Hírek

Tiszta, virágos városszépítő mozgalom — a legszebb virágos képek mérettetnek meg

Dátum: 2023. szept 10. 15:52

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület újra meghirdeti a „Tiszta, virágos városszépítő mozgalmát”, melyben Kazincbarcika lakossága, intézményei és vállalkozói mutathatják meg idei virágos miliőjüket.

A házfalon is kerékpárok mennek Kazincbarcikán — elkészült a 46. tűzfalfestmény

Dátum: 2023. szept 09. 19:10

Minden képzeletet felülmúlt, és várakozáson felüli népszerűségre tett szert Kazincbarcika legújabb házfalra került alkotása. A 3D-ben készült festmény a Mátyás király úton látható, és stílusosan egy kerékpárkonvojt ábrázol, nem messze a Kolorplatztól, egyértelműen utalva városunk kiemelkedő és erőteljes sportos szemléletére.

Leállósáv épül a Tardonai úton

Dátum: 2023. szept 09. 14:58

Rekonstrukció kezdődik szeptember 11-én a Tardonai út Kiserdősor utcai kereszteződésében. A munkálatok miatt november 30-ig fennakadások várhatóak a közlekedésben.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2023. szept 07. 10:40

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Vadgázolás — változtak a szabályok

Dátum: 2023. szept 06. 09:00

Hamarosan elkezdődik a szarvasbőgés, ennek fényében különösen fontos az a jogszabályi változás, amely július 1-jétől lépett érvénybe a vadgázolással, a vadak közutakon történő megjelenésével kapcsolatban. Az új szabályozás alapján csak akkor terheli felelősség a vadásztársaságot, ha bizonyítható, hogy a vad megjelenése a vadászatra jogosult tevékenységével áll összefüggésben, például ha etetés vagy kergetés miatt tévedt ki az útra. A változtatások célja az volt, hogy ösztönözzék a gépjárművezetőket a körültekintőbb közlekedésre.

Folytatódik a harc a szúnyogok ellen

Dátum: 2023. szept 05. 19:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata újabb szúnyoggyérítést rendelt el. Az irtásra szeptember 7-én (csütörtökön), az esti órákban kerül sor.

Emelkedtek a közlekedési bírságok — 30 százalékkal többe kerül a gyorshajtás

Dátum: 2023. szept 05. 09:00

A közlekedési szabálysértések megelőzése és szankcionálása érdekében mintegy 30 százalékkal emelkedtek a közlekedéssel összefüggő bírságok összegei szeptember 1-jétől. A szabálysértési törvény módosításának értelmében a helyszíni bírság legalacsonyabb összege 5000-ről 6500 forintra emelkedett, a felső határ pedig 50 ezerről 65 ezer forintra nőtt. Feljelentés esetén a maximális bírság 200 ezer forint is lehet.

Kolorfutás 2023 szeptember 23-án

Dátum: 2023. szept 04. 16:00

Közeledik a 2023-as Kolorfutás közösségi futóalkalma, amely idén új koncepcióra épül. Hogy bárki, aki jótékonykodni vagy akár csak saját maga erőfelmérése okán futni szeretne, annak Viszoczky Sándor főszervező segítségével bemutatjuk a Kolorfutás gyakorlati tudnivalóit, a távokat, a kategóriákat, a versenytípusokat, a frissítőpontokat, valamint azt, hogy mi jár a nevezésért cserébe.

Thököly tér — megszépül a város egyik forgalmas tere

Dátum: 2023. szept 04. 09:00

Folytatódik az Újkazinci terek második ütemének kivitelezése Kazincbarcikán. Teljesen megújul a Thököly tér, a város egyik legnagyobb és legforgalmasabb tere, új lehetőségeket kínálva a lakóknak a kikapcsolódásra, a sportolásra és a közösségi életre. A kertépítészeti, valamint a villamoshálózat-korszerűsítési munkálatok összesen több mint 78 millió forintba kerülnek, és várhatóan szeptember végére fejeződnek be.

Megkezdődött a tanév — becsengettek Kazincbarcikán is

Dátum: 2023. szept 03. 16:00

Pénteken minden iskolában, így Kazincbarcikán is becsengettek. A pedagógusok már hetekkel a tanévkezdés előtt megkezdték a felkészülést, hogy rendben fogadhassák újra a diákokat.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk