Hírek

Kívánjuk, hogy főzzön még sokáig a 90 éves Erzsike néni!

Dátum: 2023. febr 11. 15:19

90. születésnapján otthonában köszöntötte a város nevében Kis Jánosné, Erzsikét Klimon István alpolgármester és Bukó Géza önkormányzati képviselő. A gratuláció mellett mindketten betekinthettek az ünnepelt mindennapjaiba és meghallgatták történetét, valamint üzenetét is.

Megújulhat a 26-os főút, de az elkerülő kérdése megkerülhetetlen

Dátum: 2023. febr 10. 19:00

Tervengedélyeztetési szakaszba lépett a Kazincbarcikát is érintő 26-os főút felújításának, szélesítésének ügye. Az érintett polgármesterek és jegyzők hozzászólhattak, ötletelhettek, mielőtt megvalósulási fázisra váltana a projekt. A 11,5 tonnás megerősítés mellett gyalog- és kerékpárutak épülnek, csomópontok újulnak meg. A komplett kiviteli tervet 2024-re ígérik. A megújulás jótékony hatása mellett azonban az elkerülő út megvalósítása elengedhetetlen marad Kazincbarcika számára.

Új gigászi játszótéri elem érkezik a Fő téri Pihenőparkba

Dátum: 2023. febr 10. 15:25

Egy bámulatos óriási hibridhajó köt ki hamarosan a Fő téren a városi és idelátogató gyerekek számára, és ezzel véglegesen elkészül a pihenőpark játszótere a város szívében. A bővítés munkálatai napokon belül megkezdődnek. A birtokbaadás novemberben várható.

Itt az új Rendőrjárat-sorozat első része, az életmentő „látni és látszani” jegyében

Dátum: 2023. febr 09. 19:58

Új fontos és hasznos havi magazinműsor indul a KolorTV-n, Rendőrjárat címmel, a Kazincbarcikai Rendőrkapitánysággal együttműködésben. A fő cél a biztonságosabb közlekedésre nevelés és a balesetmegelőzés. Kazincbarcika sajnos második megyénkben a balesetek számát tekintve, így helyben különösen lényeges a téma. Az első rész a téli időszámításnál kiemelten hangsúlyosan, a „látni és látszani” elvet érinti.

Ismét toboroz az Önkéntes Katonai Szolgálat!

Dátum: 2023. febr 09. 19:28

Az Önkéntes Katonai Szolgálat (ÖKSZ) alapképzést indít szerződéses katonai álláshoz vagy más munka melletti tartalékos pozícióhoz. A 6 hónapos kiképzés elvégzése felvételi többletpontot jelent a felsőoktatásba és előnyt az Acélkocka Altisztképzési Rendszerbe kerüléshez. Jelentkezni február végéig lehet.

Újranyithat az uszoda Kazincbarcikán

Dátum: 2023. febr 09. 12:26

Április 1-jével újranyithat a Városi Fedett Uszoda Kazincbarcikán. A tavaly drasztikusan elszállt energiaárak mostanra mérséklődtek, és bár még mindig magasabbak, mint korábban, de elérhető közelségbe került a megfizethetőség.

Kaposvári előny Kazincbarcikával szemben a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjében

Dátum: 2023. febr 08. 21:17

Kaposváron vendégszerepelt a GreenPlan-VRCK kazincbarcikai röplabdacsapata a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A február 8-i meccsen 3-0-ra a hazai pályások győztek, Kaposvár szerzett előnyt az első meccsen. Csapatunk várja a visszavágót.

A KBSC felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt

Dátum: 2023. febr 07. 16:42

A Kolorcity Kazincbarcika SC február 7-én felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről később kapunk és adunk tájékoztatást.

Rendőri és polgárőri össz(e)játék sikere

Dátum: 2023. febr 06. 21:19

Újabb többszörös csirkefogó-fogást írhat dicsőségfalára a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, de ezúttal a Múcsonyi Polgárőrség Szövetség munkatársainak aktív közreműködésével. Elmeséljük, hogyan történt...

A Kolorcity színe idén a zöld

Dátum: 2023. febr 05. 19:22

Hamarosan Kazincbarcika összes általános iskolájában szelektíven gyűjthetik a gyerekek a szemetet. Az edényzet már meg is érkezett a Zöld Völgy Nonprofit Kft.-hez, és néhány napon belül kihelyezik azokat az oktatási intézményekbe. A cél, hogy minél kevesebb kommunális szemét termelődjön, és minél több újrahasznosítható hulladék kerüljön vissza a körforgásba.