KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

„Helyben van a sokszínűség” volt a szlogenje az idei Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos rendezvénysorozatnak. A február 02-04 között lebonyolított esemény mottója önmagáért beszélt: a szervezők törekvése a helyben megtalálható sajátosságok, kulturális értékek preferálása volt, rávilágítva a művelődési intézmények közösségépítő szerepére. A 2018-as rendezvény fővédnökségét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, védnökségét pedig Novák Péter színész-rendező vállalta magára. A csatlakozott térségi művelődési házak sokszínű programkínálatában a farsangi ünnepkör domborodott ki.

Berentén február 02-án a Csiribiri együttes Itt van újra a karnevál! című zenés, táncos, interaktív gyermekműsorával várták a csöppségeket. Ugyanezen a napon késő délután az operett rajongók mulathattak az ismert slágerekre.  Sólyom Sándor igazgató ünnepi köszöntője után Udvarhelyi Boglárka és a Pesti Zenés Színpad művészei vezették be előadásukkal a közönséget a magyarnóta-és operett varázslatos és meseszép világába. Február 03-án Soltészné Herczeg Mária pedagógus, népi játszóház vezető, bábanimátor vezetésével kézműves játszóházba invitálták a családokat, ahol szárított termésekből tavaszváró alkotások születtek.

Sajószentpéteren február 02-án a népi kultúra elevenedett meg. A Kulturális Központban rendeztek táncházat, ahol Hódi Klára és zenekara talpalávalójára Körmöndi Tamás, a Császta Néptáncegyüttes művészeti vezetője tanította meg az alapvető lépésekre az érdeklődőket, majd a farsangi játszóházban készültek pókemberes, zorrós és egyéb fantáziadús álarcok.

Edelényben a Művelődési Központban a Császta Néptánc-és Hagyományőrző Egyesület február 03-án tartotta meg a tradícionális Farsangi batyus bálját. A köszöntők elhangzását követően a bál a néptáncegyüttes rábaközi csárdás és tyukodi – szatmári- táncbemutatójával kezdődött. A műsorban láthatóak voltak modernebb performanszok, például latin táncokból válogatás.  A hajnalig tartó vígasság hangulatáról Körmöndi Tamás Tánczenekara gondoskodott. A befolyt összeget, mint minden esztendőben, idén is a fiatalok fellépő viseletének gyarapítására fordítják.

 

 

További híreink

Dupla győzelem - a tabella második helyén a delfinek

Dátum: 2018. febr 17. 17:42

Kazincbarcika adott otthont az Észak-keleti Liga Kupa Területi Utánpótlás Vízilabda-bajnokság harmadik fordulójának február 17-én.

Agytorna Idővár módra

Dátum: 2018. febr 17. 15:01

Rejtvényfejtő versenyre várta az érdeklődőket az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. február 17-én a Mezey István Művészeti Központba.

Meghúzták a farsang farkát

Dátum: 2018. febr 16. 17:13

A farsang az evés, ivás, valamint a jelmezbe bújás időszaka.

Mesés karnevál a bölcsiben

Dátum: 2018. febr 16. 15:30

Farsangi ünnepséget tartottak az I.sz. Pollack úti bölcsödében február 16-án. A gyerekeket szüleik is elkísérték, így közösen töltötték kicsik és nagyok a zenés, jó hangulatú délelőttöt.

KolorTV élőben

Programajánló

Jóga

Kazincbarcika

Camoletti: Boeing, boeing - Leszállás Párizsban

Sajószentpéteri Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

Operett est

Edelény

Vízitorna

Kazincbarcika Fedett Uszoda

Gerinctorna

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásából egész éves, ingyenes sportprogram veszi kezdetét február 19-én. Kéthavonta változó órarenddel, szakképzett oktatókkal több helyszínen, hetente legalább tíz alkalommal várják a mozogni vágyókat. A foglalkozások mindegyike ingyenes, a teljes eszközparkot is az önkormányzat biztosítja.

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

Erősítő edzés Apostol Viviennel

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

Fitt-baba Varga Judittal

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

Vízitorna Cselei Bélánéval

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk