https://kolorline.hu/Jótékonysági bál a gyülekezetért

Jótékonysági bál a gyülekezetért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nagybarca nagy múltra visszatekintő református gyülekezete évről évre rendez jótékonysági bált, ezzel segítve a református közösségi élet egy-egy kiemelt területét. Vadnai Zoltán polgármester, az egyházközség lelkipásztora fáradhatatlanul szervezi az eseményt.

 

Idén, február 25-én, tizenkilencedik alkalommal ünnepeltek együtt a hívek. Ebben az évben a bejegyzés alatt álló Nagybarcai Református Gyülekezetért Alapítvány javára hirdették meg a rendezvényt. Az új alapítvány, mint civil szervezet fogja segíteni a felekezeti élet működését. Az elmúlt két évtizedben számos változást élt meg az egyház. Az 1996-tól tevékenykedő lelkész szolgálati ideje alatt felújították a templomot, megyei értékké vált az ötszáz éves műemlékharang, gyermektáborok, kirándulások, testvérgyülekezeti programok színesítik az egyházközség életét. Mindezek az események, így a hagyománnyá vált évenkénti táncmulatságok is, hozzájárulnak az emberi kapcsolatok mélyítéséhez, az identitástudat megőrzéséhez. A mostani estély résztvevői a Velezd Néptáncegyüttes műsorát, illetve a derűs hangulatban elköltött vacsorát követően a helyi református felekezet kántorának, Újhelyi Istvánnak a muzsikájára vigadtak. 

További híreink

Lelkem virágai a mandalák – Varga Gézáné kiállítása

Dátum: 2022. okt 07. 14:37

Az idősek hónapja rendezvénysorozat részeként Varga Gézáné „Lelkem virágai a mandalák” című kiállítása nyílt meg október 6-án a művészetkedvelő közönség előtt a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében.

Lecsó parti a Napsugár Tagóvodában

Dátum: 2022. okt 07. 14:09

A hagyományos Lecsó partival indították a Kazincbarcikai Összevont Óvodák Napsugár Tagóvodájának csöppségei az őszi népi nyárbúcsúztató programokat október 6-án.

Pályaválasztási fórum – Kazincbarcikán széles a továbbtanulási kínálat

Dátum: 2022. okt 07. 13:51

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola szervezésében pályaválasztási fórumot tartottak az általános iskolák végzőseinek és szüleinek az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében október 6-án. A program helyszínét Kazincbarcika Város Önkormányzata biztosította.

Futball Diákolimpia – III. és IV. korcsoportos leány városi és körzeti döntő

Dátum: 2022. okt 07. 13:15

Futball Diákolimpia leány városi és körzeti döntőt rendeztek október 6-án a KSK műfüves pályáján. A megmérettetésen a III. és a IV. korcsoportos általános iskolás lányok vettek részt.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Szüreti Vigalom

Mezey István Művészeti Központ udvara

Idősek hónapja –Tökös családi játszóház

Mezey István Művészeti Központ – Gyermekek háza-Kézművesház

Idősek hónapja – Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek táncelőadása

I. Számú Idősek Otthona Klubja Kazincbarcika, Csokonai utca 3.

Idősek hónapja – KolorAkadémia

Mezey István Művészeti Központ

Idősek hónapja – Szépkorúak Színes Világa - Nyugdíjas Ki mit tud?

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk