https://kolorline.hu/„A 6 generáció”

„A 6 generáció”

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az Egressy Béni Városi Könyvtár szervezésében, „A 6 generáció” címmel tartott előadást Steigervald Krisztián generációkutató november 28-án a Mezey István Művészeti Központban. A prezentáció során a generációk közötti különbségeket ismerhette meg a közönség.

Magyarországon jelenleg hat generáció él együtt, ami azért egyedi, és új, mivel soha nem volt ennyi különböző módon felnőtt, és különböző értékeket képviselő nemzedék a társadalomban. A generáció nem életkori megkülönböztetés. A jelentése inkább az, hogy valaki x, y, z, vagy alfa generációba sorolható e.


Fotók: Bartók Alexandra

Az elmúlt 50-60 évben nagy különbségek vannak abban, hogy az egyes korcsoportok mennyivel más módon nőttek fel, mivel ezáltal másképp látják a földön lévő élet természetességét.

Megváltoztak a családon belüli szerepek, bejött a digitalizáció, felgyorsult az élet. Sok olyan tényező jelent meg a mindennapokban, ami más jelentést és más értéktartalmat jelent a különböző generációkban élőknek, amit ha nem ismerünk meg, akkor feszültséget is okozhat a különböző korcsoportok között.

Steigervald Krisztián előadásában azt mutatta meg, hogy milyen erősségei és hátrányai vannak az egyes generációknak. Fontos az, hogy megértsük a másikat, illetve saját magunkat is, mert így közelebb kerülhet egymáshoz a hat különböző generáció.

További híreink

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Új helyszínen a Fitt Barcika jövő heti órái

Dátum: 2020. júl 10. 09:00

Nagy Lívia, Sütő Ágnes és Sepsi Klaudia jövő hét kedden és csütörtökön a Mezey István Művészeti Központban várja Önöket.

Az önkormányzat új laptopokkal segíti a helyi védőnői szolgálat munkáját

Dátum: 2020. júl 09. 17:22

Kazincbarcika Város Önkormányzata nevében Szitka Péter polgármester négy darab laptopot és laptoptáskát adott át a kazincbarcikai területi védőnői szolgálat munkatársainak július 9-én.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk