Hírek

Dimenziókapuk az Építők útján – szabadulószobák játékos feladatokkal

Dátum: 2024. ápr 11. 17:07

„Mentsétek meg Kolorcityt, szabadítsátok ki az unikornist a téridő fogságából!” — ez a végső célja a szabadulószobáknak és a játékos feladatoknak, amelyet a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ csapata hozott létre az új közösségi térben. A felső tagozatosok és kísérőik a város múltjáról is tanulhatnak, és számos izgalmas feladattal találkozhatnak, ha átlépik a dimenziókapukat.

Folytatódik az Egressy megújulása – energetikai korszerűsítés kezdődik

Dátum: 2024. ápr 11. 08:10

Az Egressy Béni Művelődési Központ színházterme nemrégiben már kapott egy csúcstechnológiás klímarendszert, most látványosabb részéhez ért a munka. Az épület külseje esik át teljes felújításon, új nyílászárókkal és többek között egy napelemrendszerrel bővül az intézmény.

Képekkel ír történetet – Szathmáry-Király Ádám fotóművész tárlata

Dátum: 2024. ápr 10. 18:24

Az elmúlt 55 év alkotásaiból válogat Szathmáry-Király Ádám EFIAP/gold díjas fotóművész Visszatekintő című kiállítása. A művész több mint 100 fotóját, hagyományos és digitális technikával készült képeit a Mezey István Művészeti Központban láthatja a közönség. A tárlat egyben része annak a programsorozatnak is, amely Kazincbarcika 70. születésnapja előtt tiszteleg.

Április végén jön a Futókörök napja 2024

Dátum: 2024. ápr 10. 13:27

A tavalyi nagy érdeklődés után idén ismét lesz Futókörök napja Kazincbarcikán, méghozzá április 27-én (szombaton), a Csónakázó-tónál. Április 1-jén megnyílt a jelentkezési lehetőség, ez nem tréfa! Cikkünkben összeszedtünk minden fontos tudnivalót.

Folytatódnak az útfelújítások Kazincbarcikán — felkészül az Attila és a Paál László utca, valamint a Dekovits tér

Dátum: 2024. ápr 09. 22:17

Gőzerővel zajlik városunkban a nagyléptékű útfelújítási program. Szerdán az Attila úton, csütörtökön pedig a Paál László utca és a Derkovits tér melletti szakaszon számíthatnak az autósok a munkálatok miatt kisebb fennakadásra.

KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓK — Aszfaltozással folytatódik az Újkazinc városrész útrekonstrukciója

Dátum: 2024. ápr 09. 10:07

Néhány nap múlva, a tervek szerint április 11-én (csütörtökön) megkezdődik az Újkazinc városrészben indult útfelújítás leglényegesebb szakasza, az aszfaltozás. A munkálatok várhatóan április 17-ig (szerdáig) tartanak majd.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. ápr 07. 10:12

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, melynek soron következő munkálatai miatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Színes házfalfestményekhez épületek kerestetnek Kolorcityben!

Dátum: 2024. ápr 06. 16:00

Újabb színes házfalakkal bővül Kolorcity. Kazincbarcika Város Önkormányzata hirdet pályázatot azon társasházak részére, amelyek szigetelt és színezett külső fallal rendelkeznek, és szívesen biztosítanának felületet a legújabb egyedi alkotások számára.

Két okoszebra is színre lép az Attila úton

Dátum: 2024. ápr 06. 07:00

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a „Belterületi utak felújítása” projekt keretében négy fontos belvárosi útvonal részeként zajlik az Attila út teljes aszfaltcseréje is. A fejlesztés azonban nem áll meg itt, mert két okoszebrát is telepítenek ide.

Monumentális bicikliversenyző „suhan” hamarosan Kolorcitybe!

Dátum: 2024. ápr 05. 19:00

Egy újabb szobor készül Kazincbarcika számára. Szőke Gábor Miklós legújabb alkotása a 26-os főút egyik körforgalmát díszíti majd. A szobrászművész az unikornis, az oroszlán és a kínai sárkány után most a Tour de Hongrie kerékpárversenytől megihletve formálta meg az óriási, tempósan tekerő biciklista alakját.

KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk