https://kolorline.hu/Versengés a kastélykertben

Versengés a kastélykertben

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Gyönyörű idő fogadta az Edelényi Futók Egyesülete által, az Edelényi Kastélysziget támogatásával megrendezett II. VIZAMO Edelényi Kastélysziget Körök futóverseny résztvevőit, április 20-án.

 


Fotó: Laki-Lukács Boldizsár

 

A tavalyi verseny olyan sikeresnek bizonyult, hogy követőkre is talált, a gödöllőiek a Grassalkovich kastély kertjében bonyolították le idén a Gödöllői Kastélyfutást. A megmérettetésre öt kategóriában lehetett nevezni: a BORSODI LOTTÓZÓ gyermekfutam, 10 éves gyerekeknek szólt, melynek távja 1 kör, azaz 1,4 km volt. Ugyanezt a távolságot teljesítették a 10-14 évesek. A felnőttek a VIATERM Tüzép 5 kör (7 km), a KÍGYÓ Gyógyszertár 10 kör (14 km), illetve a NATUR ZITRONE 15 kör (kb. 21 km) egyéni női és férfi abszolút kategóriái közül választhattak. A verseny célját a sportkultúra, ezen belül a futás minél szélesebb körben való népszerűsítésében, valamint korosztályonként az amatőr és profi sportolók versenyzési lehetőségének biztosításában jelölték meg. Az erőpróba népszerűségét mutatja, hogy közel 350 futó indult a versenytávok valamelyikén. Ebből 267 felnőtt és 80 gyermek teljesítette a kastélysziget köröket.  Érdekesség, hogy a 76 különböző településről érkezett versenyzők között voltak szlovák futók, illetve a helyszínen nevezett egy finn sportoló is.

 

 

A verseny ideje alatt a Kastélyszigeten kosztümös tárlatvezetéssel egybekötött, játékos feladatokkal kedveskedtek a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A gyermekeket mesevetítés és játszósarok várta, a rendhagyó csillagászati tárlatvezetések során pedig mindenki megtudhatta, hogy milyen kapcsolat van a kastély freskókkal díszített termei és a Naprendszer bolygói között, a régi hiedelmek szerint, miből épült fel a világegyetem, illetve van-e hierarchiája az univerzumnak. Az esemény zárasaként a kastély mozitermében Simonyi Balázs Ultra című dokumentumfilmjét tekinthették meg az érdeklődők. A film öt versenyző küzdelmét mutatja be a nagy presztizsű Spartathlon futóversenyen, melynek különlegességét az adja, hogy a rendező szintén többszörös teljesítő és az egyik szereplője a mozgóképnek. A Spartathlon szintideje 36 óra és egy 1200 méter magas hegy meghódításával együtt 246 kilométert tesznek meg a sportolók, Athéntól Spártáig. Az thermopülai csatának emléket állító megmérettetés Leonidász király szobra előtt ér véget. A filmből megismerhetők a versenyzők motivációi, az önmagukkal és környezetükkel folytatott tusái. A nézők személyesen is találkozhattak Szabó Bélával, a film egyik szereplőjével. Élményeit a vetítés után osztotta meg a közönséggel.

 Forrás: port.hu

További híreink

Változnak a házi gyermekorvosi körzetek

Dátum: 2019. máj 22. 14:35

Kazincbarcikán szeptember elsejétől módosulnak a házi gyermekorvosi körzetek.

Megtalálták a tegnap eltűnt gyereket

Dátum: 2019. máj 22. 10:55

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a tegnap este folyamán megtalálták a Kurityáni Fészek Lakásotthonból elszökött fiút.

Utcafórumot tartott Szanyi Tibor

Dátum: 2019. máj 21. 21:04

Kazincbarcikán tett látogatást május 21-én Szanyi Tibor az Európai Parlament képviselője, aki utcafórum keretében beszélgetett a járókelőkkel.

Országos leány röplabda diákolimpia elődöntő Kazincbarcikán

Dátum: 2019. máj 21. 13:00

A színes városban rendezték meg az országos leány röplabda diákolimpia IV. korcsoportjának elődöntőit május 21-én.

Programajánló

Porfogó

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Horgászverseny

Kazincbarcika

Gyere és fuss velünk a sérült gyermekekért!"

Sajóbábony

III. Fitness Day Kazincbarcika

Kazincbarcika

Játszótéri kalandtúra!

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk