https://kolorline.hu/Életcserepek

Életcserepek

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikai Kórházban öt éve kezdte meg működését a Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály, Walid Salha főorvos irányításával.

Ekkor került az osztályra dr. Péter Mária klinikai addiktológiai szakpszichológus, aki egy új módszert dolgozott ki a pszichiátriai betegek kezelésében, amely nemzetközi szakmai konferencián nagy sikert aratott, és azóta már jogvédett lett. Az egyedülálló terápia a művészet alkotó erejével ösztönzi a betegeket.

Lényege, hogy a doktornő gondolatai alapján Papp Cecilia festőművész készíti el a sablonokat.  Ebből a rajzból készül a hatalmas mozaik kép, melyet apró színes cserepekből, csempékből raknak ki a beteget. Egy-egy alkotás, természeti képekben az életszakaszokat, életsorsokat jeleníti meg.   Egy képen egyszerre harminc  beteg  dolgozik, saját lelkiállapotának megfelelően.   Mindegyik képhez irodalom, vers és zene van rendelve.  Erről a terápiás módszerről, a gyógyító munka művészi szépségéről ír az Élet-cserepek című könyvében, melyet az Újkazinci Programszigeten mutatott be, május 15-én. Dr. Péter Mária másik szakterülete a szenvedélybetegségek kezelése. Az Ózdi Almási Balogh Kórházban folytatott több éves terápiás tapasztalatairól, a kialakult helyzetről, a szenvedélybetegségek okairól s a legfontosabb teendőkről írt könyvet Szenved-éj címmel, melyet ugyancsak megismerhettek az érdeklődők, majd a  jelenlévők vetítettképes kiállítás keretében bepillantást nyerhettek a Kazincbarcikai Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály betegeinek alkotásaiba.  

 

További híreink

Izsó Miklós emlékezete

Dátum: 2018. máj 26. 20:56

Szülőfalujában emlékeznek Izsó Miklósra

Kazincbarcika és a vasút

Dátum: 2018. máj 26. 15:34

Kismarton Zsolt helytörténész május 29-i előadásának előzetese

Harry herceg is elkelt

Dátum: 2018. máj 26. 12:16

Görög Ibolya protokollszakértőt Harry herceg esküvőjéről kérdeztük

Pünkösdi rózsa azaz a bazsarózsa

Dátum: 2018. máj 26. 10:00

A kert és az otthon illatvirága

Programajánló

Városi Gyermeknap

Kazincbarcika

Mihályi Réka - Masni és Pocó

Kazincbarcika

Kazincbarcika és a vasút

Kazincbarcika - Újkazinci Programsziget

Bringás flashmob és bringatúra

Kazincbarcika

Magyarország - Horvátország röplabda mérkőzés

Kazincbarcika Don Bosco Sportközpont

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk