https://kolorline.hu/Elismerések és fejlesztést előkészítő döntések

Elismerések és fejlesztést előkészítő döntések

Szerző:

Kazincbarcika Város Önkormányzata

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A napirendi pontok tárgyalása előtt Pelle Annának, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjének Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester nyújtotta át a Kazincbarcika Város Civil Életéért díjat.


Fotók: Zele Tímea

 A klubvezető méltán kapta ezt a kitüntető címet, hiszen többek között az ő és klubtársai áldozatos munkájának köszönhetően nyerte el Kazincbarcika az URBACT „Jó Gyakorlat Város” elismerést, amely egy európai szinten is jegyzett komoly dicséret a város számára.

Szintén a grémium ülésén adtak át a városvezetők Polgármesteri Elismerő Oklevelet Csala Andrásnak, a Kazincbarcikai Mentőállomás vezetőjének, aki az augusztus 20-ai ünnepi testületi ülésen nem tudott részt venni.

A grémium ezen ülésén értékelte a Kazincbarcikai Összevont Óvódák működéséről szóló beszámolót. Az intézmény az elmúlt másfél év eredményeit és történéseit dolgozta fel képekkel illusztrált, részletes összefoglalójában. A Kazincbarcikai Összevont Óvodákat egy székhely intézmény, hat városi és két vidéki tagóvoda alkotja. Az óvodák az országos alapprogramon felül a szociokulturális környezet sajátosságait figyelembe véve, a tagóvodák értékeinek megőrzésével, a szülők véleményét szem előtt tartva alakították ki nevelési céljaikat, feladataikat. Egységeikben nagyobb hangsúlyt helyeznek egy-egy témakör – mint például hagyományőrzés, egészséges életmód, környezetvédelem – a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó megismertetésére.

Az elmúlt időszakban történt fejlesztéseknek köszönhetően – sószobák kialakítása, akadálymentesítés, Ovi-program keretén belüli játszó és sporteszközök telepítése – biztosítva van a nevelést támogató környezet, optimálisak a feltételek a pedagógiai folyamatok megvalósításához, a gyermekek egészséges testi és mentális fejlődéséhez.

Az óvodapedagógusok és munkatársaik nagy hangsúlyt fektetnek a pedagógus utánpótlás biztosítására, így több, már évek óta az intézményben dolgozó kolléga képzi magát tovább, hogy később már óvónői munkakörben végezhesse munkáját.

A képviselő-testület egyöntetűen, párthovatartozástól függetlenül dicsérte az országosan is példaként szolgáló magas színvonalú szakmai munkát.

Mindemellett előkészítő döntés született két fontos, jövőben megvalósuló fejlesztés ügyében. Pályázati forrásból az önkormányzat tovább folytatja a Hámán Kató út rehabilitációját.

A másik fejlesztés a Csónakázó-tóhoz vezető bekötő út túloldalán fekvő zöldterületet érinti, amelynek jövőbeni sportcélú hasznosításáról döntött a testület. Az előkészítő döntés értelmében most a terület művelési ága változna, éppen azért, hogy az elkövetkező időszakban esetleges fejlesztési, pályázati, taos források lehívásával a helyi vízilabda, úszó, jégkorong, vagy éppen versenykorsolya sport otthonául szolgálhasson.

Az ülés zárásaként Szombati Emese alezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnoksága előkészítő részlegének megyei vezetője adott tájékoztatást arról, hogy a Magyar Honvédség átalakítja és megújítja az önkéntes tartalékos rendszerét, amelynek új elemeként a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát. A részlegvezető  felhívta a figyelmet az új forma előnyeire és a toborzás fontosságára.

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk