Hírek

Gyaloglónap felnőtteknek — ismerkedés a várossal feladatokon keresztül

Dátum: 2024. jún 05. 06:49

A Barcika 70 programsorozat keretében egy izgalmas és vidám gyalogló városismereti kvízre hívta a résztvevőket a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ. A cél elsősorban a közösségépítés és a város megismerése volt. A versenyzőknek kreatívaknak kellett lenniük, és a város különböző pontjain teljesíteniük különféle feladatokat.

Lelki túra — Bukodiné Sólyom Ilona kiállítása a Mezeyben

Dátum: 2024. jún 04. 19:26

Lelki túra címmel nyílt meg Bukodiné Sólyom Ilona festménykiállítása május 30-án a Mezey István Művészeti Központban. A művész saját élményeit és vágyait örökíti meg a vásznakon, inspirációját a természet szépségei adják. A hatvanhat festményből álló tárlat június 20-ig tekinthető meg hétköznaponként.

Újabb parkolók létesülnek Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 04. 16:49

Kazincbarcika egyik legrégebbi városrészében több mint 50 parkoló épült az elmúlt időszakban. Az autók növekvő számával egyenes arányban természetes, hogy az ott lakók még több parkolót szeretnének. Az igény jogos, így hamarosan enyhülnek a parkolási gondok, de csak a zöld növényzet károsítása nélkül.

Kutatás a „Városok és helyi vállalatok együttműködése a klímaadaptációért” projekt keretében

Dátum: 2024. jún 04. 09:55

A Miskolci Egyetem BTK Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének munkatársai a LIFE-CLIMCOOP, "VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT" projekt keretében kutatást végeznek a vármegye lakosainak körében. Arra kérik a lakosságot és az érdeklődőket, hogy töltsék ki a cikkben található kérdőívet, amelynek megválaszolása körülbelül 10 percet vesz igénybe.

Éremeső a KVSE atlétáinak

Dátum: 2024. jún 03. 16:37

Tovább folytatódik a KVSE kis atlétáinak eredményes menetelése. Az elmúlt héten 3 arany és 1 ezüstérmet szereztek a lányok Miskolcon.

Hetvenes élőképpel és karton-Kolorcityvel ünnepelte a gyereknapot a Pollack iskola

Dátum: 2024. jún 03. 09:00

A Pollack Mihály Általános Iskola a gyereknapi programján tisztelgett Kazincbarcika várossá nyilvánításának 70. évfordulója előtt. Az intézmény tanulói az udvaron együtt, felülről nézve kirakták a 70-es szám alakját. A Városháza előtt pedig kartondobozokból építették fel a város színes házfalait.

Magyar nonstop sportrekordot döntött Kazincbarcika 70+3 órás eredménnyel

Dátum: 2024. jún 02. 16:47

Gondolt egyet az idén 70 éves Kazincbarcika, pontosabban a Kazinczy-Kertvárosi Általános Iskola Sportegyesülete, hogy a kerek évforduló örömére közösségileg kíséreljük megdönteni Magyarország nonstop sportrekordját. 1500-nál több résztvevőnek köszönhető az új dicső, 73 órás magyar rekord, amelyet mostantól Kazincbarcika jegyez.

Technológiai korszerűsítés — új munkagépeket szerzett be a Green Plan-csoport tagja

Dátum: 2024. jún 02. 08:09

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően tovább erősítheti pozícióját az építőiparban az egyik hazai vállalkozás. A Green Plan-csoport tagja, a Tiszaújváros Transz Kft. feladatai ellátásához négy új földmunkagépet, ollósemelőt és mobillá tehető betonkeverőt szerzett be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. Az új eszközöket sajtótájékoztató keretében mutatták be Szuhakállóban. A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a társaság árbevételei növekedhetnek, hanem az átlagos kivitelezési határidő is csökkenhet.

Kihívás napja — Kazincbarcika is csatlakozott

Dátum: 2024. jún 01. 19:00

Évek óta hagyomány, hogy Kazincbarcika részt vesz az országos Kihívás napja programban. Ilyenkor arra buzdítanak a szervezők mindenkit, hogy legalább 15 percet töltsenek mozgással.

Fitt Ovi Olimpia

Dátum: 2024. jún 01. 13:00

A Fitt Ovi zárásaként szervezték meg Kazincbarcikán a Fitt Ovi Olimpiát. A gyerekek a Völgy parkban csapatversenyen vettek részt, és mutatták meg, milyen ügyesekké váltak az elmúlt nevelési év során.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk