Hírek

A legzöldebb Kolorfesztivál — környezettudatos gondolkodás

Dátum: 2023. szept 03. 09:00

Az újrahasznosításnak és a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően idén kevesebb szemét gyűlt össze a Kolorfesztiválon. Míg tavaly körülbelül 2 és fél tonna kommunális hulladék keletkezett a rendezvényen, idén mindössze másfél tonna hulladék termelődött, ebből egy tonna volt kommunális hulladék. A résztvevők sikeresen bebizonyították, hogyan lehet élvezni a kulturális és szórakoztató programokat anélkül, hogy károsítanánk a természetet.

Kazincbarcika és Meishan — egy testvérvárosi kapcsolat építése „Kelet és Nyugat között”

Dátum: 2023. szept 02. 21:00

A 2019-ben kezdődött történet Kazincbarcika és Meishan között egy kivételes együttműködés, ami még a COVID-járvány előtt indult. A kínai Wanhua-csoport, amelynek a BorsodChem 2010-ben része lett, ipari beruházást indított Meishanban is, és ennek köszönhetően megkezdődött a két város közötti testvérvárosi kapcsolat építése. Meishan és Kazincbarcika vezetőinek találkozója — hosszú várakozás után — az idei évben valósult meg.

Szúnyoggyérítés az Európai Unió légi stopja után

Dátum: 2023. szept 02. 16:00

Kazincbarcikán idén is két irányból zajlik szúnyoggyérítés. Egyrészt a korábbi állami döntés után a Katasztrófavédelem végzi ezt a központi szúnyoggyérítési program keretében, másrészt az önkormányzat a lehető legnagyobb intenzitással saját költségvetése terhére végeztet irtást. Az elviselhetetlenné vált szúnyoginvázió a teljes Sajó mentét, valamint az ország álló- és folyóvizei melletti településeket érinti. A helyzet kezelésére a megoldás a földi mellett a légi szúnyogirtás lenne, ám ezt csak az állami feladatot teljesítő Katasztrófavédelemmel szerződött cég végezheti. És sajnos térségünkben nem teszi. Annak ellenére sem, hogy az önkormányzat rendszeresen kérelmezi ezt, és a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ még májusban megadta az engedélyt Magyarország teljes területére a légi szúnyogirtáshoz. 

Sütő Ágnes, a Kazincbarcikával egyidős Pro Urbe díjas tanár, sportszervező és író

Dátum: 2023. szept 02. 09:00

Az augusztus 20-i képviselő-testületi ülésen Sütő Ágnes multitalentum lett a két Pro Urbe (“A Városért”) díjazott egyike. Nyugalmazott tanár és sportszervező, jelenleg jógaoktató, masszőr, életvezetési konzultáns. Nyugdíjas éveiben jelent meg könyve, a “Legyél tanuló az Élet iskolájában!” is.

Zöld Tagozat — komposztáló edények igényelhetőek

Dátum: 2023. szept 01. 19:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy komposztáló edényzet igénylésére van lehetőség a családi házas övezetben élők részére. A komposztáló edényzet korlátozott darabszámban áll rendelkezésre, ezért előzetes regisztráció szükséges az igényléséhez.

Molari rendszer hangos üzemű próba

Dátum: 2023. szept 01. 16:00

Hangos szirénapróba lesz Kazincbarcikán 2023. szeptember 4-én (hétfőn).

Dr. Varga Valéria, Kazincbarcika Pro Urbe díjas háziorvosa

Dátum: 2023. szept 01. 09:00

Dr. Varga Valéria, Kazincbarcika háziorvosa 43 éve van a pályán és 40 éve praktizál a Mikszáth utcai rendelőben. A 2023. augusztus 20-i ünnepi képviselő-testületi ülésen ő volt az egyik, akit Pro Urbe díjjal tüntettek ki. A doktornő hosszú évtizedek óta hivatása rajongója és elkötelezett követe.

Gólyafióka-avató — mintegy 300 elsőst köszöntött a városvezetés

Dátum: 2023. aug 31. 16:00

Mintegy 300 gólyafiókát avattak szerdán az Irinyi tornacsarnokban. Kazincbarcikán már hagyomány, hogy a tanévkezdés előtt méltó módon köszönti Kazincbarcika Város Önkormányzata, a tankerület és a református egyházkerület a város összes általános iskolájának elsőseit. A kicsik ezúttal is fogadalmat tettek, sőt apró ajándékok tették még emlékezetesebbé az iskolássá válásuk pillanatát.

Jelentkezz iskolaőrnek

Dátum: 2023. aug 31. 13:00

Jelentkezz iskolaőrnek - ezzel a szlogennel és céllal indított kampányt a rendőrség. Részletek a plakáton.

Haltelepítés lesz tavainkon

Dátum: 2023. aug 31. 10:05

Nemcsak haltelepítés, hanem horgászati tilalom is lesz tavainkon. Több száz kiló hal kerül a vizekbe, indulhat a horgászat.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk