https://kolorline.hu/Idén ősszel folytatódik a veszélyes és elöregedett fák kivágása

Idén ősszel folytatódik a veszélyes és elöregedett fák kivágása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az időjárástól függően az elkövetkezendő hetekben kb. hatvan veszélyessé vált, elkorhadt fát vágnak ki a Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai. A fák pótlásáról már ősszel gondoskodnak majd a szakemberek.

Mint ismeretes az önkormányzat kérésére a városüzemeltetéssel foglalkozó Barcika Park Nonprofit Kft. által elkészített tervezet alapján, a munkálatok során a városunkkal közel egyidős, 50-60 éves, vastag törzsátmérőjű, beteg, veszélyessé vált fákat távolítják el, vagy olyan példányokat, melyek lombkoronája légvezetékekbe lóg vagy gyökérzetük feltöri az utat, megrongálta a vízvezetékeket vagy a zárt csapadékelvezető rendszereket.

A folyamatos ellenőrzések során azokat az egyedeket is veszélyesnek nyilvánítottak, amelyek elkorhadtak, elöregedtek, így zordabb időjárás esetén fennáll annak a lehetősége, hogy kárt okozhatnak.
Az ősz folyamán többek között a Tardonai úton, a Herbolyai tavaknál, a Mini vadonban, a Május 1 úton, az Egressy úton, a Csónakázó-tó területén, a Fő téren, az Építők útján, a Pattantyús utcán, az Alsóvárosi körúton, a Mátyás király úton, a Móra Ferenc úton, a Hámán Kató utcán, a Völgy parkban, az Eötvös téri játszótér melletti parkolóban, az Akácfa utcán, a Kiserdősoron és a Köztemetőben várhatóak munkálatok.
– Kazincbarcika Város Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan elsőrendű feladatként kezeli a településen lévő növények folyamatos ellenőrzését, különös tekintettel a játszótereken, a belső tereken, a nagy forgalmú utak és parkolók mentén. Az ősszel kivágásra ítélt növények szintén elöregedtek, korhadtak és veszélyessé váltak, ezért vált szükségessé, hogy eltávolítsák azokat – árulta el Klimon István alpolgármester.
A favágás időpontjáról, a parkolók és az utak lezárásáról a munkálatokat megelőző két napon tájékoztató táblák kihelyezésével értesítik a lakosságot. Kérik, hogy ezeket figyeljék, és az érintett területet hagyják szabadon, ezzel segítve a munkát!
A tavaszi pótlás alkalmával olyan előnevelt, földlabdás csemetékkel történik, amelyeknek már fejlett a gyökérzetük, így nagyobb eséllyel erősödnek meg az ültetés után. A helyszínek kiválasztásánál ügyelnek arra, hogy az elültetett fák lombkoronája és gyökérzete a későbbiekben, a növekedésük során se tudjon kárt okozni a közművekben, illetve a járdák és az utak borításán, ezért előfordulhat, hogy nem a kivágott egyedek helyére kerülnek, hanem ideálisabb környezetbe.
Ha valaki rongálást vagy veszélyes fát észlel hívja az önkormányzati rendészet munkatársait a (06-48) 512-392 vezetékes, illetve a (06-20) 282-0720 mobilszámon.

További híreink

Kolorcitybe érkezett a Mikulás

Dátum: 2022. dec 06. 21:52

Idén duplázott Kazincbarcikán a Mikulás, aki hétfőn és kedden is várta a gyerekeket a Mezey István Művészeti Központban. Nemcsak az óvodás és iskolás csoportok találkozhattak a Télapóval, hanem a családok is, mégpedig a Mikulás-házban.

Kazincbarcikát is elérte az országos üzemanyaghiány

Dátum: 2022. dec 05. 19:36

A kazincbarcikai kutak nagy részén hétfőn már egyáltalán nem volt üzemanyag, a belvárosban található töltőállomáson pedig több sorban kígyóztak az autók arra várva, hogy eljussanak az oszlopokig. Volt, akinek nem volt szerencséje.

Időszakosan megállítják a forgalmat a Mikulás-kocogás idején

Dátum: 2022. dec 05. 11:10

Néhány perces megállásra kényszerülnek az autósok december 5-én, 17:00 órától Kazincbarcika belvárosában.

II. adventi gyertyagyújtás

Dátum: 2022. dec 04. 20:19

December 4-én, vasárnap felgyúlt az advent koszorún a második gyertya lángja. A kazincbarcikaiak a Mezey István Művészeti Központ udvarán gyűltek össze.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

IV. adventi gyertyagyújtás

Mezey István Művészeti Központ udvara

A borsodi gyökerek

Don Bosco Sportközpont

Élő betlehem

Szent János görögkatolikus templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk