Hírek

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

Ízelítő a télből – lehullott az első hó Kazincbarcikán is

Dátum: 2023. nov 28. 19:30

Kedd reggelre megérkezett az első havazás Kazincbarcikára is. A táj mindenhol fehérbe öltözött, és az elhúzódó kora őszi időjárást gyors váltásban követte az igazi tél.

Junior Diákolimpia, mint élményközpontú sportfesztivál

Dátum: 2023. nov 28. 18:15

Haladó szellemű diáksportfesztiválnak adott teret a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok november 27-én. A fiatalok itt nem versenyeztek, csak sportoltak és élményeket szereztek. Kazincbarcika ezzel a Magyar Diáksport Szövetség egy országos eseményéhez csatlakozott.

Karácsonyi játékgyűjtés

Dátum: 2023. nov 28. 15:43

Karácsonyi játékgyűjtést indított Kazincbarcikán a KSZSZK november 28. és december 15. között.

A Barcikai Ipari Park elérhetőségének javítása

Dátum: 2023. nov 27. 15:16

A TOP-1.1.1-16-BO1-2018-00012 azonosító számú, „Barcikai Ipari Park elérhetőségének javítása” című projekt megvalósítása Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közös beruházásaként jött létre. A projekt része egy nagy volumenű közlekedési infrastruktúra-fejlesztési beruházás volt, ami a 417 millió forintos keretösszegből, 100 százalékban a Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósult meg.

Szabó Simon színész-rendezővel nyit a Színes Hírességek, a KolorPodcast új szériája

Dátum: 2023. nov 27. 07:00

A KolorTV KolorPodcast című műsorának izgalmas oldalhajtása lehet az új Színes Hírességek. A cím magáért beszél. Olyan jól ismert tehetségeket szólít a műsor a városba, akiknek a személyisége és/vagy pályafutása összecseng Kolorcity színességével. Nekik bemutatják a várost, az itt élőknek pedig őket. Két kövér légy egy csapásra!

Tanműhelyátadó és pályaválasztási kiállítás a Deákban

Dátum: 2023. nov 26. 18:00

Kazincbarcikán minden iskolaépület fejlesztése fontos, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között tanulnak a diákok, ráadásul a városkép is szépül. Erről beszélt a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyének átadóján Szitka Péter polgármester. Az intézmény tanműhelyének felújítása a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, valamint az Ózdi Szakképzési Centrum saját forrásának bevonásával, 175 millió Ft-os ráfordítással valósult meg.

Új kiállítással kápráztatja el Kazincbarcikát a Sajómenti Népművészeti Egyesület

Dátum: 2023. nov 26. 07:00

Vesszőből, gyöngyből, csuhéból, textilből készült tárgyak és festmények is helyet kaptak azon a kiállításon, amely a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjainak alkotásaiból nyílt a Mezey István Művészeti Központban. A január 5-ig látható színvonalas tárlat nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is szól.

Új harangjáték Kazincbarcikán, a Szent Család-templomban

Dátum: 2023. nov 25. 18:00

Új öröm Kazincbarcikán, a minden egész óra előtt öt perccel felcsendülő harangjáték a Szent Család-templom három harangjától. A november 19-i nagymise előtt debütált mű alkotója Kerek Gábor Közeledő, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Kerékpáros szemléletformáló nap a Tompa Mihály Református Általános Iskolában

Dátum: 2023. nov 25. 13:43

Gyakorlati pályán ismerkedtek a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai kedden a biztonságos kerékpározással. A szemléletformáló program során elméleti tesztet is megoldottak a gyerekek, az ügyességi feladatok teljesítése közben pedig a KRESZ szabályait is be kellett tartaniuk. Kazincbarcika és Vadna között közben készül a kerékpárút, amely Sajóivánka és Vadna települések lakóinak is hatalmas előrelépés lesz a Kazincbarcikára való eljutásban.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk