https://kolorline.hu/Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közélet

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

A társulás elsősorban azt javasolja, hogy a hulladékgyűjtő edényzetbe lehetőség szerint az apróbb dolgok (falevelek,  fűnyesedékek) kerüljenek, a lemetszett ágak, gallyak pedig összekötve a kuka mellé. Ezeket maximum 1 méter hosszúságúra kell vágni, vastagságuk pedig nem haladhatja meg a 2 cm-t. 

Amennyiben így sem elegendő a hely, arra is van lehetőség, hogy az otthon rendelkezésre álló más, szabványos hulladékgyűjtő edénybe is zöldhulladék kerüljön. A társulás megerősítette: ezeket is elszállítja a hulladékkezelő társaság, amennyiben a plusz edényzeten egyértelműen fel van feltüntetve, hogy „zöldhulladék”.

A hulladékkezelő társaság továbbra sem szállítja el a műanyag zsákokba kihelyezett zöldhulladékot, mert a nem biológiai úton lebomló műanyagból készült zsákok anyaga sajnos óhatatlanul is belekerül a hulladékból készülő komposztba, ami rendkívüli módon rontja annak minőségét és felhasználhatóságát! Fontos információ még, hogy nem kerül elszállításra a más hulladékkal kevert zöldhulladék sem! 

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás arra kéri a lakosságot, hogy a gallyakat, avart ne égessék el, helyette használják ki a hulladékkezelés ezen környezetbarát módját!

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk