Hírek

Március 21., a Down-szindróma világnapja

Dátum: 2023. márc 21. 21:29

Kazincbarcikán együtt ünnepelte a Down-szindróma világnapját a Csillagfürt EGYMI és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Kincsem Napközije. Ahogyan a világ számos országában és településén, úgy az Építők úti intézményben is feltűnő színű és felemás zoknit húztak a lábukra a fogyatékkal élők, felhívva a figyelmet a Down-szindrómára.

Indul a zöldhulladék-gyűjtés

Dátum: 2023. márc 20. 18:00

A BMH Nonprofit Kft. 2023 áprilisában ismét elindítja a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést. A zöldhulladék elszállítása kéthetente történik április 1. és november 30. között.

Sikeres haltelepítés Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 20. 09:25

Háromnyaras pontyok kerültek hétvégén a kazincbarcikai tavakba. A horgászati tilalom már véget ért, így indulhat a horgászszezon.

Tűzgyújtási tilalom Kazincbarcikán is

Dátum: 2023. márc 19. 09:00

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében szombattól visszavonásig tűzgyújtási tilalom lépett életbe. Tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Felelős kutyatartás Kazincbarcikán is: kötelező ebnyilvántartás és oltás

Dátum: 2023. márc 18. 08:41

Hamarosan Kazincbarcikán is megkezdődik a kutyák veszettség elleni oltása, amit Magyarországon jogszabály tesz kötelezővé. A gazdák elsőként 4 hónapos korukig kötelesek beoltatni kedvencüket, majd 6 hónapon belül újra, és azt követően évente. A kutyatartók új kötelezettsége ettől az évtől az adatszolgáltatás az önkormányzat felé.

Margit néni 90 éves lett

Dátum: 2023. márc 16. 18:00

A 90 éves Mátyás Ferencnét köszöntötte a minap kazincbarcikai otthonában Klimon István alpolgármester. Margit néni nemcsak korát meghazudtolóan néz ki, hanem rendkívül jó szellemi frissességnek is örvend. Az ünnepelt a városvezetői látogatásra saját készítésű süteményekkel készült.

Vattay Dorka kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2023. márc 16. 09:00

Újabb kiállítás nyílt a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. A következő 1 hónapban a fiatal feltörekvő művészdiák, Vattay Dorka alkotásai tekinthetőek meg a Gimi Galériában.

„Nemzetiszín” ünnepi megemlékezés Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 15. 14:30

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára emlékezünk március 15-én. Ez az esős nap a szabadság hajnalát hozta el a magyar nemzet számára. Történelmünk egyik legmeghatározóbb eseményének Petőfi Sándor a Nemzeti dalt adta, többször is a tömegbe kiáltva, hogy „rabok tovább nem leszünk!”

Esőnapi program szerint alakul a március 15-i műsor

Dátum: 2023. márc 15. 07:33

Változik az eredeti ünnepi műsorrend az időjárás miatt Kazincbarcikán. A programok első része a Mezey István Művészeti Központban kerül megrendezésre.

Kazincbarcikán április 1-jén indul az új orvosi ügyeleti rendszer

Dátum: 2023. márc 14. 15:05

Április 1-jétől Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, így Kazincbarcika is csatlakozik az egységes alapellátási ügyeleti rendszerhez, amelyet már nem az önkormányzat, hanem az Országos Mentőszolgálat koordinál majd. A legfontosabb tudnivaló, hogy Kazincbarcikán mind a háziorvosi ügyeleti ellátás, mind az éjszakai ügyelet elérhető lesz.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk