https://kolorline.hu/Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Kultúrházak éjjel – nappal 2018

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

„Helyben van a sokszínűség” volt a szlogenje az idei Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos rendezvénysorozatnak. A február 02-04 között lebonyolított esemény mottója önmagáért beszélt: a szervezők törekvése a helyben megtalálható sajátosságok, kulturális értékek preferálása volt, rávilágítva a művelődési intézmények közösségépítő szerepére. A 2018-as rendezvény fővédnökségét Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, védnökségét pedig Novák Péter színész-rendező vállalta magára. A csatlakozott térségi művelődési házak sokszínű programkínálatában a farsangi ünnepkör domborodott ki.

Berentén február 02-án a Csiribiri együttes Itt van újra a karnevál! című zenés, táncos, interaktív gyermekműsorával várták a csöppségeket. Ugyanezen a napon késő délután az operett rajongók mulathattak az ismert slágerekre.  Sólyom Sándor igazgató ünnepi köszöntője után Udvarhelyi Boglárka és a Pesti Zenés Színpad művészei vezették be előadásukkal a közönséget a magyarnóta-és operett varázslatos és meseszép világába. Február 03-án Soltészné Herczeg Mária pedagógus, népi játszóház vezető, bábanimátor vezetésével kézműves játszóházba invitálták a családokat, ahol szárított termésekből tavaszváró alkotások születtek.

Sajószentpéteren február 02-án a népi kultúra elevenedett meg. A Kulturális Központban rendeztek táncházat, ahol Hódi Klára és zenekara talpalávalójára Körmöndi Tamás, a Császta Néptáncegyüttes művészeti vezetője tanította meg az alapvető lépésekre az érdeklődőket, majd a farsangi játszóházban készültek pókemberes, zorrós és egyéb fantáziadús álarcok.

Edelényben a Művelődési Központban a Császta Néptánc-és Hagyományőrző Egyesület február 03-án tartotta meg a tradícionális Farsangi batyus bálját. A köszöntők elhangzását követően a bál a néptáncegyüttes rábaközi csárdás és tyukodi – szatmári- táncbemutatójával kezdődött. A műsorban láthatóak voltak modernebb performanszok, például latin táncokból válogatás.  A hajnalig tartó vígasság hangulatáról Körmöndi Tamás Tánczenekara gondoskodott. A befolyt összeget, mint minden esztendőben, idén is a fiatalok fellépő viseletének gyarapítására fordítják.

 

 

További híreink

Izsó Miklós emlékezete

Dátum: 2018. máj 26. 20:56

Szülőfalujában emlékeznek Izsó Miklósra

Kazincbarcika és a vasút

Dátum: 2018. máj 26. 15:34

Kismarton Zsolt helytörténész május 29-i előadásának előzetese

Harry herceg is elkelt

Dátum: 2018. máj 26. 12:16

Görög Ibolya protokollszakértőt Harry herceg esküvőjéről kérdeztük

Pünkösdi rózsa azaz a bazsarózsa

Dátum: 2018. máj 26. 10:00

A kert és az otthon illatvirága

Programajánló

Városi Gyermeknap

Kazincbarcika

Mihályi Réka - Masni és Pocó

Kazincbarcika

Kazincbarcika és a vasút

Kazincbarcika - Újkazinci Programsziget

Bringás flashmob és bringatúra

Kazincbarcika

Magyarország - Horvátország röplabda mérkőzés

Kazincbarcika Don Bosco Sportközpont

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk