https://kolorline.hu/„A 6 generáció”

„A 6 generáció”

Szerző:

Tanyi Fanni

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Egressy Béni Városi Könyvtár szervezésében, „A 6 generáció” címmel tartott előadást Steigervald Krisztián generációkutató november 28-án a Mezey István Művészeti Központban. A prezentáció során a generációk közötti különbségeket ismerhette meg a közönség.

Magyarországon jelenleg hat generáció él együtt, ami azért egyedi, és új, mivel soha nem volt ennyi különböző módon felnőtt, és különböző értékeket képviselő nemzedék a társadalomban. A generáció nem életkori megkülönböztetés. A jelentése inkább az, hogy valaki x, y, z, vagy alfa generációba sorolható e.


Fotók: Bartók Alexandra

Az elmúlt 50-60 évben nagy különbségek vannak abban, hogy az egyes korcsoportok mennyivel más módon nőttek fel, mivel ezáltal másképp látják a földön lévő élet természetességét.

Megváltoztak a családon belüli szerepek, bejött a digitalizáció, felgyorsult az élet. Sok olyan tényező jelent meg a mindennapokban, ami más jelentést és más értéktartalmat jelent a különböző generációkban élőknek, amit ha nem ismerünk meg, akkor feszültséget is okozhat a különböző korcsoportok között.

Steigervald Krisztián előadásában azt mutatta meg, hogy milyen erősségei és hátrányai vannak az egyes generációknak. Fontos az, hogy megértsük a másikat, illetve saját magunkat is, mert így közelebb kerülhet egymáshoz a hat különböző generáció.

További híreink

Városi Karácsony - Meglepetésműsor és ajándékok

Dátum: 2019. dec 15. 08:20

Karácsony közeledtével minden évben, így idén is Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter és Klimon István alpolgármester, valamint István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója ellátogattak december 10-én  a város szociális intézményeibe, ahol közösen köszöntötték az ellátottakat.

Álomkód

Dátum: 2019. dec 14. 21:05

Megjelent a Kazinci Klub harmadik antológiakötete

50 éves az Egressy Béni Művelődési Központ

Dátum: 2019. dec 14. 19:25

Fél évszázada a közművelődés szolgálatában

Legyen a karácsony mindenkié

Dátum: 2019. dec 14. 14:31

Karácsonyi segítség a nagycsaládoknak

Programajánló

Isten pénze - Musical előadás

Don Bosco Sportközpont Kazincbarcika

Élő Betlehem a görögkatolikus templomnál

Görögkatolikus templom - Kazincbarcika

Egyházak karácsonya - fáklyás felvonulás

Kazincbarcika

Újévi koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Újévi koncert - második előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk