https://kolorline.hu/Életcserepek

Életcserepek

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Kórházban öt éve kezdte meg működését a Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály, Walid Salha főorvos irányításával.

Ekkor került az osztályra dr. Péter Mária klinikai addiktológiai szakpszichológus, aki egy új módszert dolgozott ki a pszichiátriai betegek kezelésében, amely nemzetközi szakmai konferencián nagy sikert aratott, és azóta már jogvédett lett. Az egyedülálló terápia a művészet alkotó erejével ösztönzi a betegeket.

Lényege, hogy a doktornő gondolatai alapján Papp Cecilia festőművész készíti el a sablonokat.  Ebből a rajzból készül a hatalmas mozaik kép, melyet apró színes cserepekből, csempékből raknak ki a beteget. Egy-egy alkotás, természeti képekben az életszakaszokat, életsorsokat jeleníti meg.   Egy képen egyszerre harminc  beteg  dolgozik, saját lelkiállapotának megfelelően.   Mindegyik képhez irodalom, vers és zene van rendelve.  Erről a terápiás módszerről, a gyógyító munka művészi szépségéről ír az Élet-cserepek című könyvében, melyet az Újkazinci Programszigeten mutatott be, május 15-én. Dr. Péter Mária másik szakterülete a szenvedélybetegségek kezelése. Az Ózdi Almási Balogh Kórházban folytatott több éves terápiás tapasztalatairól, a kialakult helyzetről, a szenvedélybetegségek okairól s a legfontosabb teendőkről írt könyvet Szenved-éj címmel, melyet ugyancsak megismerhettek az érdeklődők, majd a  jelenlévők vetítettképes kiállítás keretében bepillantást nyerhettek a Kazincbarcikai Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály betegeinek alkotásaiba.  

 

További híreink

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Megváltozik a forgalmi rend vasárnaptól Sajószentpéteren

Dátum: 2018. okt 18. 13:19

Vasárnaptól megváltozik a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál.

Újra elnyerte a „Családbarát Munkahely” címet az ÉRV. Zrt.

Dátum: 2018. okt 18. 13:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

Programajánló

1956-os ünnepi megemlékezés

Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk