https://kolorline.hu/Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Stabil, feszes és felelősségteljes gazdálkodásra lesz szükség 2019-ben is

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Február 14-én, közel három­órás testületi ülésen tárgyalta Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei költségvetést. A több mint 120 oldalas, részletes testületi anyagban egyértelműen látszik, hogy a megközelítőleg 2.6 milliárd forintos kormányzati elvonások ellenére stabil lábakon áll a város.

– A 2019-es költségvetés összeállításánál a legfontosabb feladat az volt, hogy a kötelező alapfeladatokat a város biztonságosan el tudja látni. Ehhez stabil pénzügyi háttér szükséges, melyre a korábbi évek felelős és feszes gazdálkodása lehetőséget ad számunkra. Ezen túlmenően a korábbi időszakban említett beruházások megvalósítása is elindulthat. A Fő tér rekonstrukció második üteme és a Dísz tér kialakítása mellett tovább folytatódik a város közterületeinek fejlesztése: járdák, utak, játszóterek felújítása, a közvilágítás bővítése vagy épp a kornak megfelelő színvonalú térfigyelő kamerarendszer kiépítése – foglalta össze Szitka Péter polgármester a fő irányokat.


Képen balról jobbra: Szitka Péter polágrmester és Klimon is alpolgármester
Fotók: Zele Tímea

– A költségvetés a város életében minden évben kardinális kérdés, teljesen természetes, hogy ilyenkor vita alakulhat ki. Úgy gondolom, hogy Kazincbarcikának ismételten a 2019-es évben is egy jó és megbízható költségvetése lehet. Magam és a frakció is úgy véli, hogy vannak olyan sorok, ahol a későbbiekben valószínűleg változtatásokra lesz szükség, bízunk abban, hogy az önkormányzat úgy fogja kezelni, hogy az egész évben megbízható és biztonságos legyen – nyilatkozta Knopp Richárd képviselő (Fidesz).


Képen: Knopp Richárd képviselő (Fidesz)

Korábbi lapszámunkban már hírt adtunk arról, hogy a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján a közfoglalkoztatási program megszűnik Kazincbarcikán. Amennyiben ez megtörténik, az azt jelenti, hogy több mint 860 ember kerül utcára, nemcsak a polgármesteri hivatal vagy a Barcika Park Kft., hanem az oktatási intézmények, a kórház, a rendőrség és további intézmények dolgozói. A városvezetés a BM tájékoztatást követően még januárban azonnal felvette a kapcsolatot a Járási Hivatal vezetőjével és Demeter Zoltán országgyűlési képviselővel megoldást keresve a program megszüntetése kapcsán felmerülő problémákra. A február 14-i testületi ülés időpontjáig válasz nem érkezett, az ülésen a Fidesz frakció nevében Knopp Richárd tett ígéretet arra, hogy a válaszadás megtörténik a közeljövőben, és erre valamiféle megoldás születik.

– Mi arra készülünk, hogy azt a költségvetési sort, amely részünkről, mint önkormányzati hozzájárulás a közfoglalkoztatási programot fedezi, mintegy közel 120 millió forintot, biztosítjuk és várjuk, hogy mi lesz az állami hozzáállás – nyilatkozta Szitka Péter

– Számomra elszomorító és felháborító, hogy az állam ebben az évben 1,2 milliárd forint szolidaritási adó és 420 millió forint támogatási elvonás mellett a teljes közfoglalkoztatási program megszüntetésével közel 1 milliárd forint bértámogatást megvon a várostól, annak ellenére, hogy az önkormányzat feszes és fegyelmezett gazdálkodást folytat – mondta Molnár Zoltán képviselő (DK). 


Képen: Molnár Zoltán képviselő (DK)

A költségvetési vitát követően a grémium a kisebbségi önkormányzatok éves beszámolóját is elfogadta.

További híreink

Babakiállítás Kazincbarcikán – Marilyn Monroe is várja a látogatókat!

Dátum: 2024. ápr 20. 16:00

Álomvilág címmel nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központban. Bondár Marianna gyűjtő 130 különleges babát, illetve számtalan plüsst és nippet hozott el. A látogatók május 26-ig tekinthetik meg a kiállítást.

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

KolorTV élőben

Programajánló

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk