvény kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a diákok megmutathassák tehetségüket, fejlődésük eredményeit szóló kategóriában, illetve kamarazenei formációkban.

Óvodapedagógiai konferencia

Dátum: 2023. máj 15. 13:41

Együtt egy szebb jövőért — Óvodapedagógiai Konferenciát szervezett a Kazincbarcikai Összevont Óvodák a színes városban. Az intézmény 6 tagóvodájában olyan szakmai programok várták az óvodapedagógusokat, ahol egymásnak mutathatták meg azokat az innovatív technikákat és tapasztalatokat, amelyek segíthetik munkájuk még magasabb szinten való végzését a hétköznapokban.

A mentők napját ünnepelték Kazincbarcikán

Dátum: 2023. máj 14. 22:38

1887. május 10-én kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület. Ezt a napot később a mentők születésnapjává nyilvánították. Az életmentésben élenjáró orvosoknak, mentőknek, egészségügyi dolgozóknak ekkor kitüntetéseket adnak át, ahogyan tette ezt idén is Kazincbarcika városvezetése.

Magyar sport napja — mozgással és elismerések átadásával ünnepeltek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. máj 14. 08:00

Íjászat, tenisz, kosárlabda, futball, birkózás, falmászás — csak néhány azok közül a sportágak közül, amit  kipróbálhattak a gyerekek a Kazinczy Tornacsarnok területén. Május 8-án, a magyar sport napja alkalmából a szervezők változatos  programokkal mutatták be a helyi sportegyesületek kínálatait, és igyekeztek közelebb hozni a fiatalokhoz a különböző mozgásformákat.

Sikeres életmentés Kazincbarcikán

Dátum: 2023. máj 13. 22:58

Egy idősebb férfi életét mentették meg a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet munkatársai május 10-én.

Újraindult a vízijáték-show

Dátum: 2023. máj 12. 22:28

Május 12-től ismét lehet gyönyörködni Kolorcity színes látványosságában. A vízijáték-show egészen őszig ragyogja be fényével az esti Fő teret, és teszi emlékezetessé a pillanatot zenéjével.

KolorTV élőben

Programajánló

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk