https://kolorline.hu/Segíteni önzetlenül – egy egészségügyben dolgozó kezdeményezése

Segíteni önzetlenül – egy egészségügyben dolgozó kezdeményezése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

– egy home office-ban dolgozó újságíró tollából

Március 22., vasárnap reggel van, hétvége. Felébredek. Újságíróként a napok egybefolynak, ami a koronavírus-járvány napi híreit illeti. Újabb megbetegedések, maradj otthon, karantén, országos és helyi intézkedések, áremelkedések, tapsoló emberek az erkélyeken, tenni akaró önzetlen városlakók. Első dolgom nemcsak a szakmám miatt, hanem amúgy is, mert érdekel és informálódni akarok a jelen helyzetről. Internet, hivatalos oldalak, majd közösségi média. Lapozok, görgetek, majd megállok egy videós posztnál kíváncsiságból.

Tóthné Pásztor Andrea, a Kazincbarcikai Kórház dolgozója meséli el történetét, a koronavírushoz kapcsolódva. Érdeklődve figyelem tovább, hiszen valami megmagyarázhatatlan jó érzés kerít hatalmába, vagy csak a hangja miatt érzem ezt, teszem fel magamnak a kérdést.

Andrea posztjában arról mesél, hogy egészségügyisként az elmúlt napokban nagyon sokan megkeresték, hogy nem-e tud olyan helyet, gyógyszertárt, ahol maszkot lehet vásárolni. A maszkok iránt a kialakult helyzet miatt óriási a kereslet, ebből jött az ötlete a videós poszt létrehozójának – mivel varrni is tud –, miért ne készíthetne ő is ezekből egy pár darabot. Elkészültek a mintadarabok, majd újabb és újabb megrendelések követték egymást. Andreát arra kértem egy telefonos beszélgetésünk alkalmával, hogy meséljen kicsit a kezdeményezéséről, mert szívesen írnék egy cikket. Az ötletgazda azt is megosztotta, hogy vasárnapról hétfőre virradó éjszaka egyáltalán nem tudott aludni, hiszen kétségek gyötörték. Többen is azt javasolták neki, legalább alapanyag árat kérjen az elkészült maszkokért. Andrea azon törte a fejét, hogy ő nem ilyen beállítottságú ember, de mindenki pénzből él. Varrógép bekapcsol, cérna, olló kiszabott anyagok. A varrógép megmakacsolta magát se előre, se hátra. Mindezek után arra az elhatározásra jutott főszereplőnk, hogy segíteni szeretne és pont ilyenkor nem működik a gépezet, és igazából nem is akar pénzt kérni a maszkokért, csak segíteni szeretne önzetlenül.   

A döntés után közvetlenül a varrógép beindult, elkészültek az első darabok.

A videós poszt közzététele után többen is felkeresték Tóthné Pásztor Andreát, hogy csatlakoznának hozzá a maszkok varrásában, valamint több magánember és vállalkozó is ajánlott fel cérnát, gumit, textíliát a gyártáshoz.

Segíteni mindig jó főleg, ha egy jó cél érdekében tesszük ezt, azokkal szemben, akik éppen nem tudtak hozzájutni azokhoz a maszkokhoz, amik életünk meghatározó részei ezekben a nehéz időkben.

Szerző: Bodó József

További híreink

Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban

Dátum: 2020. aug 08. 17:19

Halálos közlekedési baleset történt a 2603-es számú úton - Sajóivánka belterületén, a vasúti átjáróban - 2020. augusztus 8-án 14 óra 45 perc körül.

Nyári diákmunka Kazincbarcikán

Dátum: 2020. aug 08. 10:00

Közel 350 fő jelentkezett az önkormányzat által szervezett nyári diákmunkára Kazincbarcikán. Júliusban és augusztusban is 65 tanuló kapott lehetőséget a munkára. A népszerű lehetőség nem csak a helyi fiatalokat, hanem a környező települések diákjait is érdekelte.

Kézműves játszóház az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klubbal

Dátum: 2020. aug 08. 09:24

Sokéves barátság fűzi az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjait herbolyai kis barátaikhoz. Minden esztendőben, több ízben kilátogatnak a Kazincbarcikai Család – és Gyermekjóléti Szolgálat Herbolyai Szociális Blokkjának épületébe, hogy pár örömteli órát töltsenek együtt a gyerekekkel.

Kazincbarcikai Rendőrkapitányság- Közlekedési helyzetjelentés

Dátum: 2020. aug 07. 13:22

Az elmúlt időszakban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, illetve kilenc esetben szűrtek ki ittas vezetőt.

KolorTV élőben

Programajánló

Vers és zene bűvöletében

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk