Hírek

Remek hangulatú kreatív karácsonyváró családi délután Kazincbarcikán

Dátum: 2023. dec 03. 19:55

A kazincbarcikai önkormányzat 2017-ben induló közösségi integrációs programjának utolsó állomásaként megtartott foglalkozáson a kézművesség mellett a zene is főszerepet kapott.

Testületi ülés - Nem emelkednek Kazincbarcikán a magánszemélyek adóterhei

Dátum: 2023. dec 02. 18:59

Ülésezett szerdán Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A grémium tagjai módosították a 2023. évi költségvetésről szóló rendeletet, elfogadták az önkormányzat első nyolc havi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót, döntöttek az óvodák téli nyitva-tartásának rendjéről és arról, hogy nem emelkednek a magánszemélyek adóterhei Kazincbarcikán.

Szúrós gázszag terjengett a Don Bosco iskolában

Dátum: 2023. dec 01. 19:45

Ismeretlen eredetű, szúrós gázszag hírével riasztották a rendőrséget a Don Bosco iskolából. A hatóságok azonnal a helyszínre vonultak, megállapították a gázszag valós jelenlétét, de szellőztetéssel sikerült a problémát megszüntetni. Az ügy kivizsgálása megkezdődött.

Helyreállt a városi víz-ellátás

Dátum: 2023. dec 01. 16:01

Megsérült az ivóvíz-vezeték hálózat egyik szakasza Kazincbarcika közigazgatási területén kívül. Hudák József, az ÉRV Zrt. üzemmérnökség vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy az ÉRV szakemberei folyamatosan tárják fel a hibát és a vezetékszakasz kizárásán dolgoznak. Várhatóan a következő órákban a városlakók nyomáscsökkenést vagy a vízszolgáltatás szünetelését tapasztalhatják.

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

BEFEJEZŐDÖTT A LÁZBÉRCI AKTÍV TEMATIKUS TURISZTIKAI TERMÉKCSOMAGOK KIALAKÍTÁSA

Dátum: 2023. nov 30. 18:02

A TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00022 azonosító számú, „Lázbérci aktív tematikus turisztikai termékcsomagok” című projekt célkitűzése a Lázbérci Tájvédelmi Körzethez kapcsolódóan egy olyan Natúrpark kialakítása volt, amely magában foglalja természeti és kulturális értékek interaktív bemutatását, valamint a turisztikai infrastruktúra és helyi termékek fejlesztését, marketingjét.

Indul a Rózsa utcai orvosi rendelő korszerűsítése és felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 16:20

A Széchenyi Terv Plusz program keretén belül 144,02 millió forint 100 százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült Kazincbarcika Város Önkormányzata, a TOP_PLUSZ-3.3.2-21- BO1-2022-00043 azonosító számú, „Helyi egészségügyi alapellátás fejlesztése a Rózsa utcai orvosi rendelőnél” című támogatási kérelem keretén belül.

A központi konyha fejlesztése Kazincbarcikán

Dátum: 2023. nov 30. 14:21

A TOP-1.1.3-15-BO1-2018-00027 azonosító számú, „KÖZPONTI KONYHA FEJLESZTÉSE KAZINCBARCIKÁN” című projekt megvalósítása Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Príma Kft. közös beruházásaként jött létre.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk