https://kolorline.hu/Segíteni önzetlenül – egy egészségügyben dolgozó kezdeményezése

Segíteni önzetlenül – egy egészségügyben dolgozó kezdeményezése

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

– egy home office-ban dolgozó újságíró tollából

Március 22., vasárnap reggel van, hétvége. Felébredek. Újságíróként a napok egybefolynak, ami a koronavírus-járvány napi híreit illeti. Újabb megbetegedések, maradj otthon, karantén, országos és helyi intézkedések, áremelkedések, tapsoló emberek az erkélyeken, tenni akaró önzetlen városlakók. Első dolgom nemcsak a szakmám miatt, hanem amúgy is, mert érdekel és informálódni akarok a jelen helyzetről. Internet, hivatalos oldalak, majd közösségi média. Lapozok, görgetek, majd megállok egy videós posztnál kíváncsiságból.

Tóthné Pásztor Andrea, a Kazincbarcikai Kórház dolgozója meséli el történetét, a koronavírushoz kapcsolódva. Érdeklődve figyelem tovább, hiszen valami megmagyarázhatatlan jó érzés kerít hatalmába, vagy csak a hangja miatt érzem ezt, teszem fel magamnak a kérdést.

Andrea posztjában arról mesél, hogy egészségügyisként az elmúlt napokban nagyon sokan megkeresték, hogy nem-e tud olyan helyet, gyógyszertárt, ahol maszkot lehet vásárolni. A maszkok iránt a kialakult helyzet miatt óriási a kereslet, ebből jött az ötlete a videós poszt létrehozójának – mivel varrni is tud –, miért ne készíthetne ő is ezekből egy pár darabot. Elkészültek a mintadarabok, majd újabb és újabb megrendelések követték egymást. Andreát arra kértem egy telefonos beszélgetésünk alkalmával, hogy meséljen kicsit a kezdeményezéséről, mert szívesen írnék egy cikket. Az ötletgazda azt is megosztotta, hogy vasárnapról hétfőre virradó éjszaka egyáltalán nem tudott aludni, hiszen kétségek gyötörték. Többen is azt javasolták neki, legalább alapanyag árat kérjen az elkészült maszkokért. Andrea azon törte a fejét, hogy ő nem ilyen beállítottságú ember, de mindenki pénzből él. Varrógép bekapcsol, cérna, olló kiszabott anyagok. A varrógép megmakacsolta magát se előre, se hátra. Mindezek után arra az elhatározásra jutott főszereplőnk, hogy segíteni szeretne és pont ilyenkor nem működik a gépezet, és igazából nem is akar pénzt kérni a maszkokért, csak segíteni szeretne önzetlenül.   

A döntés után közvetlenül a varrógép beindult, elkészültek az első darabok.

A videós poszt közzététele után többen is felkeresték Tóthné Pásztor Andreát, hogy csatlakoznának hozzá a maszkok varrásában, valamint több magánember és vállalkozó is ajánlott fel cérnát, gumit, textíliát a gyártáshoz.

Segíteni mindig jó főleg, ha egy jó cél érdekében tesszük ezt, azokkal szemben, akik éppen nem tudtak hozzájutni azokhoz a maszkokhoz, amik életünk meghatározó részei ezekben a nehéz időkben.

Szerző: Bodó József

További híreink

Változik a Kazincbarcikai Összevont Óvodák 2020/2021. nevelési évre vonatkozó beiratkozási rendje

Dátum: 2020. ápr 02. 12:44

A veszélyhelyzetre való tekintettel, - 7/2020 (III. 25.) EMMI határozat alapján - a Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a 2020/2021. nevelési évre a beiratkozás az alábbiak szerint történik.

Maradjon otthon! – Rendeljen házhoz helyi vállalkozóktól!

Dátum: 2020. ápr 01. 19:45

Egy menüpontban megtalál minden városi lehetőséget

Feszített tempó a Házi Segítségnyújtásban

Dátum: 2020. ápr 01. 18:09

A koronavírus-fertőzés a szépkorúakra a legveszélyesebb. Egészségük védelme érdekében a legbiztonságosabb, ha otthonukban töltik az elkövetkezendő időszakot. Akiknek nincs a közelben hozzátartozójuk, vagy hiányzik a segítő környezet, ezáltal nem megoldott legalapvetőbb szükségleteik kielégítése, annak Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) szolgáltatásain keresztül segítséget nyújt.

EduSenior – Karantén Képzési Program időseknek

Dátum: 2020. ápr 01. 17:26

A jelentkezési határidő április 14-ig meghosszabbítva!

KolorTV élőben

Programajánló

ELMARAD!!! A megfeszített

Don Bosco Sportközpont - Kazincbarcika, Szent Erzsébet sétány 2.

ZORÁN koncert

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika, Fő tér 5.

Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

NINJA-KIHÍVÁS KAZINCBARCIKA

Völgy Park - Kazincbarcika

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk