KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

„Helyben van a sokszínűség” volt a szlogenje az idei Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos rendezvénysorozatnak. A február 02-04 között lebonyolított esemény mottója önmagáért beszélt: a szervezők törekvése a helyben megtalálható sajátosságok, kulturális értékek preferálása volt, rávilágítva a művelődési intézmények közösségépítő szerepére. A 2018-as rendezvény fővédnökségét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, védnökségét pedig Novák Péter színész-rendező vállalta magára. A csatlakozott térségi művelődési házak sokszínű programkínálatában a farsangi ünnepkör domborodott ki.

Berentén február 02-án a Csiribiri együttes Itt van újra a karnevál! című zenés, táncos, interaktív gyermekműsorával várták a csöppségeket. Ugyanezen a napon késő délután az operett rajongók mulathattak az ismert slágerekre.  Sólyom Sándor igazgató ünnepi köszöntője után Udvarhelyi Boglárka és a Pesti Zenés Színpad művészei vezették be előadásukkal a közönséget a magyarnóta-és operett varázslatos és meseszép világába. Február 03-án Soltészné Herczeg Mária pedagógus, népi játszóház vezető, bábanimátor vezetésével kézműves játszóházba invitálták a családokat, ahol szárított termésekből tavaszváró alkotások születtek.

Sajószentpéteren február 02-án a népi kultúra elevenedett meg. A Kulturális Központban rendeztek táncházat, ahol Hódi Klára és zenekara talpalávalójára Körmöndi Tamás, a Császta Néptáncegyüttes művészeti vezetője tanította meg az alapvető lépésekre az érdeklődőket, majd a farsangi játszóházban készültek pókemberes, zorrós és egyéb fantáziadús álarcok.

Edelényben a Művelődési Központban a Császta Néptánc-és Hagyományőrző Egyesület február 03-án tartotta meg a tradícionális Farsangi batyus bálját. A köszöntők elhangzását követően a bál a néptáncegyüttes rábaközi csárdás és tyukodi – szatmári- táncbemutatójával kezdődött. A műsorban láthatóak voltak modernebb performanszok, például latin táncokból válogatás.  A hajnalig tartó vígasság hangulatáról Körmöndi Tamás Tánczenekara gondoskodott. A befolyt összeget, mint minden esztendőben, idén is a fiatalok fellépő viseletének gyarapítására fordítják.

 

 

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk