https://kolorline.hu/Advent fényei

Advent fényei

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

„Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre.”


 Kép forrása: Edelényi Városi Televízió

Az elmúlt hetekben az adventi gyertyákon fellobbantak a hit és a remény lángjai. A közelgő ezüstvasárnapon gyújtjuk meg az örömöt jelképező rózsaszín gyertyát, s végül a szenteste előtti napon a szeretet lángját. A karácsony csodákkal teli érzését igyekszünk átplántálni gyermekeinkbe, együtt megélni az örömteli pillanatokat. Talán nem véletlen, hogy Edelényben a közös városi gyertyagyújtáson a legkisebbek részvételével köszöntik az ünnepet. Advent első és második gyertyájának fényei november 30-án, illetve december 7-én gyúltak ki a városban.

Az ünnepi műsorban az Edelényi Mátyás Óvoda és Bölcsőde apróságai az alkalomhoz illő, karácsonyi versekből és dalokból álló csokorral lepték meg a jelenlévőket, valamint egy mesejelenetet adtak elő a négy gyertya történetéről. December 14-én és 21-én a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola Oltalom Tagóvodájának gyermekei örvendeztetik meg kis műsorukkal a közönséget. 

További híreink

Intézmények nevezhetnek még a Kolorfutásra

Dátum: 2024. szept 03. 18:57

Csak pár napra és csak pár száz regisztráció erejéig újranyílt a BorsodChem Kolorfutás nevezési ablaka meghatározott csoportok részére.

Kazincbarcikai rendőr kapta a Tündik Csaba-díjat

Dátum: 2024. szept 03. 14:32

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője négy éve alapított díjat az egykor tragikus hirtelenséggel elhunyt bűnügyi osztályvezető, az emberként és rendőrként is kimagasló kvalitású Tündik Csaba emlékének megőrzésére.

Tanszercsomag érkezett a városvezetőktől

Dátum: 2024. szept 03. 08:58

Minden kazincbarcikai általános iskolás diák tanszercsomagot kapott a város önkormányzatától. A változó tartalmú pakkot a 2024/25-ös tanév elején vehették át a tanulók. A városvezetők minden iskolába személyesen mentek el.

BorsodChem Kolorfutás 2024

Dátum: 2024. szept 02. 11:04

Szeptember 21-én újra elrajtol a BorsodChem Kolorfutás. Cikkünket folyamatosan frissítjük a programmal kapcsolatos tudnivalókkal. Az esemény az útvonal miatt forgalmirend-változásokkal jár, térképen mutatjuk, mire kell számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk