https://kolorline.hu/Elismerések és fejlesztést előkészítő döntések

Elismerések és fejlesztést előkészítő döntések

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A napirendi pontok tárgyalása előtt Pelle Annának, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjének Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester nyújtotta át a Kazincbarcika Város Civil Életéért díjat.


Fotók: Zele Tímea

 A klubvezető méltán kapta ezt a kitüntető címet, hiszen többek között az ő és klubtársai áldozatos munkájának köszönhetően nyerte el Kazincbarcika az URBACT „Jó Gyakorlat Város” elismerést, amely egy európai szinten is jegyzett komoly dicséret a város számára.

Szintén a grémium ülésén adtak át a városvezetők Polgármesteri Elismerő Oklevelet Csala Andrásnak, a Kazincbarcikai Mentőállomás vezetőjének, aki az augusztus 20-ai ünnepi testületi ülésen nem tudott részt venni.

A grémium ezen ülésén értékelte a Kazincbarcikai Összevont Óvódák működéséről szóló beszámolót. Az intézmény az elmúlt másfél év eredményeit és történéseit dolgozta fel képekkel illusztrált, részletes összefoglalójában. A Kazincbarcikai Összevont Óvodákat egy székhely intézmény, hat városi és két vidéki tagóvoda alkotja. Az óvodák az országos alapprogramon felül a szociokulturális környezet sajátosságait figyelembe véve, a tagóvodák értékeinek megőrzésével, a szülők véleményét szem előtt tartva alakították ki nevelési céljaikat, feladataikat. Egységeikben nagyobb hangsúlyt helyeznek egy-egy témakör – mint például hagyományőrzés, egészséges életmód, környezetvédelem – a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó megismertetésére.

Az elmúlt időszakban történt fejlesztéseknek köszönhetően – sószobák kialakítása, akadálymentesítés, Ovi-program keretén belüli játszó és sporteszközök telepítése – biztosítva van a nevelést támogató környezet, optimálisak a feltételek a pedagógiai folyamatok megvalósításához, a gyermekek egészséges testi és mentális fejlődéséhez.

Az óvodapedagógusok és munkatársaik nagy hangsúlyt fektetnek a pedagógus utánpótlás biztosítására, így több, már évek óta az intézményben dolgozó kolléga képzi magát tovább, hogy később már óvónői munkakörben végezhesse munkáját.

A képviselő-testület egyöntetűen, párthovatartozástól függetlenül dicsérte az országosan is példaként szolgáló magas színvonalú szakmai munkát.

Mindemellett előkészítő döntés született két fontos, jövőben megvalósuló fejlesztés ügyében. Pályázati forrásból az önkormányzat tovább folytatja a Hámán Kató út rehabilitációját.

A másik fejlesztés a Csónakázó-tóhoz vezető bekötő út túloldalán fekvő zöldterületet érinti, amelynek jövőbeni sportcélú hasznosításáról döntött a testület. Az előkészítő döntés értelmében most a terület művelési ága változna, éppen azért, hogy az elkövetkező időszakban esetleges fejlesztési, pályázati, taos források lehívásával a helyi vízilabda, úszó, jégkorong, vagy éppen versenykorsolya sport otthonául szolgálhasson.

Az ülés zárásaként Szombati Emese alezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnoksága előkészítő részlegének megyei vezetője adott tájékoztatást arról, hogy a Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát. A részlegvezető  felhívta a figyelmet az új forma előnyeire és a toborzás fontosságára.

További híreink

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk