https://kolorline.hu/Versengés a kastélykertben

Versengés a kastélykertben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Gyönyörű idő fogadta az Edelényi Futók Egyesülete által, az Edelényi Kastélysziget támogatásával megrendezett II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök futóverseny résztvevőit, április 20-án.

 


Fotó: Laki-Lukács Boldizsár

 

A tavalyi verseny olyan sikeresnek bizonyult, hogy követőkre is talált, a gödöllőiek a Grassalkovich kastély kertjében bonyolították le idén a Gödöllői Kastélyfutást. A megmérettetésre öt kategóriában lehetett nevezni: a BORSODI LOTTÓZÓ gyermekfutam, 10 éves gyerekeknek szólt, melynek távja 1 kör, azaz 1,4 km volt. Ugyanezt a távolságot teljesítették a 10-14 évesek. A felnőttek a VIATERM Tüzép 5 kör (7 km), a KÍGYÓ Gyógyszertár 10 kör (14 km), illetve a NATUR ZITRONE 15 kör (kb. 21 km) egyéni női és férfi abszolút kategóriái közül választhattak. A verseny célját a sportkultúra, ezen belül a futás minél szélesebb körben való népszerűsítésében, valamint korosztályonként az amatőr és profi sportolók versenyzési lehetőségének biztosításában jelölték meg. Az erőpróba népszerűségét mutatja, hogy közel 350 futó indult a versenytávok valamelyikén. Ebből 267 felnőtt és 80 gyermek teljesítette a kastélysziget köröket.  Érdekesség, hogy a 76 különböző településről érkezett versenyzők között voltak szlovák futók, illetve a helyszínen nevezett egy finn sportoló is.

 

 

A verseny ideje alatt a Kastélyszigeten kosztümös tárlatvezetéssel egybekötött, játékos feladatokkal kedveskedtek a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A gyermekeket mesevetítés és játszósarok várta, a rendhagyó csillagászati tárlatvezetések során pedig mindenki megtudhatta, hogy milyen kapcsolat van a kastély freskókkal díszített termei és a Naprendszer bolygói között, a régi hiedelmek szerint, miből épült fel a világegyetem, illetve van-e hierarchiája az univerzumnak. Az esemény zárasaként a kastély mozitermében Simonyi Balázs Ultra című dokumentumfilmjét tekinthették meg az érdeklődők. A film öt versenyző küzdelmét mutatja be a nagy presztizsű Spartathlon futóversenyen, melynek különlegességét az adja, hogy a rendező szintén többszörös teljesítő és az egyik szereplője a mozgóképnek. A Spartathlon szintideje 36 óra és egy 1200 méter magas hegy meghódításával együtt 246 kilométert tesznek meg a sportolók, Athéntól Spártáig. Az thermopülai csatának emléket állító megmérettetés Leonidász király szobra előtt ér véget. A filmből megismerhetők a versenyzők motivációi, az önmagukkal és környezetükkel folytatott tusái. A nézők személyesen is találkozhattak Szabó Bélával, a film egyik szereplőjével. Élményeit a vetítés után osztotta meg a közönséggel.

 Forrás: port.hu

További híreink

Változások a városi közlekedésben a Kolorfutás ideje alatt

Dátum: 2019. júl 19. 12:55

2019. augusztus 4-én 7.00 - 14.00 között kerül megrendezésre a 6. Kolorfutás Kazincbarcikán. A több száz résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra.

Egy áldozatos életpálya elismerése

Dátum: 2019. júl 18. 09:12

Emelkedett pillanatokkal vette kezdetét Kazincbarcika város képviselő-testületének június 20-i ülése, ugyanis Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesítette többek között Kádár Györgyöt, a Barcika Szolg. Kft. távhőszolgáltatási üzemvezetőjét.

Színezzünk újabb házfalakat Kazincbarcikán!

Dátum: 2019. júl 17. 17:02

A tervek szerint jónéhány új, színes házfallal lepi meg lakóit a város a születésnapja alkalmából. A 65. jubileum apropóján, a Kolorfesztivál programjának részeként kikerülő új alkotások helyszíne már adott, de a szervező Barcika Art Kft. július 22-éig várja a kiirt pályázatra beérkező műveket. 

Összefogás Dédestapolcsányért

Dátum: 2019. júl 16. 12:12

Zenés jótékonysági est a település megsegítésére

Programajánló

Mozdulj, Kazincbarcika! Mire képes a testünk?

Kazincbarcika

Csapatépítő családi nap

Kazinczy Sportcsarnok - Kazincbarcika

GYÖRFI SÁNDOR TŰZVARÁZS CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Kazincbarcika

KOL-ART - 7.0 Kolorfesztivál

Kazincbarcika

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk