https://kolorline.hu/A tehetség sokszínűsége

A tehetség sokszínűsége

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat…”- olvasható a Szent-Györgyi Alberttől származó idézet a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola honlapján. Ennek a mottónak igyekszik maradéktalanul megfelelni az intézmény kollektívája. Elhivatottságukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén harmadik alkalommal nyerték el az „Akkreditált kiváló tehetségpont” címet a Nemzeti Tehetségsegítő Tanácstól.

Az iskola első ízben 2010-ben pályázott a Tehetségpont elnyerésére, a mostanit néhány nappal ezelőtt kapták meg a februári minősítés eredményeként. Ez évben öt tehetségterületen tudták megmérettetni magukat: nyelvi, testi-kinesztetikus, logikai-matematikai, térbeli vizuális és természeti tehetség területen akkreditáltak. A tanulók célirányos fejlesztését tulajdonképpen az iskolába kerülésük pillanatától megkezdik, hiszen az óvodában a B-A-Z Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézmény Sajószentpéteri Telephelye által kiállított tehetségútlevél irányt mutat a pedagógusoknak a tehetséggondozó munka szervezésében. Ezen az úton halad a felsős diákok készség szerinti oktatása is, mely nem csupán a szakköröket érinti, a tanórákon ugyancsak előtérbe helyezik a tehetséggondozást. Különös figyelmet fordítanak a kompetencia alapú tárgyakra, mint a matematika, a magyar és az idegen nyelv. Ezeken a területeken az oktatás nívócsoportokban történik, a gyermekek minél hatékonyabb megsegítése érdekében. Az összes többi tantárgynál, melyek oktatása nem nívócsoportban zajlik, szintén odafigyelnek a pedagógusok, hogy az egyéni bánásmódot, vagy sajátos nevelést igénylő gyerekek külön feladatot kapjanak, differenciálják őket. A tehetséggondozásban a tanórai kereteken túllépve igyekeznek a gyermekeket egyéb lehetőségek felé terelni. A diákok látókörének szélesítése érdekében például számos partneri kapcsolatot létesítenek. Kiváló az együttműködés többek között az Északerdő Zrt.-vel, a Pedagógiai Szakszolgálattal, az ÉRV Zrt.-vel, illetve az MSZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziumával. A produktív munka elősegítésére a pedagógusok szakmai napokon, műhelygyakorlatokon, tanfolyamokon vesznek részt. Sikerük titkát a szakmaiság, az elhivatottság és a partneri kapcsolatok hármasában látják.

 

További híreink

Hogyan közlekedjünk kerékpárúton?

Dátum: 2019. jún 15. 08:00

Elkészült Kazincbarcikán a kerékpárút-hálózat utolsó szakasza is, így gyakorlatilag a város minden intézménye, nagyobb bevásárlóhelye megközelíthető lesz biciklivel. A biztonságos közlekedéshez azonban az is szükséges, hogy a kerékpárúton haladók tisztában legyenek a rájuk vonatkozó szabályokkal, illetve a gyalogosok is tudják, hogy az nem nekik van fenntartva. Érdemes tudni azt is, hogy ki minősül gyalogosnak.

Hétvégén is hőségriadó - Frissítő Kazincbarcikán 

Dátum: 2019. jún 14. 14:36

Kazincbarcikán péntektől – a harmadfokú hőségriasztásra való tekintettel – az Önkormányzat a belváros két pontján is vízosztást végez. Mivel az előjelezés szerint szombaton és vasárnap is marad a kánikula, ezért hétvégén is folytatódik a vízosztás.

Tour de Hongrie 2019: Kerékpáros Színes Város

Dátum: 2019. jún 14. 14:30

Kazincbarcikáról rajtolt a Tour de Hongrie 2019-es harmadik szakasza június tizennegyedikén reggel 10.00 órától.

Külső Védelmi Terv Gyakorlat: Klórömlés szimuláció Kazincbarcikán

Dátum: 2019. jún 13. 16:31

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség helyi szervezete Kazincbarcika Város Önkormányzatával közösen egy klórömléses szimuláció segítségével tartott katasztrófavédelmi gyakorlatot június 13-án.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk