https://kolorline.hu/Versengés a kastélykertben

Versengés a kastélykertben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Gyönyörű idő fogadta az Edelényi Futók Egyesülete által, az Edelényi Kastélysziget támogatásával megrendezett II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök futóverseny résztvevőit, április 20-án.

 


Fotó: Laki-Lukács Boldizsár

 

A tavalyi verseny olyan sikeresnek bizonyult, hogy követőkre is talált, a gödöllőiek a Grassalkovich kastély kertjében bonyolították le idén a Gödöllői Kastélyfutást. A megmérettetésre öt kategóriában lehetett nevezni: a BORSODI LOTTÓZÓ gyermekfutam, 10 éves gyerekeknek szólt, melynek távja 1 kör, azaz 1,4 km volt. Ugyanezt a távolságot teljesítették a 10-14 évesek. A felnőttek a VIATERM Tüzép 5 kör (7 km), a KÍGYÓ Gyógyszertár 10 kör (14 km), illetve a NATUR ZITRONE 15 kör (kb. 21 km) egyéni női és férfi abszolút kategóriái közül választhattak. A verseny célját a sportkultúra, ezen belül a futás minél szélesebb körben való népszerűsítésében, valamint korosztályonként az amatőr és profi sportolók versenyzési lehetőségének biztosításában jelölték meg. Az erőpróba népszerűségét mutatja, hogy közel 350 futó indult a versenytávok valamelyikén. Ebből 267 felnőtt és 80 gyermek teljesítette a kastélysziget köröket.  Érdekesség, hogy a 76 különböző településről érkezett versenyzők között voltak szlovák futók, illetve a helyszínen nevezett egy finn sportoló is.

 

 

A verseny ideje alatt a Kastélyszigeten kosztümös tárlatvezetéssel egybekötött, játékos feladatokkal kedveskedtek a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A gyermekeket mesevetítés és játszósarok várta, a rendhagyó csillagászati tárlatvezetések során pedig mindenki megtudhatta, hogy milyen kapcsolat van a kastély freskókkal díszített termei és a Naprendszer bolygói között, a régi hiedelmek szerint, miből épült fel a világegyetem, illetve van-e hierarchiája az univerzumnak. Az esemény zárasaként a kastély mozitermében Simonyi Balázs Ultra című dokumentumfilmjét tekinthették meg az érdeklődők. A film öt versenyző küzdelmét mutatja be a nagy presztizsű Spartathlon futóversenyen, melynek különlegességét az adja, hogy a rendező szintén többszörös teljesítő és az egyik szereplője a mozgóképnek. A Spartathlon szintideje 36 óra és egy 1200 méter magas hegy meghódításával együtt 246 kilométert tesznek meg a sportolók, Athéntól Spártáig. Az thermopülai csatának emléket állító megmérettetés Leonidász király szobra előtt ér véget. A filmből megismerhetők a versenyzők motivációi, az önmagukkal és környezetükkel folytatott tusái. A nézők személyesen is találkozhattak Szabó Bélával, a film egyik szereplőjével. Élményeit a vetítés után osztotta meg a közönséggel.

 Forrás: port.hu

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk