https://kolorline.hu/Idén ősszel folytatódik a veszélyes és elöregedett fák kivágása

Idén ősszel folytatódik a veszélyes és elöregedett fák kivágása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az időjárástól függően az elkövetkezendő hetekben kb. hatvan veszélyessé vált, elkorhadt fát vágnak ki a Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai. A fák pótlásáról már ősszel gondoskodnak majd a szakemberek.

Mint ismeretes az önkormányzat kérésére a városüzemeltetéssel foglalkozó Barcika Park Nonprofit Kft. által elkészített tervezet alapján, a munkálatok során a városunkkal közel egyidős, 50-60 éves, vastag törzsátmérőjű, beteg, veszélyessé vált fákat távolítják el, vagy olyan példányokat, melyek lombkoronája légvezetékekbe lóg vagy gyökérzetük feltöri az utat, megrongálta a vízvezetékeket vagy a zárt csapadékelvezető rendszereket.

A folyamatos ellenőrzések során azokat az egyedeket is veszélyesnek nyilvánítottak, amelyek elkorhadtak, elöregedtek, így zordabb időjárás esetén fennáll annak a lehetősége, hogy kárt okozhatnak.
Az ősz folyamán többek között a Tardonai úton, a Herbolyai tavaknál, a Mini vadonban, a Május 1 úton, az Egressy úton, a Csónakázó-tó területén, a Fő téren, az Építők útján, a Pattantyús utcán, az Alsóvárosi körúton, a Mátyás király úton, a Móra Ferenc úton, a Hámán Kató utcán, a Völgy parkban, az Eötvös téri játszótér melletti parkolóban, az Akácfa utcán, a Kiserdősoron és a Köztemetőben várhatóak munkálatok.
– Kazincbarcika Város Önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan elsőrendű feladatként kezeli a településen lévő növények folyamatos ellenőrzését, különös tekintettel a játszótereken, a belső tereken, a nagy forgalmú utak és parkolók mentén. Az ősszel kivágásra ítélt növények szintén elöregedtek, korhadtak és veszélyessé váltak, ezért vált szükségessé, hogy eltávolítsák azokat – árulta el Klimon István alpolgármester.
A favágás időpontjáról, a parkolók és az utak lezárásáról a munkálatokat megelőző két napon tájékoztató táblák kihelyezésével értesítik a lakosságot. Kérik, hogy ezeket figyeljék, és az érintett területet hagyják szabadon, ezzel segítve a munkát!
A tavaszi pótlás alkalmával olyan előnevelt, földlabdás csemetékkel történik, amelyeknek már fejlett a gyökérzetük, így nagyobb eséllyel erősödnek meg az ültetés után. A helyszínek kiválasztásánál ügyelnek arra, hogy az elültetett fák lombkoronája és gyökérzete a későbbiekben, a növekedésük során se tudjon kárt okozni a közművekben, illetve a járdák és az utak borításán, ezért előfordulhat, hogy nem a kivágott egyedek helyére kerülnek, hanem ideálisabb környezetbe.
Ha valaki rongálást vagy veszélyes fát észlel hívja az önkormányzati rendészet munkatársait a (06-48) 512-392 vezetékes, illetve a (06-20) 282-0720 mobilszámon.

További híreink

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőr focistái országos elődöntőbe jutottak

Dátum: 2024. ápr 22. 13:00

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium amatőrökből álló rendkívüli labdarúgócsapata a McDonald's Fair Play Cup őszi és tavaszi fordulóján veretlenül végzett. Ezt megyei szintre emelve bejutottak az országos bajnokság elődöntőjébe, amelyet Debrecenben rendeznek április 23-án.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk