https://kolorline.hu/Jótékonysági bál a gyülekezetért

Jótékonysági bál a gyülekezetért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Nagybarca nagy múltra visszatekintő református gyülekezete évről évre rendez jótékonysági bált, ezzel segítve a református közösségi élet egy-egy kiemelt területét. Vadnai Zoltán polgármester, az egyházközség lelkipásztora fáradhatatlanul szervezi az eseményt.

 

Idén, február 25-én, tizenkilencedik alkalommal ünnepeltek együtt a hívek. Ebben az évben a bejegyzés alatt álló Nagybarcai Református Gyülekezetért Alapítvány javára hirdették meg a rendezvényt. Az új alapítvány, mint civil szervezet fogja segíteni a felekezeti élet működését. Az elmúlt két évtizedben számos változást élt meg az egyház. Az 1996-tól tevékenykedő lelkész szolgálati ideje alatt felújították a templomot, megyei értékké vált az ötszáz éves műemlékharang, gyermektáborok, kirándulások, testvérgyülekezeti programok színesítik az egyházközség életét. Mindezek az események, így a hagyománnyá vált évenkénti táncmulatságok is, hozzájárulnak az emberi kapcsolatok mélyítéséhez, az identitástudat megőrzéséhez. A mostani estély résztvevői a Velezd Néptáncegyüttes műsorát, illetve a derűs hangulatban elköltött vacsorát követően a helyi református felekezet kántorának, Újhelyi Istvánnak a muzsikájára vigadtak. 

További híreink

Durva hőség közelít

Dátum: 2024. jún 18. 14:30

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján. A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

Díjeső a Borsod Sport Klub évzáró ünnepségén

Dátum: 2024. jún 18. 14:00

A Borsod Sport Klub (BSK) a Don Bosco Sportközpontban tartotta az évzáró ünnepségét június 12-én. Itt értékelték az elmúlt időszakot, sportolóik kiemelkedő teljesítményeit, és átadták a díjakat, dicséreteket.

A KVSE atlétái Székesfehérváron szerepeltek

Dátum: 2024. jún 18. 08:00

A KVSE atlétika szakosztálya részt vett a Kölyökből Atléta Program Országos Fesztiválján. A fiatal versenyzők az eredmények tükrében büszkén térhettek haza.

Előretekintő és -gondolkodó klímakonferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jún 17. 20:20

A klímaváltozás okozta kihívásokra kerestek és kínáltak válaszokat és megoldásokat a LIFE-CLIMCOOP projekt legutóbbi interaktív rendezvényén. A Mezey István Művészeti Központban tartott eseményen téma volt a helyi környezeti kockázatok kezelése, a vízgazdálkodás, sőt a vízgyűjtőszintű közösségépítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Z!enemi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Kowalsky meg a Vega

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk