https://kolorline.hu/Versengés a kastélykertben

Versengés a kastélykertben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Gyönyörű idő fogadta az Edelényi Futók Egyesülete által, az Edelényi Kastélysziget támogatásával megrendezett II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök futóverseny résztvevőit, április 20-án.

 


Fotó: Laki-Lukács Boldizsár

 

A tavalyi verseny olyan sikeresnek bizonyult, hogy követőkre is talált, a gödöllőiek a Grassalkovich kastély kertjében bonyolították le idén a Gödöllői Kastélyfutást. A megmérettetésre öt kategóriában lehetett nevezni: a BORSODI LOTTÓZÓ gyermekfutam, 10 éves gyerekeknek szólt, melynek távja 1 kör, azaz 1,4 km volt. Ugyanezt a távolságot teljesítették a 10-14 évesek. A felnőttek a VIATERM Tüzép 5 kör (7 km), a KÍGYÓ Gyógyszertár 10 kör (14 km), illetve a NATUR ZITRONE 15 kör (kb. 21 km) egyéni női és férfi abszolút kategóriái közül választhattak. A verseny célját a sportkultúra, ezen belül a futás minél szélesebb körben való népszerűsítésében, valamint korosztályonként az amatőr és profi sportolók versenyzési lehetőségének biztosításában jelölték meg. Az erőpróba népszerűségét mutatja, hogy közel 350 futó indult a versenytávok valamelyikén. Ebből 267 felnőtt és 80 gyermek teljesítette a kastélysziget köröket.  Érdekesség, hogy a 76 különböző településről érkezett versenyzők között voltak szlovák futók, illetve a helyszínen nevezett egy finn sportoló is.

 

 

A verseny ideje alatt a Kastélyszigeten kosztümös tárlatvezetéssel egybekötött, játékos feladatokkal kedveskedtek a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A gyermekeket mesevetítés és játszósarok várta, a rendhagyó csillagászati tárlatvezetések során pedig mindenki megtudhatta, hogy milyen kapcsolat van a kastély freskókkal díszített termei és a Naprendszer bolygói között, a régi hiedelmek szerint, miből épült fel a világegyetem, illetve van-e hierarchiája az univerzumnak. Az esemény zárasaként a kastély mozitermében Simonyi Balázs Ultra című dokumentumfilmjét tekinthették meg az érdeklődők. A film öt versenyző küzdelmét mutatja be a nagy presztizsű Spartathlon futóversenyen, melynek különlegességét az adja, hogy a rendező szintén többszörös teljesítő és az egyik szereplője a mozgóképnek. A Spartathlon szintideje 36 óra és egy 1200 méter magas hegy meghódításával együtt 246 kilométert tesznek meg a sportolók, Athéntól Spártáig. Az thermopülai csatának emléket állító megmérettetés Leonidász király szobra előtt ér véget. A filmből megismerhetők a versenyzők motivációi, az önmagukkal és környezetükkel folytatott tusái. A nézők személyesen is találkozhattak Szabó Bélával, a film egyik szereplőjével. Élményeit a vetítés után osztotta meg a közönséggel.

 Forrás: port.hu

További híreink

Köszönetet mondanak a városvezetők a pedagógusoknak – Pedagógusnap nap

Dátum: 2020. jún 07. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata Pedagógusnap alkalmából szeretettel köszönti a városban tevékenykedő szakembereket. A magyar kormány döntése alapján, a járványügyi helyzetre való tekintettel, a hagyományos ünnepi gálaműsor megtartására nincs lehetőség, így ebben a formában köszöntik a városvezetők a pedagógusokat. A városi díjak, így a Polgármesteri Elismerő Oklevelek és a „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díj, amint lehetőség van rá, átadásra kerülnek.

Finisben a játszótéri fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2020. jún 06. 11:00

Hamarosan átadásra kerül a völgyparki Nautilus, és a kertvárosi Flóra elnevezésű hatalmas óriáscsúszda. A Fő téri kalandvárat és az Eötvös téri hajót már birtokba is vették a gyerekek.

Mini ballagásokat tartanak a Szaléziban

Dátum: 2020. jún 06. 10:00

Rendhagyó módon pótolják be az elmaradt ballagást a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban. Az iskolában vannak olyan tantárgyak, amikből szóbelizni kell a diákoknak, így az adott napokon a bizonyítványok átvétele után a végzős osztályok külön-külön napokra bontva mini ballagást tartanak a Szaléziben.

Boér Gábor az új edző a KBSC csapatánál

Dátum: 2020. jún 06. 08:49

Hétfőtől új vezetőedzővel kezdi meg a a következő szezonra való felkészülést a Kazincbarcika. A csapat irányítását Boér Gábor, UEFA Pro Licences edző veszi át Dzurják Józseftől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk