KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Életcserepek

Életcserepek

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Kórházban öt éve kezdte meg működését a Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály, Walid Salha főorvos irányításával.

Ekkor került az osztályra dr. Péter Mária klinikai addiktológiai szakpszichológus, aki egy új módszert dolgozott ki a pszichiátriai betegek kezelésében, amely nemzetközi szakmai konferencián nagy sikert aratott, és azóta már jogvédett lett. Az egyedülálló terápia a művészet alkotó erejével ösztönzi a betegeket.

Lényege, hogy a doktornő gondolatai alapján Papp Cecilia festőművész készíti el a sablonokat.  Ebből a rajzból készül a hatalmas mozaik kép, melyet apró színes cserepekből, csempékből raknak ki a beteget. Egy-egy alkotás, természeti képekben az életszakaszokat, életsorsokat jeleníti meg.   Egy képen egyszerre harminc  beteg  dolgozik, saját lelkiállapotának megfelelően.   Mindegyik képhez irodalom, vers és zene van rendelve.  Erről a terápiás módszerről, a gyógyító munka művészi szépségéről ír az Élet-cserepek című könyvében, melyet az Újkazinci Programszigeten mutatott be, május 15-én. Dr. Péter Mária másik szakterülete a szenvedélybetegségek kezelése. Az Ózdi Almási Balogh Kórházban folytatott több éves terápiás tapasztalatairól, a kialakult helyzetről, a szenvedélybetegségek okairól s a legfontosabb teendőkről írt könyvet Szenved-éj címmel, melyet ugyancsak megismerhettek az érdeklődők, majd a  jelenlévők vetítettképes kiállítás keretében bepillantást nyerhettek a Kazincbarcikai Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály betegeinek alkotásaiba.  

 

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk