https://kolorline.hu/Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

„Helyben van a sokszínűség” volt a szlogenje az idei Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos rendezvénysorozatnak. A február 02-04 között lebonyolított esemény mottója önmagáért beszélt: a szervezők törekvése a helyben megtalálható sajátosságok, kulturális értékek preferálása volt, rávilágítva a művelődési intézmények közösségépítő szerepére. A 2018-as rendezvény fővédnökségét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, védnökségét pedig Novák Péter színész-rendező vállalta magára. A csatlakozott térségi művelődési házak sokszínű programkínálatában a farsangi ünnepkör domborodott ki.

Berentén február 02-án a Csiribiri együttes Itt van újra a karnevál! című zenés, táncos, interaktív gyermekműsorával várták a csöppségeket. Ugyanezen a napon késő délután az operett rajongók mulathattak az ismert slágerekre.  Sólyom Sándor igazgató ünnepi köszöntője után Udvarhelyi Boglárka és a Pesti Zenés Színpad művészei vezették be előadásukkal a közönséget a magyarnóta-és operett varázslatos és meseszép világába. Február 03-án Soltészné Herczeg Mária pedagógus, népi játszóház vezető, bábanimátor vezetésével kézműves játszóházba invitálták a családokat, ahol szárított termésekből tavaszváró alkotások születtek.

Sajószentpéteren február 02-án a népi kultúra elevenedett meg. A Kulturális Központban rendeztek táncházat, ahol Hódi Klára és zenekara talpalávalójára Körmöndi Tamás, a Császta Néptáncegyüttes művészeti vezetője tanította meg az alapvető lépésekre az érdeklődőket, majd a farsangi játszóházban készültek pókemberes, zorrós és egyéb fantáziadús álarcok.

Edelényben a Művelődési Központban a Császta Néptánc-és Hagyományőrző Egyesület február 03-án tartotta meg a tradícionális Farsangi batyus bálját. A köszöntők elhangzását követően a bál a néptáncegyüttes rábaközi csárdás és tyukodi – szatmári- táncbemutatójával kezdődött. A műsorban láthatóak voltak modernebb performanszok, például latin táncokból válogatás.  A hajnalig tartó vígasság hangulatáról Körmöndi Tamás Tánczenekara gondoskodott. A befolyt összeget, mint minden esztendőben, idén is a fiatalok fellépő viseletének gyarapítására fordítják.

 

 

További híreink

Tour de Hongrie: 1933 után újra svájci siker

Dátum: 2018. aug 14. 20:29

A svájci Patrick Schelling nyerte a Tour de Hongrie viharos prológját, amelyre Siófokon került sor.

In memoriam Balla Árpád

Dátum: 2018. aug 14. 11:13

Valaki ismét elment közölünk. Valaki megint hiányozni fog az életünkben.

Minőségi koncertek Sajóbábony és Rudabánya közönségének

Dátum: 2018. aug 14. 09:07

A Kolorcountry programjai a fesztivál tizenharmadik napján Sajóbábonyban folytatódtak a Tájház udvarán.

6. Kolorfesztivál – Főszerepben a tánc

Dátum: 2018. aug 14. 09:03

A táncos szakmai hét a Flash Táncstúdió workshopjával indult, ahol a hastánccal ismerkedtek meg az érdeklődők.

Programajánló

Kugler Zsolt-street dance show

Kazincbarcika - Munkácsy tér

Kolor Grillvacsora - 6. Kolorfesztivál

Kazincbarcika - Ambrózia étterem

Muzsikás Együttes - 6. Kolorfesztivál

Dubicsány

Szudki Osayma és Farkas Júlia- Body N Soul

Kazincbarcika - Munkácsy tér

Pély Barna akusztik

Kurityán

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk