https://kolorline.hu/Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

„Helyben van a sokszínűség” volt a szlogenje az idei Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos rendezvénysorozatnak. A február 02-04 között lebonyolított esemény mottója önmagáért beszélt: a szervezők törekvése a helyben megtalálható sajátosságok, kulturális értékek preferálása volt, rávilágítva a művelődési intézmények közösségépítő szerepére. A 2018-as rendezvény fővédnökségét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, védnökségét pedig Novák Péter színész-rendező vállalta magára. A csatlakozott térségi művelődési házak sokszínű programkínálatában a farsangi ünnepkör domborodott ki.

Berentén február 02-án a Csiribiri együttes Itt van újra a karnevál! című zenés, táncos, interaktív gyermekműsorával várták a csöppségeket. Ugyanezen a napon késő délután az operett rajongók mulathattak az ismert slágerekre.  Sólyom Sándor igazgató ünnepi köszöntője után Udvarhelyi Boglárka és a Pesti Zenés Színpad művészei vezették be előadásukkal a közönséget a magyarnóta-és operett varázslatos és meseszép világába. Február 03-án Soltészné Herczeg Mária pedagógus, népi játszóház vezető, bábanimátor vezetésével kézműves játszóházba invitálták a családokat, ahol szárított termésekből tavaszváró alkotások születtek.

Sajószentpéteren február 02-án a népi kultúra elevenedett meg. A Kulturális Központban rendeztek táncházat, ahol Hódi Klára és zenekara talpalávalójára Körmöndi Tamás, a Császta Néptáncegyüttes művészeti vezetője tanította meg az alapvető lépésekre az érdeklődőket, majd a farsangi játszóházban készültek pókemberes, zorrós és egyéb fantáziadús álarcok.

Edelényben a Művelődési Központban a Császta Néptánc-és Hagyományőrző Egyesület február 03-án tartotta meg a tradícionális Farsangi batyus bálját. A köszöntők elhangzását követően a bál a néptáncegyüttes rábaközi csárdás és tyukodi – szatmári- táncbemutatójával kezdődött. A műsorban láthatóak voltak modernebb performanszok, például latin táncokból válogatás.  A hajnalig tartó vígasság hangulatáról Körmöndi Tamás Tánczenekara gondoskodott. A befolyt összeget, mint minden esztendőben, idén is a fiatalok fellépő viseletének gyarapítására fordítják.

 

 

További híreink

A gyermekek, szülő, szociális munkás háromszög

Dátum: 2018. okt 19. 11:15

Projektzáró rendezvényt tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Mezey István Művészeti Központban október 18-án. Az eseményen a résztvevők értékelték a programban szerzett tapasztalatokat.

„Sosem bántam meg a döntésemet”

Dátum: 2018. okt 19. 09:23

Interjú dr. Bakk Richárddal, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjével

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Programajánló

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk