https://kolorline.hu/Segíteni önzetlenül – egy egészségügyben dolgozó kezdeményezése

Segíteni önzetlenül – egy egészségügyben dolgozó kezdeményezése

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

– egy home office-ban dolgozó újságíró tollából

Március 22., vasárnap reggel van, hétvége. Felébredek. Újságíróként a napok egybefolynak, ami a koronavírus-járvány napi híreit illeti. Újabb megbetegedések, maradj otthon, karantén, országos és helyi intézkedések, áremelkedések, tapsoló emberek az erkélyeken, tenni akaró önzetlen városlakók. Első dolgom nemcsak a szakmám miatt, hanem amúgy is, mert érdekel és informálódni akarok a jelen helyzetről. Internet, hivatalos oldalak, majd közösségi média. Lapozok, görgetek, majd megállok egy videós posztnál kíváncsiságból.

Tóthné Pásztor Andrea, a Kazincbarcikai Kórház dolgozója meséli el történetét, a koronavírushoz kapcsolódva. Érdeklődve figyelem tovább, hiszen valami megmagyarázhatatlan jó érzés kerít hatalmába, vagy csak a hangja miatt érzem ezt, teszem fel magamnak a kérdést.

Andrea posztjában arról mesél, hogy egészségügyisként az elmúlt napokban nagyon sokan megkeresték, hogy nem-e tud olyan helyet, gyógyszertárt, ahol maszkot lehet vásárolni. A maszkok iránt a kialakult helyzet miatt óriási a kereslet, ebből jött az ötlete a videós poszt létrehozójának – mivel varrni is tud –, miért ne készíthetne ő is ezekből egy pár darabot. Elkészültek a mintadarabok, majd újabb és újabb megrendelések követték egymást. Andreát arra kértem egy telefonos beszélgetésünk alkalmával, hogy meséljen kicsit a kezdeményezéséről, mert szívesen írnék egy cikket. Az ötletgazda azt is megosztotta, hogy vasárnapról hétfőre virradó éjszaka egyáltalán nem tudott aludni, hiszen kétségek gyötörték. Többen is azt javasolták neki, legalább alapanyag árat kérjen az elkészült maszkokért. Andrea azon törte a fejét, hogy ő nem ilyen beállítottságú ember, de mindenki pénzből él. Varrógép bekapcsol, cérna, olló kiszabott anyagok. A varrógép megmakacsolta magát se előre, se hátra. Mindezek után arra az elhatározásra jutott főszereplőnk, hogy segíteni szeretne és pont ilyenkor nem működik a gépezet, és igazából nem is akar pénzt kérni a maszkokért, csak segíteni szeretne önzetlenül.   

A döntés után közvetlenül a varrógép beindult, elkészültek az első darabok.

A videós poszt közzététele után többen is felkeresték Tóthné Pásztor Andreát, hogy csatlakoznának hozzá a maszkok varrásában, valamint több magánember és vállalkozó is ajánlott fel cérnát, gumit, textíliát a gyártáshoz.

Segíteni mindig jó főleg, ha egy jó cél érdekében tesszük ezt, azokkal szemben, akik éppen nem tudtak hozzájutni azokhoz a maszkokhoz, amik életünk meghatározó részei ezekben a nehéz időkben.

Szerző: Bodó József

További híreink

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk